Kasuvalgyti.lt
2016 m. sausio 2 d. 10:03
Krevetes šiam receptui pirkau lukštentas (tik su uodegėlėm) ir šaldytas. Nors buvo parašyta, kad tai Karališkosios krevetės, tačiau kažkiek suabejojau, visgi jos tikrai buvo didesnės už įprastas. Ir dar, neišsigąskite pamarinuoti brendyje — puikus marinatas.
Reikės:
0,5 kg šaldytų krevečių;
1 v.š. citrinų sulčių;
1 a.š. druskos;
2 a.š. šviežiai grūstų pipirų;
3–4 skiltelės česnako;
2 v.š. brendžio;
2 v.š. alyvuogių aliejaus.
Atitirpinam krevetes šaltame vandenyje. Nusausiname jas. Visus likusius ingredientus: smulkintą česnaką, druską, pipirus, sultis, aliejų ir brendį supilame į dubenėlį, ir gerai išmaišome.
Sudedame nusausintas krevetes į maišelį, užpilame marinatu ir laikome bent valandą arba per naktį šaldytuve.
Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir suverčiame visą maišelio turinį. Kepame maišydami apie 4–5 minutes, kol krevetės iškeps, o iš likusio marinato pasidarys padažiukas.
Skanaus!
Šaltinis: Kasuvalgyti.lt
Kodėl nepasilepinus pica? Pateikiame receptą žinsgnis po žingsnio!
Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams.
Per šventes valgydami daug ir gausiai sukeliame savotišką stresą ne tik skrandžiui, bet ir visam organizmui, kuris, nebepajėgdamas susidoroti su dideliu maisto kiekiu, sukelia virškinimo problemų. Gydytojai ir vaistininkai pataria, kokių svarbiausių taisyklių reikia laikytis prie šventinio stalo, kad geros nuotaikos ir laiko su artimaisiais netrikdytų sveikatos sutrikimai.
Jei vis dar sukate galvą, kuo nustebinti svečius, paruošėme kelias paprastas, bet gardžias idėjas!
Šį kartą siūlau pasigaminti sveikesnę granolą, kuri kvepia obuoliais ir cinamonu. Labai skanu ją valgyt kartu su jogurtu, bei vaisiais arba užpylus tiesiog augaliniu pienu.
Būtent gavėnios metu, ruošiant organizmą pavasariniam virsmui ir atsisakant mėsos bei jos produktų, pasninkaujant, norisi, kad maistas būtų kuo įvairesnis ir spalvingesnis.
Liko naminių keptų ar pirktinių sausainių, kekso, biskvito ar pyragui nesunaudojote viso įdaro? Pagaminkite iš jų desertą, kur nereikia nei kiekių paisyti, nei tikslaus recepto laikytis. Į kiekvieną stiklinę sluoksniuokite kelis skirtingų rūšių produktus, o jų skonius derinkite pasitelkę tik savo vaizduotę...
Margučių yra visokių. Šių paragavę imsime svajoti, kad Velykos būtų daugiau nei kartą metuose...
Kai pabosta įprasti vištienos patiekalai, tenka galvoti kažką naujo. Pabandom?
Uždaroji pica vos per 10 minučių, kuriai nereikės orkaitės! Įdarą galite keisti pagal savo skonį ir turimus produktus, svarbiausia - negailėkite sūrio! Aš siūlau patį paprasčiausią variantą. Šios picos privalumai: puikiai tinka į išvykas, piknikus su vaikais, nes patogu valgyti ir neištepsite ranku. Skani tiek šilta, tiek šalta.
DAUGIAU ⟩