Simpatiški Velykų kiškučiai nemokantiems kepti pyragų

 (9)
Velykoms norėtumėte iškepti labai gražų (ir net gardų) tortą, puoštą avinėliais, viščiukais, kiškučiais ar kitais gražumynais? Jei nesate įsitikinę, kad turite tokių gebėjimų, pabandykite pagaminti ką nors paprastesnio. Aš pabandžiau – pavyko štai taip... Tikiuosi, netobulas bandelių – kiškučių įvaizdis neatbaidys jūsų nuo bandymų sėkmingiau pakartoti šį kulinarinį eksperimentą – juk atrodo jis tikrai smagiai.
© Žurnalas "Mano namai"

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ne dėl sotumo, o akims paganyti

Bandelėms suminkiau gan tampią mielinę tešlą, iš jos formavau rutuliukus, o ausytes „kirpau“ nuo rutuliukų viršaus žirklėmis. Vietoj akių įstačiau gvazdikėlius, „nosytės“ pasmailinau. Deja, pusvalandžiui paliktos kilti bandelės pakeitė formą, o kepant sutrumpėjo ausytės, nes mielinė tešla traukiasi. Laimė, kad nors skoniui išvaizda neturi reikšmės.

Šalia keistų Velykų kiškučių ir kiaušiniai turėtų atrodyti netradiciškai. Ant iešmelių suvėriau mažus vyšninius pomidorus ir virtus putpelių kiaušinius, kuriuos prieš tai apvoliojau kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, o tada apkepiau aliejuje. Galėjau to ir nedaryti, jei būčiau rimčiau besirūpinusi sveikuoliška mityba, betgi norėjosi gražesnio vaizdo – visi žinome, kad paskrudinti valgiai gardžiau atrodo. Ne tik nuotraukose, bet ir ant vaišių stalo... Tik po laiko pagalvojau, kad čia būtų tikę ir mocarelos rutuliukai.

Simpatiški Velykų kiškučiai nemokantiems kepti pyragų
© Žurnalas "Mano namai"

Ketinimai buvo kuo geriausi, tačiau mielinė tešla nelabai pakluso – kiškučiai labiau primena susirūpinusius paršelius (pelytes?), bet gal taip dar linksmiau... Kita vertus, nėra labai sudėtinga patobulinti mėgėjišką kulinarinį eksperimentą – jam „svorio“ gali suteikti stilingi aksesuarai. Todėl šalia bandelių įkurdinau labai nuotaikingą keramikės Giedrės Bardzilauskės keraminį zuikį – auksadantį.

Daugiau apie naujas pavasariškos namų puošybos idėjas, originalų Velykų dekorą skaitykite žurnalo „Mano namai“ kovo mėnesio numeryje.

Idėjos autorė – Danguolė Kiškienė.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas

Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams.

Paprastos taisyklės, kaip Velykų neapkartinti virškinimo sutrikimais

Per šventes valgydami daug ir gausiai sukeliame savotišką stresą ne tik skrandžiui, bet ir visam organizmui, kuris, nebepajėgdamas susidoroti su dideliu maisto kiekiu, sukelia virškinimo problemų. Gydytojai ir vaistininkai pataria, kokių svarbiausių taisyklių reikia laikytis prie šventinio stalo, kad geros nuotaikos ir laiko su artimaisiais netrikdytų sveikatos sutrikimai.

2 užkandžiai Velykų stalui, kuriems pakaks 10 minučių (1)

Jei vis dar sukate galvą, kuo nustebinti svečius, paruošėme kelias paprastas, bet gardžias idėjas!

Naminė granola, kuriai niekas neprilygs

Šį kartą siūlau pasigaminti sveikesnę granolą, kuri kvepia obuoliais ir cinamonu. Labai skanu ją valgyt kartu su jogurtu, bei vaisiais arba užpylus tiesiog augaliniu pienu.

Belaukiant šv. Velykų: 3 lengvi receptai gavėniai

Būtent gavėnios metu, ruošiant organizmą pavasariniam virsmui ir atsisakant mėsos bei jos produktų, pasninkaujant, norisi, kad maistas būtų kuo įvairesnis ir spalvingesnis.

Desertai, kuriems recepto nereikia

Liko naminių keptų ar pirktinių sausainių, kekso, biskvito ar pyragui nesunaudojote viso įdaro? Pagaminkite iš jų desertą, kur nereikia nei kiekių paisyti, nei tikslaus recepto laikytis. Į kiekvieną stiklinę sluoksniuokite kelis skirtingų rūšių produktus, o jų skonius derinkite pasitelkę tik savo vaizduotę...

Gardi stalo puošmena: kitoks velykinis kiaušinis

Margučių yra visokių. Šių paragavę imsime svajoti, kad Velykos būtų daugiau nei kartą metuose...

Savaitgalio atradimams: vištienos vyniotinis

Kai pabosta įprasti vištienos patiekalai, tenka galvoti kažką naujo. Pabandom?

Virtuvės eksperimentai: dvipusė pica per 10 minučių (1)

Uždaroji pica vos per 10 minučių, kuriai nereikės orkaitės! Įdarą galite keisti pagal savo skonį ir turimus produktus, svarbiausia - negailėkite sūrio! Aš siūlau patį paprasčiausią variantą. Šios picos privalumai: puikiai tinka į išvykas, piknikus su vaikais, nes patogu valgyti ir neištepsite ranku. Skani tiek šilta, tiek šalta.

Neatsispirsite: lašišos-špinatų vyniotinis

Šis užkandis pritiks ir šventiniam stalui, ir eiliniam savaitgaliui.