Simpatiški Velykų kiškučiai nemokantiems kepti pyragų

 (9)
Velykoms norėtumėte iškepti labai gražų (ir net gardų) tortą, puoštą avinėliais, viščiukais, kiškučiais ar kitais gražumynais? Jei nesate įsitikinę, kad turite tokių gebėjimų, pabandykite pagaminti ką nors paprastesnio. Aš pabandžiau – pavyko štai taip... Tikiuosi, netobulas bandelių – kiškučių įvaizdis neatbaidys jūsų nuo bandymų sėkmingiau pakartoti šį kulinarinį eksperimentą – juk atrodo jis tikrai smagiai.
© Žurnalas "Mano namai"

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ne dėl sotumo, o akims paganyti

Bandelėms suminkiau gan tampią mielinę tešlą, iš jos formavau rutuliukus, o ausytes „kirpau“ nuo rutuliukų viršaus žirklėmis. Vietoj akių įstačiau gvazdikėlius, „nosytės“ pasmailinau. Deja, pusvalandžiui paliktos kilti bandelės pakeitė formą, o kepant sutrumpėjo ausytės, nes mielinė tešla traukiasi. Laimė, kad nors skoniui išvaizda neturi reikšmės.

Šalia keistų Velykų kiškučių ir kiaušiniai turėtų atrodyti netradiciškai. Ant iešmelių suvėriau mažus vyšninius pomidorus ir virtus putpelių kiaušinius, kuriuos prieš tai apvoliojau kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, o tada apkepiau aliejuje. Galėjau to ir nedaryti, jei būčiau rimčiau besirūpinusi sveikuoliška mityba, betgi norėjosi gražesnio vaizdo – visi žinome, kad paskrudinti valgiai gardžiau atrodo. Ne tik nuotraukose, bet ir ant vaišių stalo... Tik po laiko pagalvojau, kad čia būtų tikę ir mocarelos rutuliukai.

Simpatiški Velykų kiškučiai nemokantiems kepti pyragų
© Žurnalas "Mano namai"

Ketinimai buvo kuo geriausi, tačiau mielinė tešla nelabai pakluso – kiškučiai labiau primena susirūpinusius paršelius (pelytes?), bet gal taip dar linksmiau... Kita vertus, nėra labai sudėtinga patobulinti mėgėjišką kulinarinį eksperimentą – jam „svorio“ gali suteikti stilingi aksesuarai. Todėl šalia bandelių įkurdinau labai nuotaikingą keramikės Giedrės Bardzilauskės keraminį zuikį – auksadantį.

Daugiau apie naujas pavasariškos namų puošybos idėjas, originalų Velykų dekorą skaitykite žurnalo „Mano namai“ kovo mėnesio numeryje.

Idėjos autorė – Danguolė Kiškienė.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Tai bent originalumas: česnakinis agrastų pagardas prie mėsos (5)

Šis pagardas labai tinka prie mėsos, žuvies ir net sumuštinių.

Užkandis, kurio greit nebeliks ant stalo: traškios cukinijos su parmezanu (3)

Šiam užkandžiui labiausiai tinka jaunos cukinijos, kurių žievė dar yra minkšta, o sėklos pilnai nesusiformavę.

Ekspertas perspėja: netinkamai paruošta šalta arbata gali būti kenksminga

Lietuvoje bręstant sveikos gyvensenos kultui, šiltomis vasaros dienomis žmonės vis dažniau ieško, kuo pakeisti gaiviuosius saldžius gėrimus. Arbatos žinovas Andrius Žilinskas pasakoja, kaip tinkamai ruošti šaltą arbatą, kad tai būtų išties sveikas pakaitalas, ir kokių klaidų daryti nevalia.

Intrigos prieskonis: pica ant žarijų

Kodėl verta picą kepti ant tikros ugnies? Ne vien dėl to, kad dabar tas metas, kai norisi kuo dažniau naudotis proga užkurti lauko kepsninę. Bet ir todėl, kad pica pakvimpa gardžiu dūmo aromatu, o svarbiausia, ji traški ir tokia tikra – orkaitėje sunkiai pavyktų taip iškepti.

Patiks ne tik vaikams: pats paprasčiausias guminukų receptas

Vaišėms galime pagaminti daug įmantriausių skanumynų, bet vaikai (ir ne tik jie...) pirmiausia sunaikina guminukus. Tad kodėl nesuteikus jiems šio malonumo?!

10 idealios uogienės paslapčių (4)

Jei norite, kad uogienė būtų skani, reikia žinoti kelias jos virimo paslaptis.

Lauko virtuvė: 7 receptai, kuriuos būtina išbandyti

Originalūs ir nesudėtingi receptai sukurti tam, kad galėtume tobulai suderinti du malonumus – džiaugsmo teikiančio maisto gaminimą ir taip išsiilgtą pasibuvimą lauke.

5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti (1)

Jei norite išsaugoti puikią figūrą, jokiais būdais nevenkite pusryčių ir itin atidžiai rinkitės produktus, kuriuos vartosite ryte. Šiame tekste pateikiami keli itin naudingi patarimai, padėsiantys jūsų pusryčius paversti idealiais.

10 tobulų varškėčių paslapčių (24)

Kokie turi būti idealūs pusryčiai? Savaime suprantama, tai turi būti apskrudę ir apetitą keliantys varškėčiai su grietine arba uogų padažu. Tokie pusryčiai nepalieka jokių šansų kitiems patiekalams ir akimirksniu visus namiškius suburia prie pietų stalo.

Mango ir šalavijų sėklų (chia) pudingas

Receptas, kuris padės žvaliai pasitikti naują savaitę!