Šokolado putėsių tortas

Saldžių kepinių aromatai visad primena jaukius namus, gražiausias akimirkas, pakilią nuotaiką.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tešlai paruošti reikės (6 porcijos): 100 g sviesto, 160 g miltų, 100 g graikinių riešutų, 1 kiaušinio, žiupsnelio druskos. Putėsiams pagaminti reikės: 150 g sviesto, 300 g juodojo šokolado, 8 kiaušinių, 250 g cukraus, 4 šaukštų miltų.

Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais, kartu su miltais sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki kruopelių. Masę suberkite į dubenį, sumaišykite su susmulkintais graikiniais riešutais ir druska, įmuškite kiaušinį ir, pildami šaltą vandenį (reikės maždaug apie 100 ml), išminkykite tešlą. Suformuokite apvalų kietą gabalą. Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu. Tešlą imkite mažais gabaliukais ir ja išlipdykite formos dugną bei sieneles (maždaug 3 cm aukščio). Tegu pastovi šaldytuve 20 minučių.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Iš šaldytuvo išimkite kepimo formą su tešla, dėkite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Išimkite ir pastatykite į šalį. Orkaitės karštį sumažinkite iki 160 °C.

Trynius atskirkite nuo baltymų. Ant mažos ugnies puode ištirpinkite sviestą. Maišydami po nedidelį gabaliuką sudėkite šokoladą. Nuolat maišykite. Kai masė taps vientisa, nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.

Į šokolado masę smarkiai maišydami po vieną sudėkite kiaušinių trynius, tada suberkite cukrų ir miltus.

Dubenyje iki tirštų putų suplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į šokolado masę. Ją užpilkite ant tešlos pagrindo ir kepkite 30–35 minutes. Atvėsinkite, papuoškite šviežiomis avietėmis.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Pirštukus apsilaižysite: cukinijų ir vištienos apkepėlė (3)

Tokiu oru - tik naujus receptus išbandyti.

Ir sveika, ir skanu: salotos su keptu sūriu (3)

Jei atsibodo įprastinės salotos, pats metas išbandyti šį receptą.

Ryžių pomidorinė sriuba

Paprasta ir skanu - idealus savaitgalio derinys.

Tobulas receptas: keptas varškės sūris (2)

Toks keptas sūris skaniausias dar šiltas!

Šaltibarščiai, kurių norėsis dar ir dar (43)

Jei negalite gyventi be šaltibarščių, bet norisi sulieknėti, išmėginkite dietinį jų receptą.

Idėjos, ką kepti ant grotelių (1)

Maisto kepimas ant grotelių turi daug privalumų – visų pirma, taip keptas maistas išsaugo naudingas ypatybes, antra, nereikės prieskonių, riebalų – visi produktai iškepa patys, nepraranda savo skonio ir aromato.

Kodėl gi ne: saldūs šaltibarščiai (6)

Niekuomet nereikia nustoti eksperimentuoti! Šis receptas greitai paruošiamas ir ypatingai tiks tokią karštą dieną, kaip ši. Juk šaltibarščiai neatsiejama šio sezono dalis.

Greitoji pagalba: kaip išgelbėti patiekalą, jeigu jūs jį atsitiktinai sugadinote (1)

Virtuvėje nutinka visko. Įsivaizduokite, kad jūs persūdėte ilgai lauktą vakarienę ir nežinote, ką daryti. Jokiu būdu nemėginkite jos išmesti. Šįkart patariame, kaip išgelbėti sugadintus patiekalus.

Stori blynai be mielių, bet su paslaptimi (11)

Kaip mes dažniausiai kepame storus, minkštus blynus? Žinoma, naudodami mieles arba sodą. Dar yra variantas su kefyru. Tačiau visi šie būdai nublanksta prieš gudrybę, kurią jums atskleisime. Į tešlą tereikia įpilti šlakelį gazuoto gėrimo, ir blyneliai bus tūkstantį kartų skanesni, nei paprastai. Storesni, puresni, drėgnesni ir labiau porėti, kvapnūs... Pateikiame receptą, kad patys įsitikintumėte, kaip paprasta iškepti tokius blynus.

Tobuliems pusryčiams: kitaip paruošti kiaušiniai

Pastaruoju metu įsigalėjęs angliškas naujadaras „brunch“ (lietuviškai – vėlyvieji pusryčiai, bet verčiant paraidžiui išeitų „puspiečiai“ ) jau baigia išstumti mums įprastus pusryčius. Tai specifinis savaitgalio valgymo metas, kai keltis pusryčių dar tingisi, o gaminti pietus – ankstoka... Šįkart pateikiame kitokių kiaušinių keptuvėje receptą.

Vaflių tortas (1)

Patiks kiekvienam! Belieka išbandyti...

Tortai, kurių nereikia kepti (12)

Taip jau kartais nutinka, kad svečiai beveik žengia į namus, o jums reikia skubos tvarka ką nors paruošti prie arbatos. Juk laiko visai nebėra! Tokiais atvejais padės namuose gaminti tortai, kurių nereikia kepti.

Daržovės kiniškai – išbandę nepasigailėsite (19)

Iš ingredientų, kuriuos matote žemiau, pagaminau puikiausias daržoves kiniškai. Patiekalas pavyko labai skaniai: daržovės neperkepusios, traškios, o padažas beveik toks pat, kaip patiekiamas restoranuose.

11 skaniausių įdarų lietiniams blynams (14)

Nusprendus palepinti šeimyną ar svečius blynais, reikia įdėti nemažai pastangų. Užtat su kiekvienu iškeptu blynu namiškių ir svečių, o reiškia, ir šeimininkės nuotaika neišvengiamai gerėja, nes tai kone mėgstamiausias visų patiekalas, mažai kas jo atsisako. O jei tai lietiniai blynai su įdaru... Namuose bus tikra šventė! Pateikiame 11 įdaro variacijų. Beje, būtinai išbandykite riešutų įdarą, jei dar nesate atradę šio stebuklingo skonio...