Pavyks kiekvienam: naminė pica

 (8)
Pica, tai toks patie­ka­las, kuris tinka visada, su bet kuo, bet kaip ir bet kur. Šįkart papasakosime, kaip daryti naminę ita­lišką picą Mar­ga­ritą. Picai labai tinka moca­re­los sūris, ir nerei­kia nei pjaus­tyti, nei tar­kuoti — lauži gaba­liu­kus ir dėlioji ant picos.
© kasuvalgyti.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Pag­rin­dui:
300 g miltų;
100 g manų kruopų;
~300 g van­dens (derinti prie tešlos);
pake­lis (7 g) sausų mielių;
aly­vuo­gių aliejaus;
drus­kos.

Vir­šui:
Pomi­dorų;
švie­žių bazilikų;
čes­nako;
moca­re­los sūrio;
o toliau kas kam patinka.

Pag­rin­das. Mil­tus, kruo­pas sumai­šome, pilame ant stalo ir sufor­muo­jame duobę.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Aš tešlą darau tie­siai ant stal­vir­šio. Į duobę pilame šiltą van­denį, kelis šaukš­tus aly­vuo­gių alie­jaus, sude­dame mie­les. Mai­šome tešlą. Geriau­sia iš pradžių nau­doti men­telę arba šakutę, kurių pagalba mai­šome van­denį su mil­tais. Kai jau gau­nasi vien­tisa masė, nebe­lieka atski­rai nei van­dens, nei miltų, pasi­mil­ti­nam ran­kas ir min­kom ran­komis. Jei tešla per skysta, limpa prie rankų, įsi­be­riame miltų, ir min­kome, minkome. Per daug miltų pri­dėti irgi nege­rai — tešla bus kieta, todėl kai tik tešla nustos kibti prie rankų — miltų nebeberkit.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Iš teš­los sufor­muo­jam apvalų kepa­liuką, api­bars­tom mil­tais, dedam į dubenį, užden­giam rankšluoš­čiu ir lai­kome šil­tai 2–3 valandas.

Pada­žas. Kol tešla kyla, galima ruošti padažą. Supjaus­tome nulup­tus pomi­do­rus, sėk­las su skys­tymu kiek įma­noma pašaliname.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Ant tru­pu­čio aly­vuo­gių alie­jaus pake­pame čes­naką, dedame pomi­do­rus, bazi­liką ir troš­ki­name 10–15 min, kol pada­žas sutirš­tės. Susi­pi­lame į dube­nėlį, šį padažą tep­sime ant pagrindo.

Pica. Įjun­giame orkaitę — tegu kaista. Kai tešla iškilo, pada­li­name ją į dvi dalis — dary­sime dvi picas. Picos tešla gau­nasi tokia tam­pri ir minkšta, kad ją galima kočioti vien tik su ran­kom, t.y. tam­pyti į skir­tin­gas puses vis sukė­jant. Aišku galima ir su kočėlu. Pada­rome du pag­rin­dus: viena pica bus Mar­ga­rita, kita — naminė-lie­tu­viška. Pag­rin­dus ište­pame pasi­ga­mintu padažu. Imame moca­relą, plė­šome ir dėlio­jame ant picos. Dar kele­tas bazi­liko lape­lių ir Mar­ga­rita baigta.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Kita pica bus su kum­piu, paprika ir pesto padažu — kaip kas nori.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Picas šau­name į įkai­tu­sią orkaitę. Kepame 200 laips­nių tem­pe­ra­tū­roje, ~12 min. Aš kepu abi picas iš karto dvie­jose skar­dose, tik po 6 minu­čių jas sukei­čiu vie­tom, kad abi picos keptų vienodai.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Val­gome karš­tas.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Savaitgalio pasilepinimui: aštri sriuba, kuri sušildys šaltą dieną (2)

Šaltą dieną puikiai šildo aštresnis negu įprastai maistas, tad kviečiame išbandyti aštrios sriubos receptą.

10 kalėdinių patiekalų, kurie atneš laimę ir ramybę į jūsų namus (2)

Kalėdinis vaišių stalas, palyginus su saikingu Kūčių stalu, tiesiog lūžta nuo įvairiausių šaltų užkandžių, karštų kepsnių bei saldžių desertų. Tačiau kartais nutinka taip, kad ruošiant Kalėdų stalą ima trūkti idėjų, kokiais patiekalais šiais metais nustebinti savo artimuosius. Pateikiame keletą receptų, kurie paįvairins šventinį stalą.

Tobulų gruzdintų bulvyčių receptas (5)

Jei turite silpnybę greitojo maisto restoranuose parduodamoms gruzdintoms bulvytėms, šis receptas kaip tik jums. Bulvytės bus tokios pat traškios, bet kur kas sveikesnės.

Gruodį žurnalas „Mano namai“ puošiasi Kalėdoms

Gruodžio mėnesį žurnalo „Mano namai“ puslapiuose rasite ne tik šventiškai pasipuošusius lietuvių dizainerių interjerus, bet ir daugybę idėjų, kad Kalėdų laukimas taptų dar viena švente.

Ruošiamės Kalėdoms: varškės žagarėliai

Tai receptas, kuriam sunku atsispirti.

Ruošiamės Kalėdoms: „Raffaello“ skonio sausainiai (1)

Prieššventinis laikotarpis – idealus metas eksperimentams virtuvėje. Šįkart –burnoje tirpstančių sausainių receptas!

Verta išbandyti prieš šventes: kepta silkė tešloje (5)

Gerų šeimininkių paslaptis - receptus išbando, kai iki švenčių dar yra daug laiko ir užtenktinai erdvės eksperimentams. Pradėkime nuo keptos silkės tešloje!

Greitai paruošiamas plovas, kuris patiks visiems (7)

Šį patiekalą paruošite pakankamai greitai. Plovui gaminti labai tinka kokosų pienas, tačiau jį galite pakeisti tarkuotais kokosų riešutais arba plakta grietinėle.

Verta išbandyti: orkaitėje keptos bulvės su siurprizu (1)

Tai receptas, kuris patiks tiems, kam atsibodo įprastai paruošiamos bulvės.

Savaitgalio pasilepinimui: tortilijų suktinukai su lašiša (1)

Paprastai paruošiamas užkandis, kuris niekuomet nenuvilia. Gal pats metas jį išbandyti?