Ruošiamės Kalėdoms: „Raffaello“ skonio sausainiai

 (1)
Prieššventinis laikotarpis – idealus metas eksperimentams virtuvėje. Šįkart –burnoje tirpstančių sausainių receptas!
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės: 250 ml sutirštinto pieno, 200 g sviesto, 200 g cukraus, 400 g sausų pieno miltelių, 200 g kokosų drožlių, 200 g vaflių, šaukštelio migdolų esencijos, 100 g skrudintų migdolų. Papuošimui – 100 g kokosų drožlių.

Į dubenį supilkite kondensuotą pieną, sudėkite supjaustyto sviesto gabalėlius ir suberkite cukrų, pieno miltelius. Viską išmaišykite. Susmulkinkite vaflius ir suberkite jų trupinius kartu su kokosų drožlėmis, migdolų ekstraktu į prieš tai gautą masę. Viską išmaišykite. Iš paruoštos tešlos suformuokite rutuliukus. Į kiekvieno vidų įspauskite po riešutą. Papuošimui kiekvieną rutuliuką apvoliokite kokosų drožlėse.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Trupininis pyragas su vyšniomis

Tobulas pyragas! Lauksime Jūsų atsiliepimų komentaruose žemiau.

Nekeptas pyragas su spanguolėmis

Vienas iš skaniausių mūsų ragautų pyragų!

Receptas, kuris įkvėps keliauti: graikiškas vištienos souvlaki

Souvlaki – kebabą šiek tiek primenantis graikiškas keptos vištienos su salotomis ir pita patiekalas – greitai pagaminamas, smagiai suvalgomas.

Kūrybiškas sprendimas: lengvai pagaminamos spalvingos salotos

Bent šiandien patiekime salotas kitaip. Ne šiaip banaliai salotų dubenyje sluoksniuojant raudonus pomidorus, žalius agurkus ir geltonus kukurūzus, bet ir išbandant neįprastą daržovių pjaustymo būdą. Kas tai?

2 ypatingi receptai su bulvėmis

Bulvių salotoms ruošti tinka ir keptos ar virtos, kaip nurodyta receptuose, ir rūkytos bulvės. Išbandykite!

Šefo patarimai, kaip mėgautis lauko virtuve + receptas

Prasidėjus šiltajam sezonui, daugelis suskubo demonstruoti savo sugebėjimus griliaus vakarėliuose – vieni perka kuo mandresnį grilių, kiti renkasi aukščiausios kokybės mėsą, treti bando svečius nustebinti įvairiausių marinatų receptais.

5 sveikiausi vasaros užkandžiai šeimai kelionėms ir iškyloms

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Savaitgalio pasilepinimui: šokoladiniai saldainiai su traškiu įdaru

Šie saldainiai visuomet pavyksta pasakiškai skanūs! Saldainius laikiau paskui šaldytuve apie savaitę, vieno pilnai pakanka numalšinti saldumo pojūtį. Taip pat juos galima užšaldyti, tada galite laikyti dar ilgiau.

Žingsnis po žingsnio: rūkytų bulvių salotos (1)

Ir bulves galima rūkyti. Pabandykite!