Šokolado putėsių tortas

Saldžių kepinių aromatai visad primena jaukius namus, gražiausias akimirkas, pakilią nuotaiką.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tešlai paruošti reikės (6 porcijos): 100 g sviesto, 160 g miltų, 100 g graikinių riešutų, 1 kiaušinio, žiupsnelio druskos. Putėsiams pagaminti reikės: 150 g sviesto, 300 g juodojo šokolado, 8 kiaušinių, 250 g cukraus, 4 šaukštų miltų.

Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais, kartu su miltais sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki kruopelių. Masę suberkite į dubenį, sumaišykite su susmulkintais graikiniais riešutais ir druska, įmuškite kiaušinį ir, pildami šaltą vandenį (reikės maždaug apie 100 ml), išminkykite tešlą. Suformuokite apvalų kietą gabalą. Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu. Tešlą imkite mažais gabaliukais ir ja išlipdykite formos dugną bei sieneles (maždaug 3 cm aukščio). Tegu pastovi šaldytuve 20 minučių.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Iš šaldytuvo išimkite kepimo formą su tešla, dėkite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Išimkite ir pastatykite į šalį. Orkaitės karštį sumažinkite iki 160 °C.

Trynius atskirkite nuo baltymų. Ant mažos ugnies puode ištirpinkite sviestą. Maišydami po nedidelį gabaliuką sudėkite šokoladą. Nuolat maišykite. Kai masė taps vientisa, nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.

Į šokolado masę smarkiai maišydami po vieną sudėkite kiaušinių trynius, tada suberkite cukrų ir miltus.

Dubenyje iki tirštų putų suplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į šokolado masę. Ją užpilkite ant tešlos pagrindo ir kepkite 30–35 minutes. Atvėsinkite, papuoškite šviežiomis avietėmis.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Tobulas cukinijų ir svogūnų apkepas

Mūsų savaitgalio atradimas - išbandykite ir Jūs!

Varškės pyragas su obuoliais (4)

Obuolių sezonas įsibėgėjo, tad vis yra ir pyragų su jais mūsų namuose. Šį kartą siūlome kekso variaciją su varške.

Tai bent originalumas: česnakinis agrastų pagardas prie mėsos (5)

Šis pagardas labai tinka prie mėsos, žuvies ir net sumuštinių.

Užkandis, kurio greit nebeliks ant stalo: traškios cukinijos su parmezanu (3)

Šiam užkandžiui labiausiai tinka jaunos cukinijos, kurių žievė dar yra minkšta, o sėklos pilnai nesusiformavę.

Ekspertas perspėja: netinkamai paruošta šalta arbata gali būti kenksminga

Lietuvoje bręstant sveikos gyvensenos kultui, šiltomis vasaros dienomis žmonės vis dažniau ieško, kuo pakeisti gaiviuosius saldžius gėrimus. Arbatos žinovas Andrius Žilinskas pasakoja, kaip tinkamai ruošti šaltą arbatą, kad tai būtų išties sveikas pakaitalas, ir kokių klaidų daryti nevalia.

Intrigos prieskonis: pica ant žarijų

Kodėl verta picą kepti ant tikros ugnies? Ne vien dėl to, kad dabar tas metas, kai norisi kuo dažniau naudotis proga užkurti lauko kepsninę. Bet ir todėl, kad pica pakvimpa gardžiu dūmo aromatu, o svarbiausia, ji traški ir tokia tikra – orkaitėje sunkiai pavyktų taip iškepti.

Patiks ne tik vaikams: pats paprasčiausias guminukų receptas

Vaišėms galime pagaminti daug įmantriausių skanumynų, bet vaikai (ir ne tik jie...) pirmiausia sunaikina guminukus. Tad kodėl nesuteikus jiems šio malonumo?!

10 idealios uogienės paslapčių (4)

Jei norite, kad uogienė būtų skani, reikia žinoti kelias jos virimo paslaptis.

Lauko virtuvė: 7 receptai, kuriuos būtina išbandyti

Originalūs ir nesudėtingi receptai sukurti tam, kad galėtume tobulai suderinti du malonumus – džiaugsmo teikiančio maisto gaminimą ir taip išsiilgtą pasibuvimą lauke.

5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti (1)

Jei norite išsaugoti puikią figūrą, jokiais būdais nevenkite pusryčių ir itin atidžiai rinkitės produktus, kuriuos vartosite ryte. Šiame tekste pateikiami keli itin naudingi patarimai, padėsiantys jūsų pusryčius paversti idealiais.