Simpatiški Velykų kiškučiai nemokantiems kepti pyragų

 (9)
Velykoms norėtumėte iškepti labai gražų (ir net gardų) tortą, puoštą avinėliais, viščiukais, kiškučiais ar kitais gražumynais? Jei nesate įsitikinę, kad turite tokių gebėjimų, pabandykite pagaminti ką nors paprastesnio. Aš pabandžiau – pavyko štai taip... Tikiuosi, netobulas bandelių – kiškučių įvaizdis neatbaidys jūsų nuo bandymų sėkmingiau pakartoti šį kulinarinį eksperimentą – juk atrodo jis tikrai smagiai.
© Žurnalas "Mano namai"

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ne dėl sotumo, o akims paganyti

Bandelėms suminkiau gan tampią mielinę tešlą, iš jos formavau rutuliukus, o ausytes „kirpau“ nuo rutuliukų viršaus žirklėmis. Vietoj akių įstačiau gvazdikėlius, „nosytės“ pasmailinau. Deja, pusvalandžiui paliktos kilti bandelės pakeitė formą, o kepant sutrumpėjo ausytės, nes mielinė tešla traukiasi. Laimė, kad nors skoniui išvaizda neturi reikšmės.

Šalia keistų Velykų kiškučių ir kiaušiniai turėtų atrodyti netradiciškai. Ant iešmelių suvėriau mažus vyšninius pomidorus ir virtus putpelių kiaušinius, kuriuos prieš tai apvoliojau kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, o tada apkepiau aliejuje. Galėjau to ir nedaryti, jei būčiau rimčiau besirūpinusi sveikuoliška mityba, betgi norėjosi gražesnio vaizdo – visi žinome, kad paskrudinti valgiai gardžiau atrodo. Ne tik nuotraukose, bet ir ant vaišių stalo... Tik po laiko pagalvojau, kad čia būtų tikę ir mocarelos rutuliukai.

Simpatiški Velykų kiškučiai nemokantiems kepti pyragų
© Žurnalas "Mano namai"

Ketinimai buvo kuo geriausi, tačiau mielinė tešla nelabai pakluso – kiškučiai labiau primena susirūpinusius paršelius (pelytes?), bet gal taip dar linksmiau... Kita vertus, nėra labai sudėtinga patobulinti mėgėjišką kulinarinį eksperimentą – jam „svorio“ gali suteikti stilingi aksesuarai. Todėl šalia bandelių įkurdinau labai nuotaikingą keramikės Giedrės Bardzilauskės keraminį zuikį – auksadantį.

Daugiau apie naujas pavasariškos namų puošybos idėjas, originalų Velykų dekorą skaitykite žurnalo „Mano namai“ kovo mėnesio numeryje.

Idėjos autorė – Danguolė Kiškienė.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Nesušalkite: trinta pievagrybių sriuba

Paprastas receptas, kuris ypač pravers šaltą dieną!

Savaitgalio atradimams: bulvių-mėsos apkepas

Paprasta, skanu, sotu - kartais daugiau ir nereikia.

Kitoks gruziniškos charčio sriubos paruošimo variantas

Išbandykime tikrąjį charčio! Gal patiks?

Ilgojo savaitgalio eksperimentams: tuno ir pievagrybių pyragas

Šiandien norime Jums pasiūlyti labai skanų pyragą, kuris puikiai tiks kaip karštas pagrindinis patiekalas su salotomis pietums ar vakarienei, ar galima tiekti kaip užkandį švenčių metu.

Būtina išbandyti: drėgnas šokoladinis pyragas

Savaitgalį pradžiuginkime save ir artimuosius. Šis receptas tikrai tam pasitarnaus!

Savaitgalio receptas: bulvės-vėduoklės

Norisi kažko paprasto ir gardaus? Išbandykime šį bulvių receptą. Jas galite valgyti kaip užkandį arba pasitelkti garnyrui.

Savaitgalio gardumėlis: užkeptos bulvių puselės (1)

Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti, galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių ir, ko tik užsinorėsite.

Nesušalkite: keptų paprikų sriuba

Tokį savaitgalį norisi recepto, kuris sušildytų. Išbandykime kartu!

Gardumėlis: plikytų sausainių tortas

Sekmadienis - tai laikas, kai galima sau pagaliau leisti ir ilgiau pasisukioti virtuvėje. Šįkart siūlome išbandyti plikytų sausainių tortą.

Savaitgalio gardumėlis: vištienos suktinukai su šonine

Savaitgaliui paruošėme receptą, kuris ir skanus, ir estetiškai akiai malonus: vištienos suktinukus su šonine. Jie tiks tiek įprastiems pietums, tiek ir šventinam stalui.