Pasilepinimui: traškios vištienos lazdelės

Užtruk­site apie pusvalandį. Šiame užkandyje pui­kiai dera pipirų, sezamų alie­jaus ir žaliųjų citrinų sko­niai. Svar­biau­sia darant šį patie­kalą susi­pjaus­tyti viš­tie­nos krū­ti­nėlę kuo ilges­niais šiau­de­liais — taip ska­niau. Taip pat svarbu kepant viš­tie­nos juos­te­les nesu­versti į krūvą, o kiek­vieną juos­telę atskirti ir mesti į karštą aliejų.
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Ir, žinoma, atsar­giai su čili pipi­rais. Pirma, nepa­dau­gin­kit, antrą supjaustę čili, su ran­ko­mis nekrapš­ty­kite akių ar nosies.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Reikės:
2 viš­tienos krū­ti­nė­lės (dvi puselės);
2 kaiu­ši­nių baltymai;
2 v.š. krakmolo;
1 v.š. sezamų aliejaus;
1,5 a.š. pipirų;
1 a.š. druskos;
1 a.š. sal­džios papri­kos miltelių;
1 a.š. raudonėlio;
1 čili pipi­riu­kas be sėklų;
0,5 žalio­sios citrinos.

Kuo ilges­nėm juos­te­lėm supjaus­tome krū­ti­nėlę. Išpla­kame baltymus.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Į juos sude­dame druską, pipi­rus, krak­molą, aliejų, prie­sko­nius — viską, išsky­rus čili ir citriną. Viską gerai išmai­šome. Ten pat sude­dame ir supjaus­tome viš­tieną, viską pama­ri­nuo­jame apie valandą.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt
<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Geriau­sia juos­te­les kepti kiniš­koje kep­tu­vėje (angl. wok), bet jei neturi — tiks paprasta, bet rei­kės dau­giau alie­jaus. Alie­jaus turi būti tiek, kad apsemptų juos­telę ir jos nereiktų versti.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Taigi, gerai įkai­ti­name aliejų, ir dedame po vieną juos­telę. Kepame dali­mis po 3–4 min. Iškep­tas juos­te­les dedame ant ser­ve­tė­lės, kad alie­jus turėtų kur susi­gerti. Iškep­tas juos­te­les sude­dam į dubenį, ant vir­šaus užbe­riam grie­ži­nė­liais supjaus­tytą čili, bei plo­no­mis skil­te­lė­mis pjaus­tytą žaliają citriną. Ant dubens užde­dam lėkštę, ir viską paėmę į ran­kas gerai pakratome.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Tai darome, kol juos­te­lės dar neat­vė­su­sios, taip leng­viau pasi­skirs­tys ir susi­mai­šys sko­niai. Tada juos­te­les sude­dam į lėkštę arba į stik­linę ir vai­ši­na­mės.

<span style="color: #ff0000;">Pasilepinimui:</span> traškios vištienos lazdelės
© kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Netikėtai skanu: indiški pyragėliai su daržovėmis samosa (12)

Indijoje šių pyragėlių galima rasti beveik visur – gatvėse, mažose kavinukėse. Juos patiekia su padažu – dažniausiai pagamintu iš kalendros ir mėtos su trupučiu vandens, aliejaus ir prieskonių. Lietuvoje juos valgant galima paeksperimentuoti su padažais.

Netikėti kulinariniai sprendimai: 7 patiekalai, kuriuose vyrauja juoda spalva

Juoda – ne ta spalva, kuri pirmiausia ateina į galvą įsivaizduojant maistą, tačiau ji gali suteikti ekstravagancijos bei išskirtinumo. Nesvarbu, pasirinksite natūraliai juodus ar nuspalvintus sepijos rašalu produktus – net įprasto patiekalo įvaizdis nustebins netikėtumu.

6 salotos ir mišrainės Naujųjų metų sutikimui (2)

Namus jau pasipuošėme prieš Kalėdas, dovanos jau gautos ir išvyniotos, Kūčių ir Kalėdų valgiai suvalgyti, tad Naujiesiems metams reikia sugalvoti naujų neįprastų ar tiesiog nesudėtingų patiekalų. Didžiausią dalį naujametinio meniu sudaro salotos ir mišrainės. Lengvos ir sočios, tradicinės arba egzotiškos, bet būtinai ryškios ir gardžios, būtent jos stalui suteikia naujametinį įspūdį. Tikimės, kad mūsų sudarytas salotų su mėsa, žuvimi ir jūros gėrybėmis rinkinys padės jums ruošiant šventinį stalą: nepamiršite senos geros klasikos, bet būtinai išbandykite ką nors nauja ir neįprasta.

