Patiks visiems: kondensuoto pieno pyragas

 (7)
Šis pyragas tinka ir tiesiog prie arbatos, ir ypatingai progai pažymėti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:
100 g sviesto ar margarino;
Indelis kondensuoto saldinto pieno;
4 kiaušiniai;
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių;
1 stiklinė miltų;
Kokoso drožlės (galima barstyti ir migdolų plokštelėmis).

Paruošimas:
Sviestą ar margariną ištirpinti. Į jį supilti visą indelį kondensuoto pieno, išmaišyti. Tada po vieną mušti kiaušinius, vėl išmaišyti. Galiausiai, suberti miltus bei kepimo miltelius. Tešlą, gerai išmaišius, pilti į kepimo skardą, išteptą sviestu. Gausiai pabarstyti kokoso drožlėmis ar migdolų plokštelėmis. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, geriausia apie 40 minučių. Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės, todėl stebėkite, kaip kepa pyragas.

Iškepęs pyragas yra gan standus, todėl galite pabandyti jį kepti ir su obuoliais ar kriaušėmis. Taip pat skanu būtų ir su razinomis ar džiovintais abrikosais.

Beje, toks pyragas yra puikus kokio torto pagrindas - jis puikiai pakyla, nesukrenta, gerai pjaustosi. Tik reikėtų supjaustyti plonais sluoksniais ir pertepti kremu. Taip pat tinka su grietinėlės bei mascarponės sūrio kremais.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

3 sveikesnio maisto gaminimo taisyklės

Ar žinote, kad net jei kasdien valgytumėte vien ekologiškus vaisius, daržoves ir kruopas, tai nereikštų, kad maitinatės sveikai? Sveikas maistas ar ne, dietologų teigimu, itin priklauso nuo to, kaip jis paruoštas. Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas išskyrė maisto gaminimo būdus, kuriuos rekomenduoja sveikai besimaitinti siekiantiems žmonėms.

Obuolių pyragas, kurį pamėgs visa šeima (7)

Sode jau prikritę daug alyvinių obuolių. Tad nedelskite – siūlome išbandyti paprastą obuolių pyrago receptą, kurį pamėgs visa šeima!

Keptos bulvės indiškai

Lietuviška virtuvė gausi receptų, kurių vienas svarbiausių ingredientas - bulvės. Visgi, kartais verta ir paeksperimentuoti.

Idealus receptas rudenišką dieną: sūrio pyragėliai su kumpiu

Kai lyja, norisi susikurti jaukią atmosferą namuose, o vienas iš būdų - ką nors pasigaminti.

Švilpikų receptas, kurį būtina išbandyti (13)

Šiam receptui tikrai sunku atsispirti... O gal ir nereikia, juk savaitgalis, tada galima leisti pasilepinti.

Konservavimas vėl madingas: 3 būdai, kaip greitai ir paprastai išsaugoti rudens gėrybes (1)

Pasidžiaugus gausiu rudens gėrybių derliumi kasmet iškyla klausimas: ką daryti su daržovių, vaisių, uogų ir grybų pertekliumi, idant vėliau netektų jo išmesti? Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas sako, kad gyventojai iš naujo atranda daržovių ir vaisių konservavimą namuose. Jis ir kiti maisto gaminimo bei mitybos specialistai pasidalijo rekomendacijomis, kaip greitai ir paprastai konservuoti maisto produktus.

Ne tik užkandis: 5 faktai apie pistacijas

Nuo sėkmės simbolio iki privalomo šokolado ingrediento. Viena seniausių riešutų rūšių – pistacijos – mėgstamos visame pasaulyje. Nuo senų laikų buvo tikima, kad egzotiški žalieji riešutai ne tik traškus ir skanus užkandis. Štai keletas įdomių faktų, kurie atskleis ne tik pistacijų kilmę, bet ir privers nustebti.

Skanusis KUGELIS su traškia sūrio pluta (7)

Šviežių bulvių derlius nesibaigia, todėl siūlome jums gardaus kugelio receptą.

Pagalvokime apie Kalėdas: gardumynai, kuriuos vertėtų ruošti jau dabar (4)

Į tokį keistą klausimą tikriausiai nė negalvodami atsakytume – ne, dar tikrai ne, juk dabar vasara! O kartu – ir pats vaisių sezonas, tad, jei pagaminsime naminių cukatų, žiemą nebereikės sukti galvos, kokiomis savo rankų darbo dovanėlėmis nudžiuginti draugus.

Jei išsisaugojote vyšnių: 7 receptai

Vyšnių – pačių skaniausių vasaros uogų – sezonas nėra ilgas, tad jei jau turite sušaldytų šaldytuvuose, paruošėme keletą gardžių receptų.