Panaudok derlių: traškios bulvės

Ir vėl sunku parinkti tin­kamą pava­di­nimą patie­ka­lui. Nei tai bul­vės, nei tai traš­kučiai. Bet labai skanu. Reko­men­duoju išban­dyti visiems, nuste­bin­sit daug ką. Bul­ves val­gėme su viš­tiena. Kepiau vienu metu tik kitoje skar­doje ir ilgiau.

Reikės:
7 švie­žios bulvės;
~70 gr. sviesto (1/3 pakelio);
1 a.š. čes­na­ki­nės druskos;
1 a.š. čiobrelio;
1 a.š. citri­ni­nių pipirų;
drus­kos pagal skonį.

Iškart per­spėju — užtruk­site. Pir­miau­sia šva­riai nuplau­name bul­ves. Švie­žių bul­vių odelė plona, todėl jų neskutame.

Bulvės
Bulvės
kasuvalgyti.lt

Bulvės
Bulvės
kasuvalgyti.lt

Bulvės
Bulvės
kasuvalgyti.lt

Imame patį aštriau­sią peilį, apsi­šar­vuo­jam kant­rybe ir įpjau­name bul­ves 2–3 mm sto­rio grie­ži­nė­liais. Žinoma, sun­kiau­sia neper­pjauti bul­vės iki pat galo, pali­kite neper­pjovę ~0,5–1 cm. Man visas bul­ves pavyko supjaus­tyti sėk­min­gai ir nė viena nesu­lūžo.

Dabar rei­kia ištir­pinti sviestą. Ištir­pu­siu sviestu pate­pame skardą, kurioje kep­sime bul­ves. Į likusį ištir­pintą sviestą sude­dame prie­sko­nius, druską, pipi­rus ir viską išmaišome.

Bulvės
Bulvės
kasuvalgyti.lt

Bulvės
Bulvės
kasuvalgyti.lt

Bulvės
Bulvės
kasuvalgyti.lt

Vėl atsa­kin­gas momen­tas. Imame kiek­vieną bulvę ir ban­dome per­tepti sviestu kiek­vieną grie­ži­nėlį. Svarbu nesu­lau­žyti bul­vės ir gerai per­tepti. Kuo atsa­kin­giau ir geriau sutep­site tuo bus ska­niau. Aš pas­ku­ti­nes 2 bul­ves patin­gė­jau gerai per­tepti ir tie­siog pamir­kiau skys­tam svieste — tai val­gant jau­tėsi, kad ne tokios ska­nios kaip likusios.

Bulvės
Bulvės
kasuvalgyti.lt

Bulvės
Bulvės
kasuvalgyti.lt

Sutep­tas bul­ves dedame į skardą dar api­bars­tome druska ir kepame ~60 min 200 laips­nių tem­pe­ra­tū­roje. Jei dar tru­putį paskru­din­site — bus ska­niau. Ska­nios ir vie­nos.

Bulvės
Bulvės
kasuvalgyti.lt

Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis