Cukinijų blyneliai su jogurto ir agurkų užpilu
Reikės: 1 didesnės cukinijos, 2-3 nedidelių bulvių, 1 kiaušinio, pipirų, druskos, aliejaus kepti. Užpilui: 200 g natūralaus jogurto, 2 mažų ar 1/2 ilgio agurko, kelių lapelių susmulkintų mėtų, pipirų, druskos.
Cukiniją ir bulves sutarkuokite vidutine tarka, skystį nupilkite. Į cukinijų masę įmuškite kiaušinį, paskaninkite pipirais ir druska, gerai išmaišykite. Kepkite keptuvėje nedidelius blynelius. Kartais užpilkite užpilu ir iš karto tiekite. Užpilui agurką sutarkuokite, skystį nupilkite ir sumaišykite su smulkintomis mėtomis, prieskoniais, druska ir jogurtu.
Ešerių filė su cukinijomis
Reikės: 4 ešerių filė, miltų apvoliojimui, 2 cukinijų, 1 citrinos, 50 ml alyvų aliejaus, 50 g sviesto, druskos, pipirų, žuvies žolelių prieskonių.
Žuvį įtrinkite prieskoniais, druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, filė apvoliokite miltuose, iškepkite ir laikykite šiltai. Cukinijas supjaustykite plonomis juostelėmis.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite cukinijas, apšlakstykite citrinų sultimis, kepkite 1-2 minutes, paskaninkite prieskoniais. Į lėkštes sudėkite cukinijas, ant viršaus uždėkite po ešerio filė ir apšlakstykite sultimis nuo cukinijų.
Cukinijų troškinys su pelėsiniu sūriu
Reikės: 2 nedidelių cukinijų, 2 morkų, 2 skiltelių česnako, 200 g riebios grietinėlės, kelių šaukštų alyvų aliejaus, žiupsnelio cukraus, kario, druskos, apie 50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu.
Cukinijas supjaustykite pailgais griežinėliais. Morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje, sudėkite susmulkintą česnaką, cukinijas ir užpilkite šiek tiek vandens ar sultinio. Troškinkite ant mažos ugnies kelias minutes, po to supilkite grietinėlę, paskaninkite prieskoniais ir druska, sutrupinkite pusę porcijos sūrio ir troškinkite, kol cukinijos suminkštės. Tiekite apibarstę likusiu trupintu pelėsiniu sūriu.