Pasigaminkite namie: pita — graikiška duona

Pita – plona mie­linė graikiška duona. Ji labai popu­liari greito maisto užkan­di­nėse, nes į ją galima pri­kimšti, ko tik nori. Pita įdomi tuo, kad ji neiš­kepta yra viensluoksnė, o iške­pusi pasi­daro dvis­luoksnė, t.y. iškepta viduje turi tarpą – kišenę, į kurią ir dedami prie­dai bei pada­žai. Taigi siū­lome išban­dyti!

Reikės:
1 pak. sausų mielių;
100 ml šilto vandens;
~300 ml (1,5 stik­li­nės) miltų;
2 v.š. aly­vuo­gių aliejaus;
drus­kos.

Viską sumai­šome ir gerai išmin­kome. Min­kome ran­ko­mis, tol kol tešla tampa šili­kine — minkšta ir švelni.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Išmin­kytą tešlą kil­di­name pora valandų. Jei namuose šalta, tru­putį pakai­tin­kit orkaitę ir ten kil­din­kite tešlą.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Iš teš­los kočio­jame maž­daug 15–20 cm skers­mens ir kokių 3–5 mm sto­rio bly­nus (pamė­gin­kite visaip ir pama­ty­site, kaip jums labiau patiks). Bly­nams lei­džiame pakilti dar 10–20 min, arba, kol orkaitė įkais iki 250 laipsnių.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Orkaitė turėtų įkaisti jau su skarda. Įkai­tus orkaitei ant skar­dos dedame porą blynų ir kepame 4–5 minu­tes. Paste­bė­kite, kaip tešla pra­deda pūs­tis, tarsi balionas.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Iškep­tas pitas dedame į lėkštę ir užklo­jame šva­riu vir­tu­vi­niu rankšluoš­čiu, kad vės­da­mos nesu­kie­tėtų ir būtų minkš­tos.

kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis