Savaitgalio desertas: trapūs citrinų ir migdolų keksiukai

 (1)
Pasitelkus šį receptą galite išsikepti 12 keksiukų. Tad pirmyn!
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tešlai paruošti reikės: 250 g miltų, 60 g kapotų migdolų, 75 g cukraus pudros, 175 g sviesto, 2 kiaušinių trynių, 800 g džiovintų vaisių džemo, 2 citrinų tarkuotos žievelės, 2 šaukštų migdolų likerio (amareto), 1 šaukšto rudojo cukraus, 12 keksiukų formelių.

Migdolus be luobelių 30 sekundžių smulkinkite virtuviniu kombainu kartu su miltais ir cukraus pudra. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir dar smulkinkite, kol susiformuos trupiniai. Sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite 1–2 šaukštus šalto vandens, vėl įjunkite kombainą ir maišykite tešlą iki vientisos masės. Miltuotomis rankomis tešlą išverskite ant darbastalio, suminkykite į rutulį, įvyniokite į polietileno plėvelę ir valandą laikykite šaltai.

Į džiovintų vaisių džemą įmaišykite citrinų žievelę ir likerį. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros, pakaitinkite kepimo skardą, ant kurios statysite formeles su keksiukais.

Iškočiokite du trečdalius tešlos, specialiu rėžtuku išpjaukite 3 cm didesnio nei keksiuko formelė skersmens apskritimus, jais išklokite formeles, sustatykite į kepimo skardą. Į kiekvieną tešlos krepšelį dėkite po du desertinius šaukštus džiovintų vaisių džemo.

Iškočiokite likusią tešlą ir rėžtuku išpjaukite 3 cm mažesnius apskritimus, jais užklokite tešlos krepšelių viršų, užspauskite kraštus, viršų apibarstykite ruduoju cukrumi. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 minutes, kol viršus gražiai pagels.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Nepakeičiamieji pomidorai: 6 receptai

Pomidorai yra ta daržovė (tiesą sakant, botanikos prasme – uoga), be kurios daugelis gamindami maistą neišsiverstume nė dienos. Švieži ir kepti, džiovinti ir sutrinti, kaip pagrindinis patiekalo ingredientas ir kaip pagardas jie tinka visur ir visada.

Patikėkite, tai skaniausiu būdu paruošti baravykai (2)

Šiam patiekalui tiks švieži ir šaldyti baravykai, o užtruksite tik pusvalandį!

Be galo skanūs marinuoti kopūstai, kurie išlieka traškūs

Gardžių ir traškių marinuotų kopūstų receptas, kuris padės papildyti rudens gėrybių atsargas žiemai.

Ypatingi žemaičių blynai, kuriuos pamėgsite iškart (6)

Šiems žemaičių blynams ypatingą skonį suteikia kitokia negu įprasta bulvių tešla.

Dar neišbandyti receptai su cukinija

Cukinijos – mažai kalorijų turinčios daržovės. Dietologai tvirtina, kad jos pašalina iš organizmo toksinus ir cholesterolį.

Savaitgalio atradimas: pyragas su grybais ir grietinėle

Ruduo – pats metas pasimėgauti patiekalais su grybais!

Greitas obuolių pyragas, kuris pavyks kiekvienam (2)

Niekaip neatrandate naujo obuolių pyrago recepto? Išbandykite šį!

Neįmanoma atsilaikyti: cukinijų ir paprikų pyragas

Viso grūdo miltai, šviežios paprikos ir cukinijos, vos šiek tiek sviesto ir sūrio – tai galima vadinti sveiku maistu, tinkamu savo figūra besirūpinančiam žmogui.

Nepajėgsite atsispirti: cukinijų ir sūrio pyragas (10)

Pats metas išbandyti šį ypatingą, bet lengvai paruošiamą pyragą!

Tobulas cukinijų ir svogūnų apkepas (1)

Mūsų savaitgalio atradimas - išbandykite ir Jūs!