Pavyks kiekvienam: naminė pica

 (8)
Pica, tai toks patie­ka­las, kuris tinka visada, su bet kuo, bet kaip ir bet kur. Šįkart papasakosime, kaip daryti naminę ita­lišką picą Mar­ga­ritą. Picai labai tinka moca­re­los sūris, ir nerei­kia nei pjaus­tyti, nei tar­kuoti — lauži gaba­liu­kus ir dėlioji ant picos.
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Pag­rin­dui:
300 g miltų;
100 g manų kruopų;
~300 g van­dens (derinti prie tešlos);
pake­lis (7 g) sausų mielių;
aly­vuo­gių aliejaus;
drus­kos.

Vir­šui:
Pomi­dorų;
švie­žių bazilikų;
čes­nako;
moca­re­los sūrio;
o toliau kas kam patinka.

Pag­rin­das. Mil­tus, kruo­pas sumai­šome, pilame ant stalo ir sufor­muo­jame duobę.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Aš tešlą darau tie­siai ant stal­vir­šio. Į duobę pilame šiltą van­denį, kelis šaukš­tus aly­vuo­gių alie­jaus, sude­dame mie­les. Mai­šome tešlą. Geriau­sia iš pradžių nau­doti men­telę arba šakutę, kurių pagalba mai­šome van­denį su mil­tais. Kai jau gau­nasi vien­tisa masė, nebe­lieka atski­rai nei van­dens, nei miltų, pasi­mil­ti­nam ran­kas ir min­kom ran­komis. Jei tešla per skysta, limpa prie rankų, įsi­be­riame miltų, ir min­kome, minkome. Per daug miltų pri­dėti irgi nege­rai — tešla bus kieta, todėl kai tik tešla nustos kibti prie rankų — miltų nebeberkit.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Iš teš­los sufor­muo­jam apvalų kepa­liuką, api­bars­tom mil­tais, dedam į dubenį, užden­giam rankšluoš­čiu ir lai­kome šil­tai 2–3 valandas.

Pada­žas. Kol tešla kyla, galima ruošti padažą. Supjaus­tome nulup­tus pomi­do­rus, sėk­las su skys­tymu kiek įma­noma pašaliname.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Ant tru­pu­čio aly­vuo­gių alie­jaus pake­pame čes­naką, dedame pomi­do­rus, bazi­liką ir troš­ki­name 10–15 min, kol pada­žas sutirš­tės. Susi­pi­lame į dube­nėlį, šį padažą tep­sime ant pagrindo.

Pica. Įjun­giame orkaitę — tegu kaista. Kai tešla iškilo, pada­li­name ją į dvi dalis — dary­sime dvi picas. Picos tešla gau­nasi tokia tam­pri ir minkšta, kad ją galima kočioti vien tik su ran­kom, t.y. tam­pyti į skir­tin­gas puses vis sukė­jant. Aišku galima ir su kočėlu. Pada­rome du pag­rin­dus: viena pica bus Mar­ga­rita, kita — naminė-lie­tu­viška. Pag­rin­dus ište­pame pasi­ga­mintu padažu. Imame moca­relą, plė­šome ir dėlio­jame ant picos. Dar kele­tas bazi­liko lape­lių ir Mar­ga­rita baigta.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Kita pica bus su kum­piu, paprika ir pesto padažu — kaip kas nori.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Picas šau­name į įkai­tu­sią orkaitę. Kepame 200 laips­nių tem­pe­ra­tū­roje, ~12 min. Aš kepu abi picas iš karto dvie­jose skar­dose, tik po 6 minu­čių jas sukei­čiu vie­tom, kad abi picos keptų vienodai.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Val­gome karš­tas.

