Skanumėlis: avinžirnių pyragas su fetos sūriu

Šiandien pasidalinsime vegetariškų pietų idėja – avinžirnių pyragu su fetos sūriu. Jei mėgstate ankštines daržoves – tikrai nenusivilsite.

Sudėtis:
Stiklinė avinžirnių;
Didelis svogūnas;
2 morkos;
Raudonoji paprika;
2-3 pomidorai;
3 kiaušiniai;
3-4 valg. šaukštai grietinės;
150 g fetos sūrio;
Keletas saulėje džiovintų pomidorų;
Druska, pipirai, džiovintas raudonėlis.

Paruošimas:
Avinžirnius išvirti ir atvėsinti. Svogūną, morkas ir papriką supjaustyti nedideliais kubeliais ir apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Atskirame inde suplakti kiaušinius su prieskoniais, druska ir grietine.

Avinžirnius sumaišyti su apkepintomis daržovėmis, smulkiai pjaustytais saulėje džiovintais pomidorais, kubeliais pjaustytu fetos sūriu bei kiaušinių plakiniu. Viską dėti į kepimo indą ir gerai paspausti. Ant viršaus išdėlioti supjaustyto (geriau nulupto) pomidoro griežinėlius, dar pabarstyti džiovintais raudonėliais ir žiupsneliu druskos.

Jei norite, pyrago viršų dar galite pabarstyti ir tarkuotu fermentiniu ar kietuoju sūriu. Tokį pyragą kišti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20-30 minučių.

Patiekti su šviežiomis daržovėmis, salotų lapais. Jei mėgstate, galite paruošti ir kokį nors padažą.

Asmeninio albumo nuotr.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis