Savaitgalio gardumėlis: česnakinės krevetės

 (12)
Įspū­din­gas maistas. Greitai paruošiama. Labai greita. Ypa­tin­gai skanu. Labai geras užkan­dis ir prie alaus, ir prie vyno. Nuste­bin­site net didžiau­sius gur­ma­nus.
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt

Kre­ve­tes šiam recep­tui pir­kau lukš­ten­tas (tik su uode­gė­lėm) ir šal­dy­tas. Nors buvo para­šyta, kad tai Kara­liš­ko­sios kre­ve­tės, tačiau kažkiek suabejojau, visgi jos tikrai buvo didesnės už įprastas. Ir dar, neiš­si­gą­s­kite pama­ri­nuoti bren­dyje — pui­kus marinatas.

Reikės:
0,5 kg šal­dytų krevečių;
1 v.š. citrinų sulčių;
1 a.š. druskos;
2 a.š. švie­žiai grūstų pipirų;
3–4 skil­te­lės česnako;
2 v.š. brendžio;
2 v.š. aly­vuo­gių aliejaus.

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt


<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt

Ati­tir­pi­nam kre­ve­tes šal­tame van­de­nyje. Nusau­si­name jas. Visus liku­sius ingre­di­en­tus: smul­kintą čes­naką, druską, pipi­rus, sul­tis, aliejų ir brendį supi­lame į dube­nėlį, ir gerai išmaišome.

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt

Sude­dame nusau­sin­tas kre­ve­tes į mai­šelį, užpi­lame mari­natu ir lai­kome bent valandą arba per naktį šaldytuve.

Į įkai­tintą kep­tuvę pilame aly­vuo­gių alie­jaus ir suver­čiame visą mai­še­lio turinį. Kepame mai­šy­dami apie 4–5 minu­tes, kol kre­ve­tės iškeps, o iš liku­sio mari­nato pasi­da­rys padažiukas.

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt

Ska­naus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Stori blynai be mielių, bet su paslaptimi (8)

Kaip mes dažniausiai kepame storus, minkštus blynus? Žinoma, naudodami mieles arba sodą. Dar yra variantas su kefyru. Tačiau visi šie būdai nublanksta prieš gudrybę, kurią jums atskleisime. Į tešlą tereikia įpilti šlakelį gazuoto gėrimo, ir blyneliai bus tūkstantį kartų skanesni, nei paprastai. Storesni, puresni, drėgnesni ir labiau porėti, kvapnūs... Pateikiame receptą, kad patys įsitikintumėte, kaip paprasta iškepti tokius blynus.

Tobuliems pusryčiams: kitaip paruošti kiaušiniai

Pastaruoju metu įsigalėjęs angliškas naujadaras „brunch“ (lietuviškai – vėlyvieji pusryčiai, bet verčiant paraidžiui išeitų „puspiečiai“ ) jau baigia išstumti mums įprastus pusryčius. Tai specifinis savaitgalio valgymo metas, kai keltis pusryčių dar tingisi, o gaminti pietus – ankstoka... Šįkart pateikiame kitokių kiaušinių keptuvėje receptą.

Vaflių tortas (1)

Patiks kiekvienam! Belieka išbandyti...

Tortai, kurių nereikia kepti (12)

Taip jau kartais nutinka, kad svečiai beveik žengia į namus, o jums reikia skubos tvarka ką nors paruošti prie arbatos. Juk laiko visai nebėra! Tokiais atvejais padės namuose gaminti tortai, kurių nereikia kepti.

Daržovės kiniškai – išbandę nepasigailėsite (19)

Iš ingredientų, kuriuos matote žemiau, pagaminau puikiausias daržoves kiniškai. Patiekalas pavyko labai skaniai: daržovės neperkepusios, traškios, o padažas beveik toks pat, kaip patiekiamas restoranuose.

11 skaniausių įdarų lietiniams blynams (14)

Nusprendus palepinti šeimyną ar svečius blynais, reikia įdėti nemažai pastangų. Užtat su kiekvienu iškeptu blynu namiškių ir svečių, o reiškia, ir šeimininkės nuotaika neišvengiamai gerėja, nes tai kone mėgstamiausias visų patiekalas, mažai kas jo atsisako. O jei tai lietiniai blynai su įdaru... Namuose bus tikra šventė! Pateikiame 11 įdaro variacijų. Beje, būtinai išbandykite riešutų įdarą, jei dar nesate atradę šio stebuklingo skonio...

Ypatingas receptas: varškėčiai su manais (21)

Geriausių varškėčių recepto dar nesu atradusi, bet bandau įvairius variantus. Šiandien dalinuosi skaniu eksperimentu – varškėčiai su manų kruopomis ir bananais. Tiesa, banano nelabai jaučiasi, nes jis tešloje sutrintas. Pabandykite.

3 desertai, kurie nepakenks figūrai

Nors cukraus (sacharozės) kilmė natūrali, gaminamas jis dirbtiniu būdu. Naudingomis maistinėmis medžiagomis nepasižymintis produktas ne veltui laikomas „tuščiomis kalorijomis“. Augalinės mitybos ekspertės Gintarės Jonaitytės nuomone, vertėtų rinktis kuo natūralesnius saldiklius, kurie turėtų būti kuo rečiau naudojami kasdieniame racione.

Sūrio pyragėliai su kumpiu

Galbūt būtent šį savaitgalį verta išbandyti šį receptą?

Lazanija su baklažanais ir pomidorais (1)

Savaitgalis - toks metas, kai galima sau leisti pasilepinti. Tad kodėl šiandien nepasigaminus lazanijos?

Pietūs per 10 minučių: makaronai su pomidorais (7)

Kartais būna taip, jog grįžti namo ir valgyt norisi čia ir dabar. Jei šaldytuve nieko neužsiliko, ką būtų galima greitai pačiupti ir suvalgyti, belieka pasikliauti šimtą kartų išbandytu receptu, kurį pagaminti užtruksite ne daugiau kaip 10 minučių. Pristatau - greitų pietų ar vakarienės svečiai: makaronai su svogūnais ir pomidorais.

Tobulas receptas savaitgaliui: lavašas su maskarponės sūriu ir džiovintais pomidorais (7)

Šį patiekalą paruošti nesunku, o jei savaitgalį sulauksite svečių - jie tikrai pagirs jūsų sugebėjimus.

Netikėtai skanu: indiški pyragėliai su daržovėmis samosa (16)

Indijoje šių pyragėlių galima rasti beveik visur – gatvėse, mažose kavinukėse. Juos patiekia su padažu – dažniausiai pagamintu iš kalendros ir mėtos su trupučiu vandens, aliejaus ir prieskonių. Lietuvoje juos valgant galima paeksperimentuoti su padažais.

Netikėti kulinariniai sprendimai: 7 patiekalai, kuriuose vyrauja juoda spalva

Juoda – ne ta spalva, kuri pirmiausia ateina į galvą įsivaizduojant maistą, tačiau ji gali suteikti ekstravagancijos bei išskirtinumo. Nesvarbu, pasirinksite natūraliai juodus ar nuspalvintus sepijos rašalu produktus – net įprasto patiekalo įvaizdis nustebins netikėtumu.