<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pavyks kiekvienam:</span> naminė pica
© kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Maistas

Įdaryti kalėdiniai kalakutai: trys skoniai, trejos vaišės (1)

Kalėdines vaišes sunkiai įsivaizduojame be kepto paukščio. Gražiai apskrudusi antis, žąsis ar višta visad papuošia šventinį stalą, tačiau puikiausiai atrodo keptas kalakutas. Yra daugybė būdų, kaip jį galima paruošti, – gal iš šių trijų išsirinksite tinkamiausią.

Grybų ruošimo gudrybės ir paslaptys

Pačių rinktais ar pirktais grybais su malonumu gardiname įvairius patiekalus visus metus. Tik ar žinome, kurios miško gėrybės kam tinka, kaip deramai jas paruošti ir laikyti. Dalijamės praktiškais patarimais ir mažomis paslaptimis, ką galima su grybais nuveikti virtuvėje.

7 receptai su grybais, kuriuos verta išbandyti jau dabar

Grybų sezonas šiemet buvo ypač gausus ir sėkmingas: jų šaldytų, marinuotų, džiovintų, sūdytų raugintų – pilnos lentynos. Kviečiame išmėginti naujų receptų su grybais, kuriuos galėsite patiekti ir ant šventinio stalo.

Receptas, kuris pravers ir per Kalėdas: meduoliai su avižiniais dribsniais (1)

Nepasilikte šventinių eksperimentų paskutinėms dienoms. Pats metas atrasti kažką naujo!

Valgomųjų batatų keksiukai su špinatais (1)

Pagal šį receptą pagaminto maisto turėtų pakakti 4 asmenims.

Kreminė pastarnokų sriuba

Sriuba, kuri tikrai sušildys tokią dieną.

Keptos morkos su feta ir sezamų sėklomis

Pagal šį receptą paruošto maisto turėtų pakakti 4 asmenims.

Kepti valgomieji batatai su garbiniuotuoju kopūstu ir feta (1)

Šis receptas skirtas pasilepinti 4 asmenims.

Kitoks užkandis: daržovių traškučiai

Receptas skirtas 4 asmenims pasigardžiuoti.

Kaip nesuklysti gaminant trintą sriubą? (1)

Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net ir tie, kurie išsijuosę kartoja, kad mamos sriuba skaniausia, kartais džiugiai nustemba restorane paragavę iš pirmo žvilgsnio keisto ingredientų derinio trintos sriubos dubenėlyje. Deja, eksperimentuoti gaminant sriubas namuose drįsta ne kiekvienas – bijo suklysti ir nuvilti namiškius ne kokiu rezultatu. Yra vos kelios pagrindinės taisyklės, kurių laikantis, kiekviena trinta sriuba bus gardi.

3 sriubų receptai, kurie padės sušilti šaltais vakarais (1)

Sriuba – sveikas ir greitai pagaminamas karštas patiekalas, puikiai tinkantis sušildyti skrandžius vis labiau vėstančiais rudens vakarais. Tinkamai paruošus sriubą ji gali būti itin naudinga organizmui. Ryte į lėto gaminimo puodą galite pridėti įvairiausių produktų ir grįžę namo turėsite šiltą ir skanią vakarienę. Sveikiausių sriubų sudėtyje yra šviežių, nekaloringų produktų ir nedidelis kiekis druskos bei papildomų riebalų. Gamindami sriubą kuo puikiausiai galite panaudoti vakarienės likučius ir tokiu būdu paįvairinti mėgstamus receptus.

Burokėlių pica su riešutais (5)

Pagal šį receptą pagamintos picos pakaks 4 asmenims.

Obuolių pyragas su kondensuotu pienu

Mūsų virtuvėje tęsiasi obuolių pyragų sezonas. Šiandien ant stalo obuolių pyragas su kondensuotu pienu.

Blynai su graikiniais riešutais ir bananais, kurie patiks ir veganams

Šis receptas patiks visiems smaližiams. O, svarbiausia, nepakenks ir figūros linkiams.

Vegetariški balandėliai (13)

Dalinamės originaliu receptu - gal ir jūs susigundysite mėsą pakeisti daržovėmis.