Šokolado putėsių tortas

Saldžių kepinių aromatai visad primena jaukius namus, gražiausias akimirkas, pakilią nuotaiką.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tešlai paruošti reikės (6 porcijos): 100 g sviesto, 160 g miltų, 100 g graikinių riešutų, 1 kiaušinio, žiupsnelio druskos. Putėsiams pagaminti reikės: 150 g sviesto, 300 g juodojo šokolado, 8 kiaušinių, 250 g cukraus, 4 šaukštų miltų.

Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais, kartu su miltais sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki kruopelių. Masę suberkite į dubenį, sumaišykite su susmulkintais graikiniais riešutais ir druska, įmuškite kiaušinį ir, pildami šaltą vandenį (reikės maždaug apie 100 ml), išminkykite tešlą. Suformuokite apvalų kietą gabalą. Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu. Tešlą imkite mažais gabaliukais ir ja išlipdykite formos dugną bei sieneles (maždaug 3 cm aukščio). Tegu pastovi šaldytuve 20 minučių.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Iš šaldytuvo išimkite kepimo formą su tešla, dėkite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Išimkite ir pastatykite į šalį. Orkaitės karštį sumažinkite iki 160 °C.

Trynius atskirkite nuo baltymų. Ant mažos ugnies puode ištirpinkite sviestą. Maišydami po nedidelį gabaliuką sudėkite šokoladą. Nuolat maišykite. Kai masė taps vientisa, nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.

Į šokolado masę smarkiai maišydami po vieną sudėkite kiaušinių trynius, tada suberkite cukrų ir miltus.

Dubenyje iki tirštų putų suplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į šokolado masę. Ją užpilkite ant tešlos pagrindo ir kepkite 30–35 minutes. Atvėsinkite, papuoškite šviežiomis avietėmis.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

3 sveikesnio maisto gaminimo taisyklės

Ar žinote, kad net jei kasdien valgytumėte vien ekologiškus vaisius, daržoves ir kruopas, tai nereikštų, kad maitinatės sveikai? Sveikas maistas ar ne, dietologų teigimu, itin priklauso nuo to, kaip jis paruoštas. Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas išskyrė maisto gaminimo būdus, kuriuos rekomenduoja sveikai besimaitinti siekiantiems žmonėms.

Obuolių pyragas, kurį pamėgs visa šeima (7)

Sode jau prikritę daug alyvinių obuolių. Tad nedelskite – siūlome išbandyti paprastą obuolių pyrago receptą, kurį pamėgs visa šeima!

Keptos bulvės indiškai

Lietuviška virtuvė gausi receptų, kurių vienas svarbiausių ingredientas - bulvės. Visgi, kartais verta ir paeksperimentuoti.

Idealus receptas rudenišką dieną: sūrio pyragėliai su kumpiu

Kai lyja, norisi susikurti jaukią atmosferą namuose, o vienas iš būdų - ką nors pasigaminti.

Švilpikų receptas, kurį būtina išbandyti (13)

Šiam receptui tikrai sunku atsispirti... O gal ir nereikia, juk savaitgalis, tada galima leisti pasilepinti.

Konservavimas vėl madingas: 3 būdai, kaip greitai ir paprastai išsaugoti rudens gėrybes (1)

Pasidžiaugus gausiu rudens gėrybių derliumi kasmet iškyla klausimas: ką daryti su daržovių, vaisių, uogų ir grybų pertekliumi, idant vėliau netektų jo išmesti? Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas sako, kad gyventojai iš naujo atranda daržovių ir vaisių konservavimą namuose. Jis ir kiti maisto gaminimo bei mitybos specialistai pasidalijo rekomendacijomis, kaip greitai ir paprastai konservuoti maisto produktus.

Ne tik užkandis: 5 faktai apie pistacijas

Nuo sėkmės simbolio iki privalomo šokolado ingrediento. Viena seniausių riešutų rūšių – pistacijos – mėgstamos visame pasaulyje. Nuo senų laikų buvo tikima, kad egzotiški žalieji riešutai ne tik traškus ir skanus užkandis. Štai keletas įdomių faktų, kurie atskleis ne tik pistacijų kilmę, bet ir privers nustebti.

Skanusis KUGELIS su traškia sūrio pluta (7)

Šviežių bulvių derlius nesibaigia, todėl siūlome jums gardaus kugelio receptą.

Pagalvokime apie Kalėdas: gardumynai, kuriuos vertėtų ruošti jau dabar (4)

Į tokį keistą klausimą tikriausiai nė negalvodami atsakytume – ne, dar tikrai ne, juk dabar vasara! O kartu – ir pats vaisių sezonas, tad, jei pagaminsime naminių cukatų, žiemą nebereikės sukti galvos, kokiomis savo rankų darbo dovanėlėmis nudžiuginti draugus.

Jei išsisaugojote vyšnių: 7 receptai

Vyšnių – pačių skaniausių vasaros uogų – sezonas nėra ilgas, tad jei jau turite sušaldytų šaldytuvuose, paruošėme keletą gardžių receptų.