Paprasta kaip dukart du: keptas batonas

Užtruk­site 15 min. Pats tin­ka­miau­sias kepi­mui yra jau kietas batonas. Visada gal­vo­jau, kad kep­tas bato­nas, kurį daž­nai val­gy­da­vau vai­kys­tėj, yra mūsų regiono patie­ka­las. Labai tau­pus, papras­tas ir pri­ei­na­mas. Bet pasi­rodo, kad labai kly­dau. Šitaip kep­tas bato­nas žino­mas ir Vakarų Euro­poj ir net Ame­ri­koj, ir vadi­nasi labai netgi gur­ma­niš­kai — french toast (pran­cū­ziš­kas skre­bu­tis).

Kepto batono sko­nis yra tar­pi­nis tarp blynų ir vaf­lių. Jei netu­rite vaf­li­nės, o su bly­nais tin­gite ter­lio­tis, kep­tas bato­nas kaip tik jums. O ir pro­duk­tai ran­dami beveiki visada ir beveik pas kiek­vieną. Val­goma su cuk­rumi, uogiene arba kaip kas nori.

Reikės:
padžiū­vu­sio batono;
2 kiaušinių;
2 v.š. cukraus;
200 ml pieno;
Taip pat galima įdėti cina­mono, medaus.

Kiau­ši­nius su pienu ir cuk­rumi išpla­kame. Kelioms sekun­dėms pamer­kiame batono rie­kes, pamir­kome ir dedame į kep­tuvę su sviestu. Pake­pame, kol gra­žiai paskrus.

kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis