Švilpikų receptas, kurį būtina išbandyti

 (13)
Šiam receptui tikrai sunku atsispirti... O gal ir nereikia, juk savaitgalis, tada galima leisti pasilepinti.
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:

Švilpikams:
1 kg bulvių;
1 kiaušinis;
3-4 valg. šaukštai miltų;
Druska.

Padažui:
~100 g rūkyto kumpio (kas mėgsta riebiau, naudokite riebesnę mėsą);
Svogūnas;
1 kupinas valg. šaukštas miltų;
Stiklinė pieno;
2 kupini šaukštai grietinės.

Paruošimas:
Bulves nuskusti, supjaustyti gabalėliais ir išvirti. Kai jos taps minkštos, nupilti vandenį ir palikti atvėsti. Atšalusias bulves sutrinti arba sumalti mėsmale. Į masę įmušti kiaušinį, sudėti miltus, įberti druskos ir išminkyti. Labai ilgai minkyti nereikėtų, tiesiog produktai turi susijungti į vienalytę masę.

Stalą pabarstyti miltais, iš indo imti gabalą tešlos ir padaryti iš jo volelį. Jį šiek tiek suspausti, kad būtų plokščias ir supjaustyti rombais. Paruoštus švilpikus dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių arba, kol gražiai paruduos. Iškepę jie atrodo taip:

Švilpikų receptas, kurį būtina išbandyti
© Asmeninis albumas

Kol švilpikai kepa, siūlyčiau paruošti spirgučių padažą. Taip, tai tikrai ne pats sveikiausias maistas, bet nebūtume lietuviai, jei nevalgytume visokių bulvinių patiekalų su spirgučių padažu.

Kumpelį (ar lašinukus) supjaustome mažais kubeliais. Sudedame juos į keptuvę ir statome kepti ant nedidelės ugnies. Jei mėsa liesa, įpilti šiek tiek aliejaus, o jei lašinukai, reikėtų laukti, kol kepant iš jų pradės skirtis riebalai. Kai mėsa apkepa, į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną. Įberti prieskonių (pagal skonį) ir miltus. Viską gerai išmaišyti ir po minutės supilti pieną. Vėl išmaišyti ir, kai padažas ims tirštėti, sudėti grietinę. Paskutinį kartą leidžiame padažui suburbuliuoti ir baigta.
Tiesa, jei padažas tampa per tirštas, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.

Iškepusius švilpikus užpilame padažu ir skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Trupininis pyragas su vyšniomis

Tobulas pyragas! Lauksime Jūsų atsiliepimų komentaruose žemiau.

Nekeptas pyragas su spanguolėmis

Vienas iš skaniausių mūsų ragautų pyragų!

Receptas, kuris įkvėps keliauti: graikiškas vištienos souvlaki

Souvlaki – kebabą šiek tiek primenantis graikiškas keptos vištienos su salotomis ir pita patiekalas – greitai pagaminamas, smagiai suvalgomas.

Kūrybiškas sprendimas: lengvai pagaminamos spalvingos salotos

Bent šiandien patiekime salotas kitaip. Ne šiaip banaliai salotų dubenyje sluoksniuojant raudonus pomidorus, žalius agurkus ir geltonus kukurūzus, bet ir išbandant neįprastą daržovių pjaustymo būdą. Kas tai?

2 ypatingi receptai su bulvėmis

Bulvių salotoms ruošti tinka ir keptos ar virtos, kaip nurodyta receptuose, ir rūkytos bulvės. Išbandykite!

Šefo patarimai, kaip mėgautis lauko virtuve + receptas

Prasidėjus šiltajam sezonui, daugelis suskubo demonstruoti savo sugebėjimus griliaus vakarėliuose – vieni perka kuo mandresnį grilių, kiti renkasi aukščiausios kokybės mėsą, treti bando svečius nustebinti įvairiausių marinatų receptais.

5 sveikiausi vasaros užkandžiai šeimai kelionėms ir iškyloms

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Savaitgalio pasilepinimui: šokoladiniai saldainiai su traškiu įdaru

Šie saldainiai visuomet pavyksta pasakiškai skanūs! Saldainius laikiau paskui šaldytuve apie savaitę, vieno pilnai pakanka numalšinti saldumo pojūtį. Taip pat juos galima užšaldyti, tada galite laikyti dar ilgiau.

Žingsnis po žingsnio: rūkytų bulvių salotos (1)

Ir bulves galima rūkyti. Pabandykite!