Šokolado putėsių tortas

Saldžių kepinių aromatai visad primena jaukius namus, gražiausias akimirkas, pakilią nuotaiką.

Tešlai paruošti reikės (6 porcijos): 100 g sviesto, 160 g miltų, 100 g graikinių riešutų, 1 kiaušinio, žiupsnelio druskos. Putėsiams pagaminti reikės: 150 g sviesto, 300 g juodojo šokolado, 8 kiaušinių, 250 g cukraus, 4 šaukštų miltų.

Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais, kartu su miltais sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki kruopelių. Masę suberkite į dubenį, sumaišykite su susmulkintais graikiniais riešutais ir druska, įmuškite kiaušinį ir, pildami šaltą vandenį (reikės maždaug apie 100 ml), išminkykite tešlą. Suformuokite apvalų kietą gabalą. Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu. Tešlą imkite mažais gabaliukais ir ja išlipdykite formos dugną bei sieneles (maždaug 3 cm aukščio). Tegu pastovi šaldytuve 20 minučių.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Iš šaldytuvo išimkite kepimo formą su tešla, dėkite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Išimkite ir pastatykite į šalį. Orkaitės karštį sumažinkite iki 160 °C.

Trynius atskirkite nuo baltymų. Ant mažos ugnies puode ištirpinkite sviestą. Maišydami po nedidelį gabaliuką sudėkite šokoladą. Nuolat maišykite. Kai masė taps vientisa, nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.

Į šokolado masę smarkiai maišydami po vieną sudėkite kiaušinių trynius, tada suberkite cukrų ir miltus.

Dubenyje iki tirštų putų suplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į šokolado masę. Ją užpilkite ant tešlos pagrindo ir kepkite 30–35 minutes. Atvėsinkite, papuoškite šviežiomis avietėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis