Savaitgalio desertas: trapūs citrinų ir migdolų keksiukai

 (1)
Pasitelkus šį receptą galite išsikepti 12 keksiukų. Tad pirmyn!
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tešlai paruošti reikės: 250 g miltų, 60 g kapotų migdolų, 75 g cukraus pudros, 175 g sviesto, 2 kiaušinių trynių, 800 g džiovintų vaisių džemo, 2 citrinų tarkuotos žievelės, 2 šaukštų migdolų likerio (amareto), 1 šaukšto rudojo cukraus, 12 keksiukų formelių.

Migdolus be luobelių 30 sekundžių smulkinkite virtuviniu kombainu kartu su miltais ir cukraus pudra. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir dar smulkinkite, kol susiformuos trupiniai. Sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite 1–2 šaukštus šalto vandens, vėl įjunkite kombainą ir maišykite tešlą iki vientisos masės. Miltuotomis rankomis tešlą išverskite ant darbastalio, suminkykite į rutulį, įvyniokite į polietileno plėvelę ir valandą laikykite šaltai.

Į džiovintų vaisių džemą įmaišykite citrinų žievelę ir likerį. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros, pakaitinkite kepimo skardą, ant kurios statysite formeles su keksiukais.

Iškočiokite du trečdalius tešlos, specialiu rėžtuku išpjaukite 3 cm didesnio nei keksiuko formelė skersmens apskritimus, jais išklokite formeles, sustatykite į kepimo skardą. Į kiekvieną tešlos krepšelį dėkite po du desertinius šaukštus džiovintų vaisių džemo.

Iškočiokite likusią tešlą ir rėžtuku išpjaukite 3 cm mažesnius apskritimus, jais užklokite tešlos krepšelių viršų, užspauskite kraštus, viršų apibarstykite ruduoju cukrumi. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 minutes, kol viršus gražiai pagels.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Patiks ne tik vaikams: pats paprasčiausias guminukų receptas

Vaišėms galime pagaminti daug įmantriausių skanumynų, bet vaikai (ir ne tik jie...) pirmiausia sunaikina guminukus. Tad kodėl nesuteikus jiems šio malonumo?!

10 idealios uogienės paslapčių (4)

Jei norite, kad uogienė būtų skani, reikia žinoti kelias jos virimo paslaptis.

Lauko virtuvė: 7 receptai, kuriuos būtina išbandyti

Originalūs ir nesudėtingi receptai sukurti tam, kad galėtume tobulai suderinti du malonumus – džiaugsmo teikiančio maisto gaminimą ir taip išsiilgtą pasibuvimą lauke.

5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti (1)

Jei norite išsaugoti puikią figūrą, jokiais būdais nevenkite pusryčių ir itin atidžiai rinkitės produktus, kuriuos vartosite ryte. Šiame tekste pateikiami keli itin naudingi patarimai, padėsiantys jūsų pusryčius paversti idealiais.

10 tobulų varškėčių paslapčių (23)

Kokie turi būti idealūs pusryčiai? Savaime suprantama, tai turi būti apskrudę ir apetitą keliantys varškėčiai su grietine arba uogų padažu. Tokie pusryčiai nepalieka jokių šansų kitiems patiekalams ir akimirksniu visus namiškius suburia prie pietų stalo.

Mango ir šalavijų sėklų (chia) pudingas

Receptas, kuris padės žvaliai pasitikti naują savaitę!

Pirštukus apsilaižysite: cukinijų ir vištienos apkepėlė (5)

Tokiu oru - tik naujus receptus išbandyti.

Ir sveika, ir skanu: salotos su keptu sūriu (3)

Jei atsibodo įprastinės salotos, pats metas išbandyti šį receptą.

Ryžių pomidorinė sriuba

Paprasta ir skanu - idealus savaitgalio derinys.

Tobulas receptas: keptas varškės sūris (2)

Toks keptas sūris skaniausias dar šiltas!

Šaltibarščiai, kurių norėsis dar ir dar (43)

Jei negalite gyventi be šaltibarščių, bet norisi sulieknėti, išmėginkite dietinį jų receptą.

Idėjos, ką kepti ant grotelių (1)

Maisto kepimas ant grotelių turi daug privalumų – visų pirma, taip keptas maistas išsaugo naudingas ypatybes, antra, nereikės prieskonių, riebalų – visi produktai iškepa patys, nepraranda savo skonio ir aromato.

Kodėl gi ne: saldūs šaltibarščiai (6)

Niekuomet nereikia nustoti eksperimentuoti! Šis receptas greitai paruošiamas ir ypatingai tiks tokią karštą dieną, kaip ši. Juk šaltibarščiai neatsiejama šio sezono dalis.

Greitoji pagalba: kaip išgelbėti patiekalą, jeigu jūs jį atsitiktinai sugadinote (1)

Virtuvėje nutinka visko. Įsivaizduokite, kad jūs persūdėte ilgai lauktą vakarienę ir nežinote, ką daryti. Jokiu būdu nemėginkite jos išmesti. Šįkart patariame, kaip išgelbėti sugadintus patiekalus.