Patiks visiems: kondensuoto pieno pyragas

 (7)
Šis pyragas tinka ir tiesiog prie arbatos, ir ypatingai progai pažymėti.
<span style="color: #ff0000;">Patiks visiems:</span> kondensuoto pieno pyragas
© Asmeninio albumo nuotr.

Sudėtis:
100 g sviesto ar margarino;
Indelis kondensuoto saldinto pieno;
4 kiaušiniai;
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių;
1 stiklinė miltų;
Kokoso drožlės (galima barstyti ir migdolų plokštelėmis).

Paruošimas:
Sviestą ar margariną ištirpinti. Į jį supilti visą indelį kondensuoto pieno, išmaišyti. Tada po vieną mušti kiaušinius, vėl išmaišyti. Galiausiai, suberti miltus bei kepimo miltelius. Tešlą, gerai išmaišius, pilti į kepimo skardą, išteptą sviestu. Gausiai pabarstyti kokoso drožlėmis ar migdolų plokštelėmis. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, geriausia apie 40 minučių. Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės, todėl stebėkite, kaip kepa pyragas.

Iškepęs pyragas yra gan standus, todėl galite pabandyti jį kepti ir su obuoliais ar kriaušėmis. Taip pat skanu būtų ir su razinomis ar džiovintais abrikosais.

Beje, toks pyragas yra puikus kokio torto pagrindas - jis puikiai pakyla, nesukrenta, gerai pjaustosi. Tik reikėtų supjaustyti plonais sluoksniais ir pertepti kremu. Taip pat tinka su grietinėlės bei mascarponės sūrio kremais.

Skanaus!

Jauku Namuose
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Įdaryti kalėdiniai kalakutai: trys skoniai, trejos vaišės (1)

Kalėdines vaišes sunkiai įsivaizduojame be kepto paukščio. Gražiai apskrudusi antis, žąsis ar višta visad papuošia šventinį stalą, tačiau puikiausiai atrodo keptas kalakutas. Yra daugybė būdų, kaip jį galima paruošti, – gal iš šių trijų išsirinksite tinkamiausią.

Grybų ruošimo gudrybės ir paslaptys

Pačių rinktais ar pirktais grybais su malonumu gardiname įvairius patiekalus visus metus. Tik ar žinome, kurios miško gėrybės kam tinka, kaip deramai jas paruošti ir laikyti. Dalijamės praktiškais patarimais ir mažomis paslaptimis, ką galima su grybais nuveikti virtuvėje.

7 receptai su grybais, kuriuos verta išbandyti jau dabar

Grybų sezonas šiemet buvo ypač gausus ir sėkmingas: jų šaldytų, marinuotų, džiovintų, sūdytų raugintų – pilnos lentynos. Kviečiame išmėginti naujų receptų su grybais, kuriuos galėsite patiekti ir ant šventinio stalo.

Receptas, kuris pravers ir per Kalėdas: meduoliai su avižiniais dribsniais (1)

Nepasilikte šventinių eksperimentų paskutinėms dienoms. Pats metas atrasti kažką naujo!

Valgomųjų batatų keksiukai su špinatais (1)

Pagal šį receptą pagaminto maisto turėtų pakakti 4 asmenims.

Kreminė pastarnokų sriuba

Sriuba, kuri tikrai sušildys tokią dieną.

Keptos morkos su feta ir sezamų sėklomis

Pagal šį receptą paruošto maisto turėtų pakakti 4 asmenims.

Kepti valgomieji batatai su garbiniuotuoju kopūstu ir feta (1)

Šis receptas skirtas pasilepinti 4 asmenims.

Kitoks užkandis: daržovių traškučiai

Receptas skirtas 4 asmenims pasigardžiuoti.

Kaip nesuklysti gaminant trintą sriubą? (1)

Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net ir tie, kurie išsijuosę kartoja, kad mamos sriuba skaniausia, kartais džiugiai nustemba restorane paragavę iš pirmo žvilgsnio keisto ingredientų derinio trintos sriubos dubenėlyje. Deja, eksperimentuoti gaminant sriubas namuose drįsta ne kiekvienas – bijo suklysti ir nuvilti namiškius ne kokiu rezultatu. Yra vos kelios pagrindinės taisyklės, kurių laikantis, kiekviena trinta sriuba bus gardi.

3 sriubų receptai, kurie padės sušilti šaltais vakarais (1)

Sriuba – sveikas ir greitai pagaminamas karštas patiekalas, puikiai tinkantis sušildyti skrandžius vis labiau vėstančiais rudens vakarais. Tinkamai paruošus sriubą ji gali būti itin naudinga organizmui. Ryte į lėto gaminimo puodą galite pridėti įvairiausių produktų ir grįžę namo turėsite šiltą ir skanią vakarienę. Sveikiausių sriubų sudėtyje yra šviežių, nekaloringų produktų ir nedidelis kiekis druskos bei papildomų riebalų. Gamindami sriubą kuo puikiausiai galite panaudoti vakarienės likučius ir tokiu būdu paįvairinti mėgstamus receptus.

Burokėlių pica su riešutais (5)

Pagal šį receptą pagamintos picos pakaks 4 asmenims.

Obuolių pyragas su kondensuotu pienu

Mūsų virtuvėje tęsiasi obuolių pyragų sezonas. Šiandien ant stalo obuolių pyragas su kondensuotu pienu.

Blynai su graikiniais riešutais ir bananais, kurie patiks ir veganams

Šis receptas patiks visiems smaližiams. O, svarbiausia, nepakenks ir figūros linkiams.

Vegetariški balandėliai (13)

Dalinamės originaliu receptu - gal ir jūs susigundysite mėsą pakeisti daržovėmis.