Savaitgalio nuodėmė - žemaičių blynai

Savaitgalis - tinkamiausias metas save palepinti. Tad siūlome prisiminti vieną lietuvių mėgstamiausių patiekalų - žemaičių blynus.

4 porcijoms reikės:

Tešlai: 1 kg bulvių (virtų); 1 kiaušinio; 8 šaukštų miltų; druskos pagal skonį.

Įdarui: 200 g virtos mėsos; 1 svogūno; 2 šaukštų aliejaus; druskos, juodų maltų pipirų pagal skonį.

Padažui: 200 g grietinės.

Gaminimas

Virtas šaltas bulves sumalkite mėsmale, pasūdykite. Įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų ir gerai išminkykite.

Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Virtą mėsą sumalkite. Sudėkite kepintą svogūną, pagardinkite druska ir pipirais ir truputį pakepinkite.

Iš bulvių masės padarykite paplotėlius, į vidurį dėkite įdaro, gražiai užlankstykite, pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies. Patiekite su grietine.


Daugiau receptų: www.1000receptu.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis