Savaitgalio receptas: gruziniška duona

Pradedame kuli­na­ri­nes kelio­nes. Šįkart apsilankysime Gruzijoje.

Teš­lai:
1 kiau­ši­nis;
250 ml. kefyro;
50 gr. sviesto;
500–600 gr. miltų;
kepimo mil­te­lių;
drus­kos;

Įda­rui:
1 kiau­ši­nis;
50 gr. sviesto;
200 gr. riko­tos sūrio;
200 gr. moca­re­los sūrio;
3 v.š. čiobrelio;
drus­kos.

Ištir­pi­name sviestą iš sumai­šome jį su kiau­ši­niu, kefyru, druska ir kepimo mil­te­liais (arba actu ir soda). Išpla­kame. Dedame mil­tus ir min­kome tešlą.

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

Tešlą min­kiau tik su men­tele, nes ji vis ­tiek būtų lipus prie rankų. Tešla turi būti minkšta, lipni, todėl nepa­dau­gin­kite miltų. Išmai­šytą tešlą palie­kame.

Per tą laiką pasi­da­rome įdarą. Išpla­kame kiau­šinį, sutar­kuo­jame moca­relą ir viską sumai­šome. Gau­name sūrio košę.

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

O dabar svar­biau­sia dalis. Ant stalo pabars­tome miltų, bet taip gerai, kad tešla nepri­liptų. Ant miltų dedame tešlą ir ant jos vėl užbars­tome miltų. Ranka iš teš­los pada­rome blyną maž­daug 2 cm sto­rio. Žiū­rime, kad ant stalo būtų miltų, kad tešla nepriliptų.

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

Į blyno vidurį dedame sūrio masę ir suim­dami tešlą už kraštų užden­giame sūrį. Šį daiktą dedame į kepimo formą su kepimo popierium.

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

Tada iš turimos masės vėl pada­rome blyną, spaus­dami toly­giai tešlą iš vidu­rio link kraštų. Svarbu neper­spausti, kad tešla neplyštų. Duoną apte­pam kiau­ši­nio try­niu ir kišame į orkaitę, kuri jau turi būti įkai­tinta iki 200 laips­nių. Kepame ~20 min, kol duona bus gra­žiai auksinė.

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

Duona ketu­riems — tik­rai nepasigailėsit!

Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis