Savaitgalio gardumėlis: česnakinės krevetės

 (12)
Įspū­din­gas maistas. Greitai paruošiama. Labai greita. Ypa­tin­gai skanu. Labai geras užkan­dis ir prie alaus, ir prie vyno. Nuste­bin­site net didžiau­sius gur­ma­nus.
© kasuvalgyti.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kre­ve­tes šiam recep­tui pir­kau lukš­ten­tas (tik su uode­gė­lėm) ir šal­dy­tas. Nors buvo para­šyta, kad tai Kara­liš­ko­sios kre­ve­tės, tačiau kažkiek suabejojau, visgi jos tikrai buvo didesnės už įprastas. Ir dar, neiš­si­gą­s­kite pama­ri­nuoti bren­dyje — pui­kus marinatas.

Reikės:
0,5 kg šal­dytų krevečių;
1 v.š. citrinų sulčių;
1 a.š. druskos;
2 a.š. švie­žiai grūstų pipirų;
3–4 skil­te­lės česnako;
2 v.š. brendžio;
2 v.š. aly­vuo­gių aliejaus.

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt


<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt

Ati­tir­pi­nam kre­ve­tes šal­tame van­de­nyje. Nusau­si­name jas. Visus liku­sius ingre­di­en­tus: smul­kintą čes­naką, druską, pipi­rus, sul­tis, aliejų ir brendį supi­lame į dube­nėlį, ir gerai išmaišome.

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt

Sude­dame nusau­sin­tas kre­ve­tes į mai­šelį, užpi­lame mari­natu ir lai­kome bent valandą arba per naktį šaldytuve.

Į įkai­tintą kep­tuvę pilame aly­vuo­gių alie­jaus ir suver­čiame visą mai­še­lio turinį. Kepame mai­šy­dami apie 4–5 minu­tes, kol kre­ve­tės iškeps, o iš liku­sio mari­nato pasi­da­rys padažiukas.

<span style="color: #ff0000;">Savaitgalio gardumėlis:</span> česnakinės krevetės
© kasuvalgyti.lt

Ska­naus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Patiks ne tik vaikams: pats paprasčiausias guminukų receptas

Vaišėms galime pagaminti daug įmantriausių skanumynų, bet vaikai (ir ne tik jie...) pirmiausia sunaikina guminukus. Tad kodėl nesuteikus jiems šio malonumo?!

10 idealios uogienės paslapčių (4)

Jei norite, kad uogienė būtų skani, reikia žinoti kelias jos virimo paslaptis.

Lauko virtuvė: 7 receptai, kuriuos būtina išbandyti

Originalūs ir nesudėtingi receptai sukurti tam, kad galėtume tobulai suderinti du malonumus – džiaugsmo teikiančio maisto gaminimą ir taip išsiilgtą pasibuvimą lauke.

5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti (1)

Jei norite išsaugoti puikią figūrą, jokiais būdais nevenkite pusryčių ir itin atidžiai rinkitės produktus, kuriuos vartosite ryte. Šiame tekste pateikiami keli itin naudingi patarimai, padėsiantys jūsų pusryčius paversti idealiais.

10 tobulų varškėčių paslapčių (23)

Kokie turi būti idealūs pusryčiai? Savaime suprantama, tai turi būti apskrudę ir apetitą keliantys varškėčiai su grietine arba uogų padažu. Tokie pusryčiai nepalieka jokių šansų kitiems patiekalams ir akimirksniu visus namiškius suburia prie pietų stalo.

Mango ir šalavijų sėklų (chia) pudingas

Receptas, kuris padės žvaliai pasitikti naują savaitę!

Pirštukus apsilaižysite: cukinijų ir vištienos apkepėlė (5)

Tokiu oru - tik naujus receptus išbandyti.

Ir sveika, ir skanu: salotos su keptu sūriu (3)

Jei atsibodo įprastinės salotos, pats metas išbandyti šį receptą.

Ryžių pomidorinė sriuba

Paprasta ir skanu - idealus savaitgalio derinys.

Tobulas receptas: keptas varškės sūris (2)

Toks keptas sūris skaniausias dar šiltas!

Šaltibarščiai, kurių norėsis dar ir dar (43)

Jei negalite gyventi be šaltibarščių, bet norisi sulieknėti, išmėginkite dietinį jų receptą.

Idėjos, ką kepti ant grotelių (1)

Maisto kepimas ant grotelių turi daug privalumų – visų pirma, taip keptas maistas išsaugo naudingas ypatybes, antra, nereikės prieskonių, riebalų – visi produktai iškepa patys, nepraranda savo skonio ir aromato.

Kodėl gi ne: saldūs šaltibarščiai (6)

Niekuomet nereikia nustoti eksperimentuoti! Šis receptas greitai paruošiamas ir ypatingai tiks tokią karštą dieną, kaip ši. Juk šaltibarščiai neatsiejama šio sezono dalis.

Greitoji pagalba: kaip išgelbėti patiekalą, jeigu jūs jį atsitiktinai sugadinote (1)

Virtuvėje nutinka visko. Įsivaizduokite, kad jūs persūdėte ilgai lauktą vakarienę ir nežinote, ką daryti. Jokiu būdu nemėginkite jos išmesti. Šįkart patariame, kaip išgelbėti sugadintus patiekalus.