Pasilepinimui: traškios vištienos lazdelės

Užtruk­site apie pusvalandį. Šiame užkandyje pui­kiai dera pipirų, sezamų alie­jaus ir žaliųjų citrinų sko­niai. Svar­biau­sia darant šį patie­kalą susi­pjaus­tyti viš­tie­nos krū­ti­nėlę kuo ilges­niais šiau­de­liais — taip ska­niau. Taip pat svarbu kepant viš­tie­nos juos­te­les nesu­versti į krūvą, o kiek­vieną juos­telę atskirti ir mesti į karštą aliejų.
© kasuvalgyti.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ir, žinoma, atsar­giai su čili pipi­rais. Pirma, nepa­dau­gin­kit, antrą supjaustę čili, su ran­ko­mis nekrapš­ty­kite akių ar nosies.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Reikės:
2 viš­tienos krū­ti­nė­lės (dvi puselės);
2 kaiu­ši­nių baltymai;
2 v.š. krakmolo;
1 v.š. sezamų aliejaus;
1,5 a.š. pipirų;
1 a.š. druskos;
1 a.š. sal­džios papri­kos miltelių;
1 a.š. raudonėlio;
1 čili pipi­riu­kas be sėklų;
0,5 žalio­sios citrinos.

Kuo ilges­nėm juos­te­lėm supjaus­tome krū­ti­nėlę. Išpla­kame baltymus.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Į juos sude­dame druską, pipi­rus, krak­molą, aliejų, prie­sko­nius — viską, išsky­rus čili ir citriną. Viską gerai išmai­šome. Ten pat sude­dame ir supjaus­tome viš­tieną, viską pama­ri­nuo­jame apie valandą.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Geriau­sia juos­te­les kepti kiniš­koje kep­tu­vėje (angl. wok), bet jei neturi — tiks paprasta, bet rei­kės dau­giau alie­jaus. Alie­jaus turi būti tiek, kad apsemptų juos­telę ir jos nereiktų versti.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Taigi, gerai įkai­ti­name aliejų, ir dedame po vieną juos­telę. Kepame dali­mis po 3–4 min. Iškep­tas juos­te­les dedame ant ser­ve­tė­lės, kad alie­jus turėtų kur susi­gerti. Iškep­tas juos­te­les sude­dam į dubenį, ant vir­šaus užbe­riam grie­ži­nė­liais supjaus­tytą čili, bei plo­no­mis skil­te­lė­mis pjaus­tytą žaliają citriną. Ant dubens užde­dam lėkštę, ir viską paėmę į ran­kas gerai pakratome.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Tai darome, kol juos­te­lės dar neat­vė­su­sios, taip leng­viau pasi­skirs­tys ir susi­mai­šys sko­niai. Tada juos­te­les sude­dam į lėkštę arba į stik­linę ir vai­ši­na­mės.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

3 sveikesnio maisto gaminimo taisyklės

Ar žinote, kad net jei kasdien valgytumėte vien ekologiškus vaisius, daržoves ir kruopas, tai nereikštų, kad maitinatės sveikai? Sveikas maistas ar ne, dietologų teigimu, itin priklauso nuo to, kaip jis paruoštas. Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas išskyrė maisto gaminimo būdus, kuriuos rekomenduoja sveikai besimaitinti siekiantiems žmonėms.

Obuolių pyragas, kurį pamėgs visa šeima (7)

Sode jau prikritę daug alyvinių obuolių. Tad nedelskite – siūlome išbandyti paprastą obuolių pyrago receptą, kurį pamėgs visa šeima!

Keptos bulvės indiškai

Lietuviška virtuvė gausi receptų, kurių vienas svarbiausių ingredientas - bulvės. Visgi, kartais verta ir paeksperimentuoti.

Idealus receptas rudenišką dieną: sūrio pyragėliai su kumpiu

Kai lyja, norisi susikurti jaukią atmosferą namuose, o vienas iš būdų - ką nors pasigaminti.

Švilpikų receptas, kurį būtina išbandyti (13)

Šiam receptui tikrai sunku atsispirti... O gal ir nereikia, juk savaitgalis, tada galima leisti pasilepinti.

Konservavimas vėl madingas: 3 būdai, kaip greitai ir paprastai išsaugoti rudens gėrybes (1)

Pasidžiaugus gausiu rudens gėrybių derliumi kasmet iškyla klausimas: ką daryti su daržovių, vaisių, uogų ir grybų pertekliumi, idant vėliau netektų jo išmesti? Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas sako, kad gyventojai iš naujo atranda daržovių ir vaisių konservavimą namuose. Jis ir kiti maisto gaminimo bei mitybos specialistai pasidalijo rekomendacijomis, kaip greitai ir paprastai konservuoti maisto produktus.

Ne tik užkandis: 5 faktai apie pistacijas

Nuo sėkmės simbolio iki privalomo šokolado ingrediento. Viena seniausių riešutų rūšių – pistacijos – mėgstamos visame pasaulyje. Nuo senų laikų buvo tikima, kad egzotiški žalieji riešutai ne tik traškus ir skanus užkandis. Štai keletas įdomių faktų, kurie atskleis ne tik pistacijų kilmę, bet ir privers nustebti.

Skanusis KUGELIS su traškia sūrio pluta (7)

Šviežių bulvių derlius nesibaigia, todėl siūlome jums gardaus kugelio receptą.

Pagalvokime apie Kalėdas: gardumynai, kuriuos vertėtų ruošti jau dabar (4)

Į tokį keistą klausimą tikriausiai nė negalvodami atsakytume – ne, dar tikrai ne, juk dabar vasara! O kartu – ir pats vaisių sezonas, tad, jei pagaminsime naminių cukatų, žiemą nebereikės sukti galvos, kokiomis savo rankų darbo dovanėlėmis nudžiuginti draugus.

Jei išsisaugojote vyšnių: 7 receptai

Vyšnių – pačių skaniausių vasaros uogų – sezonas nėra ilgas, tad jei jau turite sušaldytų šaldytuvuose, paruošėme keletą gardžių receptų.