Ieškantiems įkvėpimo virtuvėje: 6 šventiniai patiekalai iš Argentinos

Argentinos kalėdinius patiekalus restorane „Panama Food Garden“ pristatė šefas Paulius Bartkevičius ir garsus keliautojas, žurnalistas Vytaras Radzevičius. Ne kartą po Argentiną keliavęs Vytaras pasidalino ne tik savo kelionių įspūdžiais, bet pasakojoapie argentiniečių kulinarines tradicijas.

Ieškantiems įkvėpimo virtuvėje (2): 6 šventiniai patiekalai iš Izraelio

Izraelio šventinius patiekalus pristačiusi Nida Degutienė džiaugėsi galimybe lietuviams išsamiau pristatyti savo pamėgtos šalies tradicijas.

Paskutinės minutės idėja: šventinio pyrago paslaptys ir 1 tobulas receptas

Šventinis stalas be namuose kepto pyrago – kaip Kalėdų eglutė be viršūnėje spindinčios žvaigždės. Vienoms šeimininkėms – tai galimybė savo kulinariniu talentu nustebinti namiškius ir svečius. Kitoms – dar vienas virtuvės iššūkis, kurio rezultatas ne visados džiugina taip, kaip norėtųsi. Vis dėlto vadovaujantis pora patarimų, be didelių pastangų iškepsite komplimentų vertą gardėsį, o pats kepimas taps įspūdžių ir atradimų kupina veikla.

3 skaniausių žuvies kotletų receptai

Kūčių stalas neįsivaizduojamas ne tik be silkės, tačiau ir be šio paprasto, bet skanaus patiekalo - žuvies kotletų. Paruošėme tris receptus, tarp kurių tikrai atrasite tą vienintelį.

Kaip keičiasi lietuvių Kūčių stalas?

Kūčios Lietuvoje anksčiau buvo švenčiamos susėdus prie apeiginio stalo ir buvo lydimos žaidimų bei burtų. Didelis dėmesys taip pat buvo skiriamas maisto gamybai ir jo pateikimui. Šiais laikais Kūčių vakarienės papročiams įtaką padarė pasikeitęs gyvenimo būdas, Vakarų kultūra ir platus prekybos centrų asortimentas. Kaip atrodė Kūčių stalas prieš dvidešimt metų ir dabar?

Receptas, kuris įneš džiaugsmo į Jūsų namus (2)

Šventėms galima iškepti tradicinį tortą – bus puiku! Tačiau, jei šįmet jis bus kitoks – ne tik gardus, bet ir linksmas, dar smagiau. Ar sudėtinga pagaminti tokį desertą, atsakyti sunku. Įgudusiems tortų kepėjams – vienas juokas, rečiau saldumynų puošyba užsiimantiems – vargo daugiau. Bet pabandyti verta, nes sniego senis ir darbiniame vakarėlyje, ir šeimos šventėje greit „ištirps“ sušildytas dėmesio.

Saldūs Kalėdų kvapai: 8 desertų receptai

Saldžių kepinių aromatai visad primena jaukius namus, gražiausias akimirkas, pakilią nuotaiką. Gaminkite su džiaugsmu, ir susirinkusieji prie šventinio stalo tikrai įvertins jūsų pastangas.

Įdaryti kalėdiniai kalakutai: trys skoniai, trejos vaišės (1)

Kalėdines vaišes sunkiai įsivaizduojame be kepto paukščio. Gražiai apskrudusi antis, žąsis ar višta visad papuošia šventinį stalą, tačiau puikiausiai atrodo keptas kalakutas. Yra daugybė būdų, kaip jį galima paruošti, – gal iš šių trijų išsirinksite tinkamiausią.

Grybų ruošimo gudrybės ir paslaptys (2)

Pačių rinktais ar pirktais grybais su malonumu gardiname įvairius patiekalus visus metus. Tik ar žinome, kurios miško gėrybės kam tinka, kaip deramai jas paruošti ir laikyti. Dalijamės praktiškais patarimais ir mažomis paslaptimis, ką galima su grybais nuveikti virtuvėje.

7 receptai su grybais, kuriuos verta išbandyti jau dabar

Grybų sezonas šiemet buvo ypač gausus ir sėkmingas: jų šaldytų, marinuotų, džiovintų, sūdytų raugintų – pilnos lentynos. Kviečiame išmėginti naujų receptų su grybais, kuriuos galėsite patiekti ir ant šventinio stalo.

Receptas, kuris pravers ir per Kalėdas: meduoliai su avižiniais dribsniais (1)

Nepasilikte šventinių eksperimentų paskutinėms dienoms. Pats metas atrasti kažką naujo!