Šokolado putėsių tortas

Saldžių kepinių aromatai visad primena jaukius namus, gražiausias akimirkas, pakilią nuotaiką.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tešlai paruošti reikės (6 porcijos): 100 g sviesto, 160 g miltų, 100 g graikinių riešutų, 1 kiaušinio, žiupsnelio druskos. Putėsiams pagaminti reikės: 150 g sviesto, 300 g juodojo šokolado, 8 kiaušinių, 250 g cukraus, 4 šaukštų miltų.

Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais, kartu su miltais sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki kruopelių. Masę suberkite į dubenį, sumaišykite su susmulkintais graikiniais riešutais ir druska, įmuškite kiaušinį ir, pildami šaltą vandenį (reikės maždaug apie 100 ml), išminkykite tešlą. Suformuokite apvalų kietą gabalą. Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu. Tešlą imkite mažais gabaliukais ir ja išlipdykite formos dugną bei sieneles (maždaug 3 cm aukščio). Tegu pastovi šaldytuve 20 minučių.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Iš šaldytuvo išimkite kepimo formą su tešla, dėkite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Išimkite ir pastatykite į šalį. Orkaitės karštį sumažinkite iki 160 °C.

Trynius atskirkite nuo baltymų. Ant mažos ugnies puode ištirpinkite sviestą. Maišydami po nedidelį gabaliuką sudėkite šokoladą. Nuolat maišykite. Kai masė taps vientisa, nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.

Į šokolado masę smarkiai maišydami po vieną sudėkite kiaušinių trynius, tada suberkite cukrų ir miltus.

Dubenyje iki tirštų putų suplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į šokolado masę. Ją užpilkite ant tešlos pagrindo ir kepkite 30–35 minutes. Atvėsinkite, papuoškite šviežiomis avietėmis.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Trijų skonių ledų tortas

Skanu, sotu ir žymiai įdomiau už įprastinį tortą! Ar gali būti geresnis receptas karštai dienai?

Pica su žiedinio kopūsto ir brokolio padu

Šį kartą išbandžiau kitokį picos variantą, padą dariau ne mums taip įprastą, o iš žiedinio kopūsto ir brokolio. Picos įdaras gali būti labai įvairus, mėsiškas, tik padažas ir sūris ar kaip mano vegetariškas, čia jau pagal jūsų skonį.

Prancūziškas varškės pyragas

Šis sekmadienis - tai diena, kai savo brangiausioms dėmesį galime rodyti įvairiausiomis formomis. Mes nusprendėme išbandyti šį pyragą ir nenusivylėme!

Greitai pagaminamas citrinų pyragas

Kartais ir leidžiant laiką namuose galima pakeliauti. Pavyzdžiui, šis pyragas sukels asociacijas, o gal kai kuriems net ir prisiminimus apie Italiją.

3 patarimai, kaip patiekti maistą ir sužavėti svečius

Maistas – kone svarbiausias mūsų palydovas, be kurio neįsivaizduojame nei savo kasdienybės, nei šventinių akimirkų. Vis labiau vertiname patiekalus, džiuginančius ne tik skrandį, bet ir akis, o vaizdo, skonio bei aromato derinys – jau tapo įprastu kriterijumi ko ne kiekvieniems pietums ar vakarienei.

Savaitgalio eksperimentams: pica su antiena ir figomis (1)

Kodėl nepasilepinus pica? Pateikiame receptą žinsgnis po žingsnio!

Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas

Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams.

Paprastos taisyklės, kaip Velykų neapkartinti virškinimo sutrikimais

Per šventes valgydami daug ir gausiai sukeliame savotišką stresą ne tik skrandžiui, bet ir visam organizmui, kuris, nebepajėgdamas susidoroti su dideliu maisto kiekiu, sukelia virškinimo problemų. Gydytojai ir vaistininkai pataria, kokių svarbiausių taisyklių reikia laikytis prie šventinio stalo, kad geros nuotaikos ir laiko su artimaisiais netrikdytų sveikatos sutrikimai.

2 užkandžiai Velykų stalui, kuriems pakaks 10 minučių (1)

Jei vis dar sukate galvą, kuo nustebinti svečius, paruošėme kelias paprastas, bet gardžias idėjas!

Naminė granola, kuriai niekas neprilygs

Šį kartą siūlau pasigaminti sveikesnę granolą, kuri kvepia obuoliais ir cinamonu. Labai skanu ją valgyt kartu su jogurtu, bei vaisiais arba užpylus tiesiog augaliniu pienu.