Panaudok derlių: salotų, blynelių ir sriubos receptai iš obuolių

Avižiniai blyneliai iš obuolių

Reikės:
1 stiklinės avižinių dribsnių;
2 šaukštų sėlenėlių;
2 šaukštų kviečių gemalų;
2 kiaušinių;
3 šaukštų cukraus;
žiupsnelio druskos;
1 stiklinės pieno;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
2 šaukštų miltų;
2-3 obuolių;
aliejaus kepimui.

Kiaušinius suplakite su cukrumi ir druska. Suberkite dribsnius, sėlenėles, gemalus, miltus, supjaustytus obuolius, supilkite pieną, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Tešlą 20 minučių palaikykite kambario temperatūroje. Blynelius kepkite nedidelius. Patiekite su grietine, uogiene ar apibarstytu cukrumi.

Obuolių sriuba su imbieru

Reikės:
1 morkos;
2 skiltelių česnako;
2 bulvių;
2-3 obuolių (ir 1 obuolio papuošimui);
100 ml grietinėlės;
trupučio tarkuotos imbiero šaknies;
1 l sultinio iš kubelių;
pipirų;
druskos.

Obuolių sriuba
Obuolių sriuba
Shutterstock nuotr.

Į sultinį sudėkite supjaustytas daržoves ir virkite, kol suminkštės, po to sudėkite nuluptus ir supjaustytus obuolius, česnaką ir dar pavirkite 7 minutes. Daržoves išgriebkite ir sutrinkite plakikliu, po to atskieskite grietinėle ir sultiniu iki norimos konsistencijos. Įberkite prieskonių, imbiero ir užvirinkite. Likusį obuolį supjaustykite kubeliais, apkepkite ir suberkite ant supilstytos į lėkštes sriubos, pabarstykite žalumynais (galima pabarstyti fermentiniu tarkuotu sūriu).

Obuolių salotos

Reikės:
3 obuolių;
1 citrinos;
0,5 gumbo saliero šaknies;
aliejaus;
3-4 riekelių mėgstamo kumpio.

Padažui: 3 šaukštų majonezo; 1 šaukšto grietinės (ar natūralaus jogurto); pipirų mišinio; cukraus; druskos; 1 šaukštelio citrinos sulčių.

Obuolių salotos
Obuolių salotos
Shutterstock nuotr.

Salierą nulupkite, supjaustykite ir apkepkite, paskaninkite prieskoniais. Obuolius supjaustykite, apšlakstykite citrinos sultimis. Sluoksniais sudėkite salierus, obuolius, supjaustytą kumpį ir užpilkite padažu. Padažui skirtus produktus suplakite. Papuoškite salotas žalumynais.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis