Savaitgalio gardumėlis: česnakinės krevetės

 (12)
Įspū­din­gas maistas. Greitai paruošiama. Labai greita. Ypa­tin­gai skanu. Labai geras užkan­dis ir prie alaus, ir prie vyno. Nuste­bin­site net didžiau­sius gur­ma­nus.
© kasuvalgyti.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kre­ve­tes šiam recep­tui pir­kau lukš­ten­tas (tik su uode­gė­lėm) ir šal­dy­tas. Nors buvo para­šyta, kad tai Kara­liš­ko­sios kre­ve­tės, tačiau kažkiek suabejojau, visgi jos tikrai buvo didesnės už įprastas. Ir dar, neiš­si­gą­s­kite pama­ri­nuoti bren­dyje — pui­kus marinatas.

Reikės:
0,5 kg šal­dytų krevečių;
1 v.š. citrinų sulčių;
1 a.š. druskos;
2 a.š. švie­žiai grūstų pipirų;
3–4 skil­te­lės česnako;
2 v.š. brendžio;
2 v.š. aly­vuo­gių aliejaus.

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt


<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt

Ati­tir­pi­nam kre­ve­tes šal­tame van­de­nyje. Nusau­si­name jas. Visus liku­sius ingre­di­en­tus: smul­kintą čes­naką, druską, pipi­rus, sul­tis, aliejų ir brendį supi­lame į dube­nėlį, ir gerai išmaišome.

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt

Sude­dame nusau­sin­tas kre­ve­tes į mai­šelį, užpi­lame mari­natu ir lai­kome bent valandą arba per naktį šaldytuve.

Į įkai­tintą kep­tuvę pilame aly­vuo­gių alie­jaus ir suver­čiame visą mai­še­lio turinį. Kepame mai­šy­dami apie 4–5 minu­tes, kol kre­ve­tės iškeps, o iš liku­sio mari­nato pasi­da­rys padažiukas.

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt

Ska­naus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Verta išbandyti: orkaitėje keptos bulvės su siurprizu (1)

Tai receptas, kuris patiks tiems, kam atsibodo įprastai paruošiamos bulvės.

Savaitgalio pasilepinimui: tortilijų suktinukai su lašiša (1)

Paprastai paruošiamas užkandis, kuris niekuomet nenuvilia. Gal pats metas jį išbandyti?

Savaitgalio atradimas: juodos duonos mišrainė su saulėgrąžomis (8)

Kiek kitokia, nei mums įprasta, duonos mišrainė. Bet patikėkite, išbandyti - verta!

Lazanija su burokėliais (1)

Kiek neįprastas lazanijos receptas. Paeksperimentuokime!

Pats skaniausias vegetariškas sumuštinis

Taigi šiandien dalinamės pačio skaniausio sumuštinio receptu - su sūriu, džiovintais pomidorais ir paprikomis.

Patikėkite – verta išbandyti: brokoliai su varške (1)

Šiandien dalinamės brokolių su varške receptu. Tai pakankamai greitas ir paprastas užkandis, puikiai tinkantis, pavyzdžiui, vakarienei. O jei mėgstate gaminti rytais, tai tiks ir pusryčiams. Yra tik viena bėda su šiuo patiekalu - jį norisi suvalgyti visą iškart.

Tešlos šaukšteliai su 3 sūrių mišraine

Siūlome pasilepinti greitai pagaminamais tešlos šaukšteliais su trijų sūrių mišraine. Jei labai mėgstate pikantišką mišrainę, kurioje sūris bei kiaušinis pagardintas česnaku, galite ir čia jo įspausti, bet rekomenduojame sūrius išragauti ir be česnako, o su kitokiu prieskoniu - saulėje džiovintais pomidorais.

3 sveikesnio maisto gaminimo taisyklės

Ar žinote, kad net jei kasdien valgytumėte vien ekologiškus vaisius, daržoves ir kruopas, tai nereikštų, kad maitinatės sveikai? Sveikas maistas ar ne, dietologų teigimu, itin priklauso nuo to, kaip jis paruoštas. Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas išskyrė maisto gaminimo būdus, kuriuos rekomenduoja sveikai besimaitinti siekiantiems žmonėms.

Obuolių pyragas, kurį pamėgs visa šeima (7)

Sode jau prikritę daug alyvinių obuolių. Tad nedelskite – siūlome išbandyti paprastą obuolių pyrago receptą, kurį pamėgs visa šeima!

Keptos bulvės indiškai

Lietuviška virtuvė gausi receptų, kurių vienas svarbiausių ingredientas - bulvės. Visgi, kartais verta ir paeksperimentuoti.