Pavyks kiekvienam: naminė pica

 (8)
Pica, tai toks patie­ka­las, kuris tinka visada, su bet kuo, bet kaip ir bet kur. Šįkart papasakosime, kaip daryti naminę ita­lišką picą Mar­ga­ritą. Picai labai tinka moca­re­los sūris, ir nerei­kia nei pjaus­tyti, nei tar­kuoti — lauži gaba­liu­kus ir dėlioji ant picos.
© kasuvalgyti.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Pag­rin­dui:
300 g miltų;
100 g manų kruopų;
~300 g van­dens (derinti prie tešlos);
pake­lis (7 g) sausų mielių;
aly­vuo­gių aliejaus;
drus­kos.

Vir­šui:
Pomi­dorų;
švie­žių bazilikų;
čes­nako;
moca­re­los sūrio;
o toliau kas kam patinka.

Pag­rin­das. Mil­tus, kruo­pas sumai­šome, pilame ant stalo ir sufor­muo­jame duobę.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Aš tešlą darau tie­siai ant stal­vir­šio. Į duobę pilame šiltą van­denį, kelis šaukš­tus aly­vuo­gių alie­jaus, sude­dame mie­les. Mai­šome tešlą. Geriau­sia iš pradžių nau­doti men­telę arba šakutę, kurių pagalba mai­šome van­denį su mil­tais. Kai jau gau­nasi vien­tisa masė, nebe­lieka atski­rai nei van­dens, nei miltų, pasi­mil­ti­nam ran­kas ir min­kom ran­komis. Jei tešla per skysta, limpa prie rankų, įsi­be­riame miltų, ir min­kome, minkome. Per daug miltų pri­dėti irgi nege­rai — tešla bus kieta, todėl kai tik tešla nustos kibti prie rankų — miltų nebeberkit.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Iš teš­los sufor­muo­jam apvalų kepa­liuką, api­bars­tom mil­tais, dedam į dubenį, užden­giam rankšluoš­čiu ir lai­kome šil­tai 2–3 valandas.

Pada­žas. Kol tešla kyla, galima ruošti padažą. Supjaus­tome nulup­tus pomi­do­rus, sėk­las su skys­tymu kiek įma­noma pašaliname.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Ant tru­pu­čio aly­vuo­gių alie­jaus pake­pame čes­naką, dedame pomi­do­rus, bazi­liką ir troš­ki­name 10–15 min, kol pada­žas sutirš­tės. Susi­pi­lame į dube­nėlį, šį padažą tep­sime ant pagrindo.

Pica. Įjun­giame orkaitę — tegu kaista. Kai tešla iškilo, pada­li­name ją į dvi dalis — dary­sime dvi picas. Picos tešla gau­nasi tokia tam­pri ir minkšta, kad ją galima kočioti vien tik su ran­kom, t.y. tam­pyti į skir­tin­gas puses vis sukė­jant. Aišku galima ir su kočėlu. Pada­rome du pag­rin­dus: viena pica bus Mar­ga­rita, kita — naminė-lie­tu­viška. Pag­rin­dus ište­pame pasi­ga­mintu padažu. Imame moca­relą, plė­šome ir dėlio­jame ant picos. Dar kele­tas bazi­liko lape­lių ir Mar­ga­rita baigta.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Kita pica bus su kum­piu, paprika ir pesto padažu — kaip kas nori.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Picas šau­name į įkai­tu­sią orkaitę. Kepame 200 laips­nių tem­pe­ra­tū­roje, ~12 min. Aš kepu abi picas iš karto dvie­jose skar­dose, tik po 6 minu­čių jas sukei­čiu vie­tom, kad abi picos keptų vienodai.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Val­gome karš­tas.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

3 sveikesnio maisto gaminimo taisyklės

Ar žinote, kad net jei kasdien valgytumėte vien ekologiškus vaisius, daržoves ir kruopas, tai nereikštų, kad maitinatės sveikai? Sveikas maistas ar ne, dietologų teigimu, itin priklauso nuo to, kaip jis paruoštas. Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas išskyrė maisto gaminimo būdus, kuriuos rekomenduoja sveikai besimaitinti siekiantiems žmonėms.

Obuolių pyragas, kurį pamėgs visa šeima (7)

Sode jau prikritę daug alyvinių obuolių. Tad nedelskite – siūlome išbandyti paprastą obuolių pyrago receptą, kurį pamėgs visa šeima!

Keptos bulvės indiškai

Lietuviška virtuvė gausi receptų, kurių vienas svarbiausių ingredientas - bulvės. Visgi, kartais verta ir paeksperimentuoti.

Idealus receptas rudenišką dieną: sūrio pyragėliai su kumpiu

Kai lyja, norisi susikurti jaukią atmosferą namuose, o vienas iš būdų - ką nors pasigaminti.

Švilpikų receptas, kurį būtina išbandyti (13)

Šiam receptui tikrai sunku atsispirti... O gal ir nereikia, juk savaitgalis, tada galima leisti pasilepinti.

Konservavimas vėl madingas: 3 būdai, kaip greitai ir paprastai išsaugoti rudens gėrybes (1)

Pasidžiaugus gausiu rudens gėrybių derliumi kasmet iškyla klausimas: ką daryti su daržovių, vaisių, uogų ir grybų pertekliumi, idant vėliau netektų jo išmesti? Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas sako, kad gyventojai iš naujo atranda daržovių ir vaisių konservavimą namuose. Jis ir kiti maisto gaminimo bei mitybos specialistai pasidalijo rekomendacijomis, kaip greitai ir paprastai konservuoti maisto produktus.

Ne tik užkandis: 5 faktai apie pistacijas

Nuo sėkmės simbolio iki privalomo šokolado ingrediento. Viena seniausių riešutų rūšių – pistacijos – mėgstamos visame pasaulyje. Nuo senų laikų buvo tikima, kad egzotiški žalieji riešutai ne tik traškus ir skanus užkandis. Štai keletas įdomių faktų, kurie atskleis ne tik pistacijų kilmę, bet ir privers nustebti.

Skanusis KUGELIS su traškia sūrio pluta (7)

Šviežių bulvių derlius nesibaigia, todėl siūlome jums gardaus kugelio receptą.

Pagalvokime apie Kalėdas: gardumynai, kuriuos vertėtų ruošti jau dabar (4)

Į tokį keistą klausimą tikriausiai nė negalvodami atsakytume – ne, dar tikrai ne, juk dabar vasara! O kartu – ir pats vaisių sezonas, tad, jei pagaminsime naminių cukatų, žiemą nebereikės sukti galvos, kokiomis savo rankų darbo dovanėlėmis nudžiuginti draugus.

Jei išsisaugojote vyšnių: 7 receptai

Vyšnių – pačių skaniausių vasaros uogų – sezonas nėra ilgas, tad jei jau turite sušaldytų šaldytuvuose, paruošėme keletą gardžių receptų.