Savaitės vidurio krizei įveikti: kepta vištiena su medumi

 (11)
Šis receptas labai skanus ir paprastas. Išbandykite!
Savaitės vidurio krizei įveikti: <span style="color: #ff0000;">kepta vištiena su medumi</span>
© kasuvalgyti.lt

Reikės:
6 viš­tos šlau­ne­lės ir 6 viš­tos blauzdelės;
100 ml rau­do­nojo vyno acto;
3 val­go­mieji šaukš­tai medaus;
druska, pipi­rai.

Pir­miau­sia pama­ri­nuo­jam rau­do­nojo vyno acte viš­tieną (prieš mari­nuo­jant vištą pabars­ty­kite druska).

Savaitės vidurio krizei įveikti: <span style="color: #ff0000;">kepta vištiena su medumi</span>
© kasuvalgyti.lt

Tik nelai­ky­kite per ilgai, maž­daug 30 minučių bus pats tas. Actas suteiks viš­tai sko­nio, bet ji nebus rūgšti.Jei turi­mas medus per­nykš­tis ir kie­tas, tai jį pakai­ti­name kol suskys­tės, jei švie­žias — tai įpi­lame šla­kelį van­dens ir išmai­šome — bus papraš­čiau užtepti ant vištos.

Savaitės vidurio krizei įveikti: <span style="color: #ff0000;">kepta vištiena su medumi</span>
© kasuvalgyti.lt
Savaitės vidurio krizei įveikti: <span style="color: #ff0000;">kepta vištiena su medumi</span>
© kasuvalgyti.lt
Savaitės vidurio krizei įveikti: <span style="color: #ff0000;">kepta vištiena su medumi</span>
© kasuvalgyti.lt
Savaitės vidurio krizei įveikti: <span style="color: #ff0000;">kepta vištiena su medumi</span>
© kasuvalgyti.lt

Ant gro­te­lių sude­dam viš­tieną, ir užte­pame medų. Nepa­gai­lė­kite. Pabars­tome pipi­rais ir kišame į 200 laips­nių įkai­tintą orkaitę. Kepame ~30 min.

Savaitės vidurio krizei įveikti: <span style="color: #ff0000;">kepta vištiena su medumi</span>
© kasuvalgyti.lt

Ska­naus!

Kasuvalgyti.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Įdaryti kalėdiniai kalakutai: trys skoniai, trejos vaišės (1)

Kalėdines vaišes sunkiai įsivaizduojame be kepto paukščio. Gražiai apskrudusi antis, žąsis ar višta visad papuošia šventinį stalą, tačiau puikiausiai atrodo keptas kalakutas. Yra daugybė būdų, kaip jį galima paruošti, – gal iš šių trijų išsirinksite tinkamiausią.

Grybų ruošimo gudrybės ir paslaptys

Pačių rinktais ar pirktais grybais su malonumu gardiname įvairius patiekalus visus metus. Tik ar žinome, kurios miško gėrybės kam tinka, kaip deramai jas paruošti ir laikyti. Dalijamės praktiškais patarimais ir mažomis paslaptimis, ką galima su grybais nuveikti virtuvėje.

7 receptai su grybais, kuriuos verta išbandyti jau dabar

Grybų sezonas šiemet buvo ypač gausus ir sėkmingas: jų šaldytų, marinuotų, džiovintų, sūdytų raugintų – pilnos lentynos. Kviečiame išmėginti naujų receptų su grybais, kuriuos galėsite patiekti ir ant šventinio stalo.

Receptas, kuris pravers ir per Kalėdas: meduoliai su avižiniais dribsniais (1)

Nepasilikte šventinių eksperimentų paskutinėms dienoms. Pats metas atrasti kažką naujo!

Valgomųjų batatų keksiukai su špinatais (1)

Pagal šį receptą pagaminto maisto turėtų pakakti 4 asmenims.

Kreminė pastarnokų sriuba

Sriuba, kuri tikrai sušildys tokią dieną.

Keptos morkos su feta ir sezamų sėklomis

Pagal šį receptą paruošto maisto turėtų pakakti 4 asmenims.

Kepti valgomieji batatai su garbiniuotuoju kopūstu ir feta (1)

Šis receptas skirtas pasilepinti 4 asmenims.

Kitoks užkandis: daržovių traškučiai

Receptas skirtas 4 asmenims pasigardžiuoti.

Kaip nesuklysti gaminant trintą sriubą? (1)

Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net ir tie, kurie išsijuosę kartoja, kad mamos sriuba skaniausia, kartais džiugiai nustemba restorane paragavę iš pirmo žvilgsnio keisto ingredientų derinio trintos sriubos dubenėlyje. Deja, eksperimentuoti gaminant sriubas namuose drįsta ne kiekvienas – bijo suklysti ir nuvilti namiškius ne kokiu rezultatu. Yra vos kelios pagrindinės taisyklės, kurių laikantis, kiekviena trinta sriuba bus gardi.

3 sriubų receptai, kurie padės sušilti šaltais vakarais (1)

Sriuba – sveikas ir greitai pagaminamas karštas patiekalas, puikiai tinkantis sušildyti skrandžius vis labiau vėstančiais rudens vakarais. Tinkamai paruošus sriubą ji gali būti itin naudinga organizmui. Ryte į lėto gaminimo puodą galite pridėti įvairiausių produktų ir grįžę namo turėsite šiltą ir skanią vakarienę. Sveikiausių sriubų sudėtyje yra šviežių, nekaloringų produktų ir nedidelis kiekis druskos bei papildomų riebalų. Gamindami sriubą kuo puikiausiai galite panaudoti vakarienės likučius ir tokiu būdu paįvairinti mėgstamus receptus.

Burokėlių pica su riešutais (5)

Pagal šį receptą pagamintos picos pakaks 4 asmenims.

Obuolių pyragas su kondensuotu pienu

Mūsų virtuvėje tęsiasi obuolių pyragų sezonas. Šiandien ant stalo obuolių pyragas su kondensuotu pienu.

Blynai su graikiniais riešutais ir bananais, kurie patiks ir veganams

Šis receptas patiks visiems smaližiams. O, svarbiausia, nepakenks ir figūros linkiams.

Vegetariški balandėliai (13)

Dalinamės originaliu receptu - gal ir jūs susigundysite mėsą pakeisti daržovėmis.