Receptas, kuris įneš džiaugsmo į Jūsų namus

Šventėms galima iškepti tradicinį tortą – bus puiku! Tačiau, jei šįmet jis bus kitoks – ne tik gardus, bet ir linksmas, dar smagiau. Ar sudėtinga pagaminti tokį desertą, atsakyti sunku. Įgudusiems tortų kepėjams – vienas juokas, rečiau saldumynų puošyba užsiimantiems – vargo daugiau. Bet pabandyti verta, nes sniego senis ir darbiniame vakarėlyje, ir šeimos šventėje greit „ištirps“ sušildytas dėmesio.

Improvizuokite

Tikrą sniego senį galime lipdyti tik iš sniego, bet jo ne visada žiemą sulaukiame, o deserto pagrindui paruošti tinka įvairūs mėgstami produktai. Tai gali būti pagal patikrintą receptą pagamintas „Tinginys“, pūstų kukurūzų ar ryžių ir kondensuoto pieno desertas bei kiti panašūs formą išlaikantys saldumynai. Svarbiausia – suformuoti du kiek įmanoma apvalesnius pusrutulius (pasitarnaus dubenėlis) ir sulipdyti juos džemu ar glajumi. Rutulius užklokite plonai iškočiota migdolų mase (ją galima pasigaminti patiems, tačiau paprasčiau bus naudoti pirktinę).

Vida Press

„Sniegą“ gaminkite iš baltų „Marshmellow“ saldainių, cukraus pudros ir citrinų sulčių. Saldainius pakaitinkite su šaukštu vandens mikrobangų krosnelėje (iki poros minučių). Gerai išmaišykite, įlašinkite citrinų sulčių, įberkite persijotos (kad nebūtų gumuliukų) cukraus pudros ir sutirštėjusiu glajumi „aplipdykite“ sniego senį. Galima naudoti ir pirktinį (vadinamąjį „icing“) glajų – jis būna arba jau pagamintas, arba į jį reikia įpilti vandens.

Vida Press

Vida Press

Puošybos gudrybės

Skrybėlę, šaliką galima nulipdyti tiek iš migdolų masės, tiek iš standesnio, nei naudojote aptepti, glajaus (į jį įberkite daugiau cukraus pudros), nudažytų maistiniais dažais. Labiau tinka geliniai dažai – jų prireiks visai nedaug. Jei meninė lipdyba netraukia, sniego senį papuoškite įvairiais saldainiukais – tikrai rasite iš ko padaryti ir nosį, ir rankas ar net kelis styrančius plaukus. Visas detales svarbu pritvirtinti, kol glajus dar nesustingo.

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis