Pasilepinimui: traškios vištienos lazdelės

Užtruk­site apie pusvalandį. Šiame užkandyje pui­kiai dera pipirų, sezamų alie­jaus ir žaliųjų citrinų sko­niai. Svar­biau­sia darant šį patie­kalą susi­pjaus­tyti viš­tie­nos krū­ti­nėlę kuo ilges­niais šiau­de­liais — taip ska­niau. Taip pat svarbu kepant viš­tie­nos juos­te­les nesu­versti į krūvą, o kiek­vieną juos­telę atskirti ir mesti į karštą aliejų.
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Ir, žinoma, atsar­giai su čili pipi­rais. Pirma, nepa­dau­gin­kit, antrą supjaustę čili, su ran­ko­mis nekrapš­ty­kite akių ar nosies.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Reikės:
2 viš­tienos krū­ti­nė­lės (dvi puselės);
2 kaiu­ši­nių baltymai;
2 v.š. krakmolo;
1 v.š. sezamų aliejaus;
1,5 a.š. pipirų;
1 a.š. druskos;
1 a.š. sal­džios papri­kos miltelių;
1 a.š. raudonėlio;
1 čili pipi­riu­kas be sėklų;
0,5 žalio­sios citrinos.

Kuo ilges­nėm juos­te­lėm supjaus­tome krū­ti­nėlę. Išpla­kame baltymus.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Į juos sude­dame druską, pipi­rus, krak­molą, aliejų, prie­sko­nius — viską, išsky­rus čili ir citriną. Viską gerai išmai­šome. Ten pat sude­dame ir supjaus­tome viš­tieną, viską pama­ri­nuo­jame apie valandą.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Geriau­sia juos­te­les kepti kiniš­koje kep­tu­vėje (angl. wok), bet jei neturi — tiks paprasta, bet rei­kės dau­giau alie­jaus. Alie­jaus turi būti tiek, kad apsemptų juos­telę ir jos nereiktų versti.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Taigi, gerai įkai­ti­name aliejų, ir dedame po vieną juos­telę. Kepame dali­mis po 3–4 min. Iškep­tas juos­te­les dedame ant ser­ve­tė­lės, kad alie­jus turėtų kur susi­gerti. Iškep­tas juos­te­les sude­dam į dubenį, ant vir­šaus užbe­riam grie­ži­nė­liais supjaus­tytą čili, bei plo­no­mis skil­te­lė­mis pjaus­tytą žaliają citriną. Ant dubens užde­dam lėkštę, ir viską paėmę į ran­kas gerai pakratome.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Tai darome, kol juos­te­lės dar neat­vė­su­sios, taip leng­viau pasi­skirs­tys ir susi­mai­šys sko­niai. Tada juos­te­les sude­dam į lėkštę arba į stik­linę ir vai­ši­na­mės.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Stori blynai be mielių, bet su paslaptimi (11)

Kaip mes dažniausiai kepame storus, minkštus blynus? Žinoma, naudodami mieles arba sodą. Dar yra variantas su kefyru. Tačiau visi šie būdai nublanksta prieš gudrybę, kurią jums atskleisime. Į tešlą tereikia įpilti šlakelį gazuoto gėrimo, ir blyneliai bus tūkstantį kartų skanesni, nei paprastai. Storesni, puresni, drėgnesni ir labiau porėti, kvapnūs... Pateikiame receptą, kad patys įsitikintumėte, kaip paprasta iškepti tokius blynus.

Tobuliems pusryčiams: kitaip paruošti kiaušiniai

Pastaruoju metu įsigalėjęs angliškas naujadaras „brunch“ (lietuviškai – vėlyvieji pusryčiai, bet verčiant paraidžiui išeitų „puspiečiai“ ) jau baigia išstumti mums įprastus pusryčius. Tai specifinis savaitgalio valgymo metas, kai keltis pusryčių dar tingisi, o gaminti pietus – ankstoka... Šįkart pateikiame kitokių kiaušinių keptuvėje receptą.

Vaflių tortas (1)

Patiks kiekvienam! Belieka išbandyti...

Tortai, kurių nereikia kepti (12)

Taip jau kartais nutinka, kad svečiai beveik žengia į namus, o jums reikia skubos tvarka ką nors paruošti prie arbatos. Juk laiko visai nebėra! Tokiais atvejais padės namuose gaminti tortai, kurių nereikia kepti.

Daržovės kiniškai – išbandę nepasigailėsite (19)

Iš ingredientų, kuriuos matote žemiau, pagaminau puikiausias daržoves kiniškai. Patiekalas pavyko labai skaniai: daržovės neperkepusios, traškios, o padažas beveik toks pat, kaip patiekiamas restoranuose.

11 skaniausių įdarų lietiniams blynams (14)

Nusprendus palepinti šeimyną ar svečius blynais, reikia įdėti nemažai pastangų. Užtat su kiekvienu iškeptu blynu namiškių ir svečių, o reiškia, ir šeimininkės nuotaika neišvengiamai gerėja, nes tai kone mėgstamiausias visų patiekalas, mažai kas jo atsisako. O jei tai lietiniai blynai su įdaru... Namuose bus tikra šventė! Pateikiame 11 įdaro variacijų. Beje, būtinai išbandykite riešutų įdarą, jei dar nesate atradę šio stebuklingo skonio...

Ypatingas receptas: varškėčiai su manais (21)

Geriausių varškėčių recepto dar nesu atradusi, bet bandau įvairius variantus. Šiandien dalinuosi skaniu eksperimentu – varškėčiai su manų kruopomis ir bananais. Tiesa, banano nelabai jaučiasi, nes jis tešloje sutrintas. Pabandykite.

3 desertai, kurie nepakenks figūrai

Nors cukraus (sacharozės) kilmė natūrali, gaminamas jis dirbtiniu būdu. Naudingomis maistinėmis medžiagomis nepasižymintis produktas ne veltui laikomas „tuščiomis kalorijomis“. Augalinės mitybos ekspertės Gintarės Jonaitytės nuomone, vertėtų rinktis kuo natūralesnius saldiklius, kurie turėtų būti kuo rečiau naudojami kasdieniame racione.

Sūrio pyragėliai su kumpiu

Galbūt būtent šį savaitgalį verta išbandyti šį receptą?

Lazanija su baklažanais ir pomidorais (1)

Savaitgalis - toks metas, kai galima sau leisti pasilepinti. Tad kodėl šiandien nepasigaminus lazanijos?

Pietūs per 10 minučių: makaronai su pomidorais (7)

Kartais būna taip, jog grįžti namo ir valgyt norisi čia ir dabar. Jei šaldytuve nieko neužsiliko, ką būtų galima greitai pačiupti ir suvalgyti, belieka pasikliauti šimtą kartų išbandytu receptu, kurį pagaminti užtruksite ne daugiau kaip 10 minučių. Pristatau - greitų pietų ar vakarienės svečiai: makaronai su svogūnais ir pomidorais.

Tobulas receptas savaitgaliui: lavašas su maskarponės sūriu ir džiovintais pomidorais (7)

Šį patiekalą paruošti nesunku, o jei savaitgalį sulauksite svečių - jie tikrai pagirs jūsų sugebėjimus.

Netikėtai skanu: indiški pyragėliai su daržovėmis samosa (16)

Indijoje šių pyragėlių galima rasti beveik visur – gatvėse, mažose kavinukėse. Juos patiekia su padažu – dažniausiai pagamintu iš kalendros ir mėtos su trupučiu vandens, aliejaus ir prieskonių. Lietuvoje juos valgant galima paeksperimentuoti su padažais.