Pirštukus apsilaižysite: cukinijų ir vištienos apkepėlė

Pats metas išbandyti naujus receptus!

Ingredientai:

800 g vištienos filė;

3-4 jaunos cukinijos;

100 g kietojo sūrio;

4 kiaušiniai;

2 svogūnai;

2-3 šaukštai grietinės;

druska pagal skonį.

Marinatui paruošti jums prireiks:

2 šaukštų grietinės;

1 šaukšto Dižono garstyčių;

prieskonių pagal skonį;

juodųjų maltų pipirų.


Paruošimo būdas


1 žingsnis

Vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Į vištieną sudėkite visus marinato ingredientus: grietinę, garstyčias, pipirus ir kitus prieskonius (galite naudoti bet kuriuos patinkančius). Kruopščiai visus ingredientus sumaišykite ir palikite marinuotis kambario temperatūroje mažiausiai 20 minučių.


2 žingsnis

Nulupkite svogūnus ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Keptuvę įkaitinkite ir įpilkite šiek tiek bekvapio augalinio aliejaus. Svogūnus pakepkite, kol taps šviesiai auksinės spalvos. Periodiškai svogūnus pamaišykite. Jiems apkepti prireiks 10-15 minučių.


3 žingsnis

Cukinijas sutarkuokite stambia tarka. Jei cukinijos jaunos, jų lupti nereikia. Palikite jas pastovėti apie 10-15 minučių, o tada nugręžkite. Jei cukinijų nenugręšite, apkepėlė bus itin vandeninga. Cukinijas sumaišykite su marinuota vištiena, įmuškite kiaušinius ir suberkite atvėsusius kepintus svogūnus.


4 žingsnis

Kruopščiai viską sumaišykite ir masę sukrėskite į augaliniu aliejumi išteptą kepimo formą. Tolygiai masę paskirstykite formoje. Apkepėlės viršų sutepkite grietine ir formą 30-40 minučių dėkite į 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę.


5 žingsnis

Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Likus 10 minučių apkepėlę ištraukite iš orkaitės ir pabarstykite sūriu. Orkaitėje apkepėlė turi apskrusti ir pasidengti auksine sūrio plėvele.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis