Pasilepinimui: traškios vištienos lazdelės

Užtruk­site apie pusvalandį. Šiame užkandyje pui­kiai dera pipirų, sezamų alie­jaus ir žaliųjų citrinų sko­niai. Svar­biau­sia darant šį patie­kalą susi­pjaus­tyti viš­tie­nos krū­ti­nėlę kuo ilges­niais šiau­de­liais — taip ska­niau. Taip pat svarbu kepant viš­tie­nos juos­te­les nesu­versti į krūvą, o kiek­vieną juos­telę atskirti ir mesti į karštą aliejų.
© kasuvalgyti.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ir, žinoma, atsar­giai su čili pipi­rais. Pirma, nepa­dau­gin­kit, antrą supjaustę čili, su ran­ko­mis nekrapš­ty­kite akių ar nosies.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Reikės:
2 viš­tienos krū­ti­nė­lės (dvi puselės);
2 kaiu­ši­nių baltymai;
2 v.š. krakmolo;
1 v.š. sezamų aliejaus;
1,5 a.š. pipirų;
1 a.š. druskos;
1 a.š. sal­džios papri­kos miltelių;
1 a.š. raudonėlio;
1 čili pipi­riu­kas be sėklų;
0,5 žalio­sios citrinos.

Kuo ilges­nėm juos­te­lėm supjaus­tome krū­ti­nėlę. Išpla­kame baltymus.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Į juos sude­dame druską, pipi­rus, krak­molą, aliejų, prie­sko­nius — viską, išsky­rus čili ir citriną. Viską gerai išmai­šome. Ten pat sude­dame ir supjaus­tome viš­tieną, viską pama­ri­nuo­jame apie valandą.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Geriau­sia juos­te­les kepti kiniš­koje kep­tu­vėje (angl. wok), bet jei neturi — tiks paprasta, bet rei­kės dau­giau alie­jaus. Alie­jaus turi būti tiek, kad apsemptų juos­telę ir jos nereiktų versti.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Taigi, gerai įkai­ti­name aliejų, ir dedame po vieną juos­telę. Kepame dali­mis po 3–4 min. Iškep­tas juos­te­les dedame ant ser­ve­tė­lės, kad alie­jus turėtų kur susi­gerti. Iškep­tas juos­te­les sude­dam į dubenį, ant vir­šaus užbe­riam grie­ži­nė­liais supjaus­tytą čili, bei plo­no­mis skil­te­lė­mis pjaus­tytą žaliają citriną. Ant dubens užde­dam lėkštę, ir viską paėmę į ran­kas gerai pakratome.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Tai darome, kol juos­te­lės dar neat­vė­su­sios, taip leng­viau pasi­skirs­tys ir susi­mai­šys sko­niai. Tada juos­te­les sude­dam į lėkštę arba į stik­linę ir vai­ši­na­mės.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Tobulas cukinijų ir svogūnų apkepas

Mūsų savaitgalio atradimas - išbandykite ir Jūs!

Varškės pyragas su obuoliais (4)

Obuolių sezonas įsibėgėjo, tad vis yra ir pyragų su jais mūsų namuose. Šį kartą siūlome kekso variaciją su varške.

Tai bent originalumas: česnakinis agrastų pagardas prie mėsos (5)

Šis pagardas labai tinka prie mėsos, žuvies ir net sumuštinių.

Užkandis, kurio greit nebeliks ant stalo: traškios cukinijos su parmezanu (3)

Šiam užkandžiui labiausiai tinka jaunos cukinijos, kurių žievė dar yra minkšta, o sėklos pilnai nesusiformavę.

Ekspertas perspėja: netinkamai paruošta šalta arbata gali būti kenksminga

Lietuvoje bręstant sveikos gyvensenos kultui, šiltomis vasaros dienomis žmonės vis dažniau ieško, kuo pakeisti gaiviuosius saldžius gėrimus. Arbatos žinovas Andrius Žilinskas pasakoja, kaip tinkamai ruošti šaltą arbatą, kad tai būtų išties sveikas pakaitalas, ir kokių klaidų daryti nevalia.

Intrigos prieskonis: pica ant žarijų

Kodėl verta picą kepti ant tikros ugnies? Ne vien dėl to, kad dabar tas metas, kai norisi kuo dažniau naudotis proga užkurti lauko kepsninę. Bet ir todėl, kad pica pakvimpa gardžiu dūmo aromatu, o svarbiausia, ji traški ir tokia tikra – orkaitėje sunkiai pavyktų taip iškepti.

Patiks ne tik vaikams: pats paprasčiausias guminukų receptas

Vaišėms galime pagaminti daug įmantriausių skanumynų, bet vaikai (ir ne tik jie...) pirmiausia sunaikina guminukus. Tad kodėl nesuteikus jiems šio malonumo?!

10 idealios uogienės paslapčių (4)

Jei norite, kad uogienė būtų skani, reikia žinoti kelias jos virimo paslaptis.

Lauko virtuvė: 7 receptai, kuriuos būtina išbandyti

Originalūs ir nesudėtingi receptai sukurti tam, kad galėtume tobulai suderinti du malonumus – džiaugsmo teikiančio maisto gaminimą ir taip išsiilgtą pasibuvimą lauke.

5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti (1)

Jei norite išsaugoti puikią figūrą, jokiais būdais nevenkite pusryčių ir itin atidžiai rinkitės produktus, kuriuos vartosite ryte. Šiame tekste pateikiami keli itin naudingi patarimai, padėsiantys jūsų pusryčius paversti idealiais.