Receptas, kuris įkvėps keliauti: graikiškas vištienos souvlaki

Souvlaki – kebabą šiek tiek primenantis graikiškas keptos vištienos su salotomis ir pita patiekalas – greitai pagaminamas, smagiai suvalgomas.

Reikės:
1 citrinos sulčių,
70 ml alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto džiovintų raudonėlių,
4 gabalų vištienos krūtinėlės,
5 pomidorų,
1 mažos cukinijos,
½ mėlynojo svogūno,
50 g juodųjų alyvuogių,
100 g fetos,
200 ml dzadzikio (tzatziki),
4 graikiškų duonelių,
1 saujos šviežių kalendrų,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Dubenyje sumaišykite citrinos sultis, aliejų, raudonėlius, šiuo mišiniu įtrinkite vištienos krūtinėlės gabalus, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite.

Iškepkite mėsą keptuvėje ar orkaitėje, šiek tiek atvėsusią supjaustykite vidutinio dydžio riekelėmis.
Pagaminkite salotas: supjaustykite pomidorus ir cukiniją kubeliais, svogūną – žiedeliais, suberkite alyvuoges, sutrupintą fetą.

Pitą trumpai paskrudinkite orkaitėje, aptepkite dzadzikiu (tzatziki), ant viršaus sudėkite salotas ir vištieną, užberkite kalendrų.

Kaip pagaminti dzadzikį (tzatziki)

Sumaišykite 150 ml graikiško jogurto su 1 stambiai sutarkuotu agurku, įpilkite šaukštelį aliejaus, įberkite 1 šaukštą kapotų šviežių krapų, išspauskite 2 skilteles česnakų ir pagardinkite druska.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis