Savaitgalio gardumėlis: tailandietiški makaronai per 15 minučių

 (3)
Taip, šiems makaronams pasigaminti Jums tereikės penkiolikos minučių. Tad pats metas pasiraitoti rankoves!
© kasuvalgyti.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:
250 gr. kiniškų vermišelių;
1 mor­kos;
3 čes­nako skiltelių;
1 papri­kos;
250 gr. viš­tie­nos filė;
150 gr. šal­dytų špa­ra­gi­nių pupe­lių (arba žir­ne­lių ar kitų šal­dytų daržovių);
100 gr. kon­ser­vuotų pupe­lių daigų (arba bambukų);
kokio nors kiniško padažo (sojų, teri­jaki, žuvies, aust­rių) 3–6 v.š. arba čes­na­ki­nės juo­dųjų pupe­lių pastos — 1 a.š.

Ilgiau­siai užtruks pjaus­ty­mas. Supjaus­tome plo­nais šiau­de­liais viš­tieną, morką, papriką. Susmul­ki­name čes­naką. Kep­tu­vėje su tru­pu­čiu alie­jaus pake­pame vištą su čes­naku. Kepame ant stip­rios ugnies, pasto­viai mai­šy­dami pora minu­čių. Po to sude­dame liku­sias dar­žo­ves. Pake­pame dar keletą minučių.

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> tailandietiški makaronai per 15 minučių
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> tailandietiški makaronai per 15 minučių
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> tailandietiški makaronai per 15 minučių
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> tailandietiški makaronai per 15 minučių
© kasuvalgyti.lt

Sude­dame maka­ro­nus (jei nau­do­site papras­tus dėkite jau vir­tus, jei nau­do­site kiniš­kus, žiū­rė­kite į jų gami­nimo inst­ruk­ciją. Maniš­kius rei­kėjo sudėti į kep­tuvę ir užpilti van­de­niu ir tada dar 5 minutes pakepti).

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> tailandietiški makaronai per 15 minučių
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> tailandietiški makaronai per 15 minučių
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> tailandietiški makaronai per 15 minučių
© kasuvalgyti.lt

Pake­pame dar keletą minu­čių ir pilame padažo, kurio turite (čes­na­kinė pupe­lių pasta yra labai kon­cen­truota ir sūri, todėl jos užtenka 1 a.š.; jei nau­do­site kitus pada­žus, tai pil­kite pagal skonį, arba žiū­rė­kite į jų instrukcijas).

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> tailandietiški makaronai per 15 minučių
© kasuvalgyti.lt

Ska­naus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Šefo patarimai, kaip mėgautis lauko virtuve + receptas

Prasidėjus šiltajam sezonui, daugelis suskubo demonstruoti savo sugebėjimus griliaus vakarėliuose – vieni perka kuo mandresnį grilių, kiti renkasi aukščiausios kokybės mėsą, treti bando svečius nustebinti įvairiausių marinatų receptais.

5 sveikiausi vasaros užkandžiai šeimai kelionėms ir iškyloms

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Žingsnis po žingsnio: rūkytų bulvių salotos (1)

Ir bulves galima rūkyti. Pabandykite!

Trijų skonių ledų tortas

Skanu, sotu ir žymiai įdomiau už įprastinį tortą! Ar gali būti geresnis receptas karštai dienai?

Pica su žiedinio kopūsto ir brokolio padu

Šį kartą išbandžiau kitokį picos variantą, padą dariau ne mums taip įprastą, o iš žiedinio kopūsto ir brokolio. Picos įdaras gali būti labai įvairus, mėsiškas, tik padažas ir sūris ar kaip mano vegetariškas, čia jau pagal jūsų skonį.

Prancūziškas varškės pyragas

Šis sekmadienis - tai diena, kai savo brangiausioms dėmesį galime rodyti įvairiausiomis formomis. Mes nusprendėme išbandyti šį pyragą ir nenusivylėme!

Greitai pagaminamas citrinų pyragas

Kartais ir leidžiant laiką namuose galima pakeliauti. Pavyzdžiui, šis pyragas sukels asociacijas, o gal kai kuriems net ir prisiminimus apie Italiją.

3 patarimai, kaip patiekti maistą ir sužavėti svečius

Maistas – kone svarbiausias mūsų palydovas, be kurio neįsivaizduojame nei savo kasdienybės, nei šventinių akimirkų. Vis labiau vertiname patiekalus, džiuginančius ne tik skrandį, bet ir akis, o vaizdo, skonio bei aromato derinys – jau tapo įprastu kriterijumi ko ne kiekvieniems pietums ar vakarienei.

Savaitgalio eksperimentams: pica su antiena ir figomis (1)

Kodėl nepasilepinus pica? Pateikiame receptą žinsgnis po žingsnio!