Tamsaus alaus tortas

Kas gali geriau papuošti namus nei viliojantis maisto kvapas? Sekmadienis – tai laikas, kurį turėtumėme praleisti su šeima. Nuolat skriedami maistui neskiriame reikiamo dėmesio – tiesiog griebiame tai, kas papuola po ranka. Žinoma, tą patį darome ir su savimi, o galiausiai ir artimiausiais žmonėmis.

Maistas – tai daugiau nei energijos šaltinis, tai mūsų įkvėpėjas, kuris susitikus su draugais ar šeima tampa objektu, kuris suartina. Jis įtraukia ir nebepaleidžia, nes vėl imame drauge kurti, svajoti, planuoti, o ne tik kažkur lėkti.

Julita Polkaitė kas antrą sekmadienį su Manonamai.lt skaitytojais dalinsis sumanymais, kurie praturtins Jūsų receptų kolekciją. Ji prižada kiekvienąkart stebinti. Juk artėja metas, kai vėl prisiminsime lauko virtuvę ir lengvus desertus.

O šįkart siūlome išbandyti tortą, kurio pagrindinis ingredientas – tamsus alus.

Reikės:

250 ml. tamsaus alaus;
250 gr. sviesto;
100 gr. juodojo šokolado;
 35 gr. kakavos;
400 gr. cukraus;
140 ml. natūralaus jogurto;
   2 vnt. kiaušinių;
   1 arbatinio šaukšto vanilės ekstrakto;
275 gr. miltų;
2 ½ arbatinio šaukštelio sodos.

Kremui:

300 gr. minkšto grietinėlės sūrio;
150 gr. cukraus pudros;
125 ml. plaktos grietinėlės.

Gaminimo eiga:

Didesniame puode ištirpinkite sviestą, kakavą, šokoladą, cukrų ir tamsų alų. Šildykite, kol cukrus ištirps ir taps vientisa mase. Masę atidėkite atvėsti.

Tuo tarpu kitame inde suplakite kiaušinius su jogurtu ir vanile. Miltus sumaišykite su soda. Supilkite ir gerai išmaišykite visus ingredientus kartu.

Pasiruoškite kepimo formą (geriausiai tiktų apvali). Sudėkite gautą masę į formą ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 1 val. 30 min. Prieš ištraukdami iš orkaitės, patikrinkite su mediniu pagaliuku ar pyragas iškepęs.

Kai pyragas atvės galite pasigaminti kremą. Gerai išplakite grietinėlę ir atskirame inde išsukite sūrį su cukraus pudra. Sujunkite abi mases ir uždėkite kremą ant iškepto pyrago. Skanauti galite iškart.

Jūsų atsiliepimų, kaip sekėsi gaminti, lauksime komentaruose!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis