Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas

Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ryžiai

Visų rūšių baltieji šlifuoti ryžiai išsaugo savo skonį ilgus metus. Pasirūpinkite, kad ryžiai būtų sausi ir būtų laikomi sandariuose induose. Ryžius gali sugadinti tik pelėsis, kitų produktų kvapai ir vabaliukai. Rudieji ryžiai genda daug greičiau, nes juose yra daug aliejų, kurie su laiku apkarsta.

Medus

Meduje daug fermentų, kurie neleidžia daugintis bakterijoms, todėl medus praktiškai neturi galiojimo termino. Žinoma, jei jis natūralus, neatskiestas. Susikristalizavusį medų galima atsargiai atitirpinti vandens vonelėje. Atminkite, aukštesnėje nei 60 laipsnių temperatūroje jis praranda dalį savo naudingųjų savybių.

Baltasis actas

Negenda niekada. Vienintelis pavojus – nesandariai uždarytas butelis, nes actas gali paprasčiausiai išgaruoti.

Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas
© Shutterstock

Cukrus

Cukraus pudra, rafinuotas cukrus gali išgulėti pakelyje daug metų ir nesugesti. Šio produkto priešai – kvapai ir drėgmė, jis juos akimirksniu sugeria.

Vanilės ekstraktas

Natūralus vanilės spiritinis ekstraktas (ne pakaitalas) išsaugo savo savybes ilgus metus – tik jei yra laikomas sandarioje talpoje. Nebijokite prikaupti per daug – net jūsų anūkai galės gardinti juo kepinius.

Džiovintos pupos ir pupelės

Pupas ir pupeles gali sugadinti tik vabaliukai, o šiaip jų galiojimo laikas neribotas.

Valgomoji druska

Galiojimo laikas neribotas, tačiau yra viena išimtis: juoduotą druską galima laikyti ne ilgiau nei 5 metus.

Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas
© Shutterstock

Tirpi kava

Visiškai apsaugotoje nuo drėgmės tirpioje kavoje nesidaugina jokios bakterijos. Tad jei spintoje radote neatidarytą dešimties metų senumo pakelį kavos, ramiausiai užsiplikyti puodelį.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Savaitgalio eksperimentams: pica su antiena ir figomis (1)

Kodėl nepasilepinus pica? Pateikiame receptą žinsgnis po žingsnio!

Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas

Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams.

Paprastos taisyklės, kaip Velykų neapkartinti virškinimo sutrikimais

Per šventes valgydami daug ir gausiai sukeliame savotišką stresą ne tik skrandžiui, bet ir visam organizmui, kuris, nebepajėgdamas susidoroti su dideliu maisto kiekiu, sukelia virškinimo problemų. Gydytojai ir vaistininkai pataria, kokių svarbiausių taisyklių reikia laikytis prie šventinio stalo, kad geros nuotaikos ir laiko su artimaisiais netrikdytų sveikatos sutrikimai.

2 užkandžiai Velykų stalui, kuriems pakaks 10 minučių (1)

Jei vis dar sukate galvą, kuo nustebinti svečius, paruošėme kelias paprastas, bet gardžias idėjas!

Naminė granola, kuriai niekas neprilygs

Šį kartą siūlau pasigaminti sveikesnę granolą, kuri kvepia obuoliais ir cinamonu. Labai skanu ją valgyt kartu su jogurtu, bei vaisiais arba užpylus tiesiog augaliniu pienu.

Belaukiant šv. Velykų: 3 lengvi receptai gavėniai

Būtent gavėnios metu, ruošiant organizmą pavasariniam virsmui ir atsisakant mėsos bei jos produktų, pasninkaujant, norisi, kad maistas būtų kuo įvairesnis ir spalvingesnis.

Desertai, kuriems recepto nereikia

Liko naminių keptų ar pirktinių sausainių, kekso, biskvito ar pyragui nesunaudojote viso įdaro? Pagaminkite iš jų desertą, kur nereikia nei kiekių paisyti, nei tikslaus recepto laikytis. Į kiekvieną stiklinę sluoksniuokite kelis skirtingų rūšių produktus, o jų skonius derinkite pasitelkę tik savo vaizduotę...

Gardi stalo puošmena: kitoks velykinis kiaušinis

Margučių yra visokių. Šių paragavę imsime svajoti, kad Velykos būtų daugiau nei kartą metuose...

Savaitgalio atradimams: vištienos vyniotinis

Kai pabosta įprasti vištienos patiekalai, tenka galvoti kažką naujo. Pabandom?

Virtuvės eksperimentai: dvipusė pica per 10 minučių (1)

Uždaroji pica vos per 10 minučių, kuriai nereikės orkaitės! Įdarą galite keisti pagal savo skonį ir turimus produktus, svarbiausia - negailėkite sūrio! Aš siūlau patį paprasčiausią variantą. Šios picos privalumai: puikiai tinka į išvykas, piknikus su vaikais, nes patogu valgyti ir neištepsite ranku. Skani tiek šilta, tiek šalta.