Pavyks kiekvienam: naminė pica

 (8)
Pica, tai toks patie­ka­las, kuris tinka visada, su bet kuo, bet kaip ir bet kur. Šįkart papasakosime, kaip daryti naminę ita­lišką picą Mar­ga­ritą. Picai labai tinka moca­re­los sūris, ir nerei­kia nei pjaus­tyti, nei tar­kuoti — lauži gaba­liu­kus ir dėlioji ant picos.
© kasuvalgyti.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Pag­rin­dui:
300 g miltų;
100 g manų kruopų;
~300 g van­dens (derinti prie tešlos);
pake­lis (7 g) sausų mielių;
aly­vuo­gių aliejaus;
drus­kos.

Vir­šui:
Pomi­dorų;
švie­žių bazilikų;
čes­nako;
moca­re­los sūrio;
o toliau kas kam patinka.

Pag­rin­das. Mil­tus, kruo­pas sumai­šome, pilame ant stalo ir sufor­muo­jame duobę.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Aš tešlą darau tie­siai ant stal­vir­šio. Į duobę pilame šiltą van­denį, kelis šaukš­tus aly­vuo­gių alie­jaus, sude­dame mie­les. Mai­šome tešlą. Geriau­sia iš pradžių nau­doti men­telę arba šakutę, kurių pagalba mai­šome van­denį su mil­tais. Kai jau gau­nasi vien­tisa masė, nebe­lieka atski­rai nei van­dens, nei miltų, pasi­mil­ti­nam ran­kas ir min­kom ran­komis. Jei tešla per skysta, limpa prie rankų, įsi­be­riame miltų, ir min­kome, minkome. Per daug miltų pri­dėti irgi nege­rai — tešla bus kieta, todėl kai tik tešla nustos kibti prie rankų — miltų nebeberkit.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Iš teš­los sufor­muo­jam apvalų kepa­liuką, api­bars­tom mil­tais, dedam į dubenį, užden­giam rankšluoš­čiu ir lai­kome šil­tai 2–3 valandas.

Pada­žas. Kol tešla kyla, galima ruošti padažą. Supjaus­tome nulup­tus pomi­do­rus, sėk­las su skys­tymu kiek įma­noma pašaliname.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Ant tru­pu­čio aly­vuo­gių alie­jaus pake­pame čes­naką, dedame pomi­do­rus, bazi­liką ir troš­ki­name 10–15 min, kol pada­žas sutirš­tės. Susi­pi­lame į dube­nėlį, šį padažą tep­sime ant pagrindo.

Pica. Įjun­giame orkaitę — tegu kaista. Kai tešla iškilo, pada­li­name ją į dvi dalis — dary­sime dvi picas. Picos tešla gau­nasi tokia tam­pri ir minkšta, kad ją galima kočioti vien tik su ran­kom, t.y. tam­pyti į skir­tin­gas puses vis sukė­jant. Aišku galima ir su kočėlu. Pada­rome du pag­rin­dus: viena pica bus Mar­ga­rita, kita — naminė-lie­tu­viška. Pag­rin­dus ište­pame pasi­ga­mintu padažu. Imame moca­relą, plė­šome ir dėlio­jame ant picos. Dar kele­tas bazi­liko lape­lių ir Mar­ga­rita baigta.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Kita pica bus su kum­piu, paprika ir pesto padažu — kaip kas nori.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Picas šau­name į įkai­tu­sią orkaitę. Kepame 200 laips­nių tem­pe­ra­tū­roje, ~12 min. Aš kepu abi picas iš karto dvie­jose skar­dose, tik po 6 minu­čių jas sukei­čiu vie­tom, kad abi picos keptų vienodai.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Val­gome karš­tas.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Tai bent originalumas: česnakinis agrastų pagardas prie mėsos (5)

Šis pagardas labai tinka prie mėsos, žuvies ir net sumuštinių.

Užkandis, kurio greit nebeliks ant stalo: traškios cukinijos su parmezanu (3)

Šiam užkandžiui labiausiai tinka jaunos cukinijos, kurių žievė dar yra minkšta, o sėklos pilnai nesusiformavę.

Ekspertas perspėja: netinkamai paruošta šalta arbata gali būti kenksminga

Lietuvoje bręstant sveikos gyvensenos kultui, šiltomis vasaros dienomis žmonės vis dažniau ieško, kuo pakeisti gaiviuosius saldžius gėrimus. Arbatos žinovas Andrius Žilinskas pasakoja, kaip tinkamai ruošti šaltą arbatą, kad tai būtų išties sveikas pakaitalas, ir kokių klaidų daryti nevalia.

Intrigos prieskonis: pica ant žarijų

Kodėl verta picą kepti ant tikros ugnies? Ne vien dėl to, kad dabar tas metas, kai norisi kuo dažniau naudotis proga užkurti lauko kepsninę. Bet ir todėl, kad pica pakvimpa gardžiu dūmo aromatu, o svarbiausia, ji traški ir tokia tikra – orkaitėje sunkiai pavyktų taip iškepti.

Patiks ne tik vaikams: pats paprasčiausias guminukų receptas

Vaišėms galime pagaminti daug įmantriausių skanumynų, bet vaikai (ir ne tik jie...) pirmiausia sunaikina guminukus. Tad kodėl nesuteikus jiems šio malonumo?!

10 idealios uogienės paslapčių (4)

Jei norite, kad uogienė būtų skani, reikia žinoti kelias jos virimo paslaptis.

Lauko virtuvė: 7 receptai, kuriuos būtina išbandyti

Originalūs ir nesudėtingi receptai sukurti tam, kad galėtume tobulai suderinti du malonumus – džiaugsmo teikiančio maisto gaminimą ir taip išsiilgtą pasibuvimą lauke.

5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti (1)

Jei norite išsaugoti puikią figūrą, jokiais būdais nevenkite pusryčių ir itin atidžiai rinkitės produktus, kuriuos vartosite ryte. Šiame tekste pateikiami keli itin naudingi patarimai, padėsiantys jūsų pusryčius paversti idealiais.

10 tobulų varškėčių paslapčių (24)

Kokie turi būti idealūs pusryčiai? Savaime suprantama, tai turi būti apskrudę ir apetitą keliantys varškėčiai su grietine arba uogų padažu. Tokie pusryčiai nepalieka jokių šansų kitiems patiekalams ir akimirksniu visus namiškius suburia prie pietų stalo.

Mango ir šalavijų sėklų (chia) pudingas

Receptas, kuris padės žvaliai pasitikti naują savaitę!