Tikras gardėsis: obuolių pyragas su cinamono skonio putėsiais

Šiandien pasidalinsime nauju obuolių pyrago receptu. Šį kartą pyragas pagerintas putėsiais - ir ne paprastais, o cinamono skonio ir gamintais kaip nuostabusis desertaspanna cotta.

Sudėtis:

5-6 obuoliai;

200 g sviesto;

2/3 st. cukraus;

3 kiaušiniai;

1 arb. šaukštelis kepimo miltelių;

3-4 labai kupini valg. šaukštai miltų;

Putėsiams:

200 ml riebios grietinėlės;

200 ml pieno;

1 valg. šaukštas (be kaupo) želatinos;

1/2 st. cukraus;

1/2 arb. šaukštelio cinamono (galima daugiau pagal skonį);

Vanilė.


Asmeninio albumo nuotr.


Paruošimas:

Obuolius nuplauti, nulupti odelę ir išėmus sėklalizdžius supjaustyti skiltelėmis. Tešlai minkštą kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos, purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti kepimo miltelius ir persijotus miltus, išmaišyti. Tešla turi būti kaip labai tiršta grietinė.


Kepimo formą patepti sviestu, į ją sumesti obuolių skilteles ir suversti tešlą. Viršų išlyginti ir dėti kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pyragas kepa maždaug 45 minutes, bet priklauso nuo kepimo formos dydžio, pyrago storio ir, aišku, pačios orkaitės, tad pyragą prižiūrėkite.


Kol pyragas kepa, pasiruoškite panna cotta. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Į puodą pilti grietinėlę ir pieną, berti cukrų, vanilės sėklytes, cinamoną ir kaitinti ant silpnos ugnies vis maišant. Grietinėlės nereikia užvirinti, o kaitinti, kol puodo kraštuose pasirodys pirmi maži burbuliukai. Puodą nuimti nuo ugnies.


Asmeninio albumo nuotr.


Kitame inde pakaitinti išbrinkusią želatiną - neužvirinti, o kaitinti tol, kol ištirps grūdeliai. Pakaitintą želatiną supilti į pakaitintą grietinėlę, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti. Kai skystis atvėsta, dėti jį į šaldytuvą ir leisti sustingti. Kai panna cotta sustingta, išimti iš šaldytuvo ir plaktuvu plakti ją mažiausiai 10-15 minučių (galima ir visą pusvalandį, jei tik turit kantrybės), kol sustingusi masė taps putomis. Tada putėsius suversti ant pyrago, išlyginti ir dėti pyragą į šaldytuvą. Kai putėsiai vėl sustingsta, galima valgyti.


Pyragas išeina drėgnas, putėsiai purūs, tad derinys tikrai vertas net išrankiausio ragautojo.


Skanaus!


Šaltinis: jaukunamuose.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis