Panaudok derlių: blyneliai su obuoliais ir cinamonu

Darbo dienomis mes dažnai pernelyg skubame, kad pasidarytumėme sveikesnius pusryčius. Taip pat kartais nežinome, kokie tai galėtų būti pusryčiai. Šiandien užtenka tik 4 ingredientų ir mes galime savo rytą padaryti sveikesnį.

Net ir savaitgalį galime pradžiuginti savo artimuosius skaniu ir paprastu patiekalu – blyneliais su obuoliais ir cinamonu.

2 – 3 porcijoms reikės štai tokių ingredientų:
1 – 2 saujų maltų avižinių dribsnių;
2 nepilnų šaukštelių cinamono;
2-jų nedidelių obuolių;
Kiaušinių baltymų nuo 2-jų vnt.

Reikia iš anksto susmulkinti arba sumalti avižinius dribsnius elektriniame smulkintuve. Sutarkuoti obuolius be odelės, į šią masę sudėti sumaltus dribsnius, cinamoną ir įmušti kiaušinio baltymus. 

Receptas
Receptas
Dievinu.lt nuotr.

Sudėjus visus ingredientus, reikia visą masę gerai išmaišyti. Tada įkaitinti keptuvę, į ją įlašinti truputį aliejaus ir su šaukšteliu dėti blynelių masę formuojant ovalias formas. Kai blyneliai bus iš abiejų pusių parudavę – jie jau paruošti. Patiekite su šviežiomis arba šaldytomis uogomis, obuoliais, bananais ar kitais vaisiais. Galima apibarstyti riešutais ir apipilti medumi. Šis receptas taip pat puikiai tinka gaminti su bananais, koreguojant vaisių kiekį ir dribsnių stambumą.

Receptas
Receptas
Dievinu.lt nuotr.

Šio recepto autorė kviečia į kūrybines dirbtuves:

Po tokių pusryčių savaitgalį siūlome apsilankyti įdomiame renginyje. Rugpjūčio 17 dieną, sekmadienį, nuo 14 val. Odminių g. 8, Vilniuje vyks antros Kūrybinės Dirbtuvės, kurias organizuoja Dievinu.lt tinklaraštis.

Šis renginys skirtas rankdarbių kūrėjams, meno atstovams, web ir interjero dizaineriams, pasidaryk pats projektų mylėtojams ir žmonėms, kurie nori veikti, kurti ir dalintis savo patirtimi.

„Pirmos kūrybinės dirbtuvės pasitvirtino su kaupu, žmonės dėkojo, kad organizuojamas vienintelis Lietuvoje kūrybos bendruomenei skirtas renginys, kur galima pažinti ne tik žinomų tinklaraščių autorius, bet ir išmokti daug naujų dalykų nemokamai“, – pasakoja tinklaraščio Dievinu.lt įkūrėja Viktorija Kovriga. 

Antrųjų dirbtuvių tema – popietė su „Simegrafija“. Apie šią meno sritį ir visas paslaptis pasakos Diana Slipkauskaitė. Kūrybinių Dirbtuvių organizatoriai mokys daryti originalius atvirukus.

Daugiau svarbios informacijos apie renginį galima rasti ČIA 
Būtina išankstinė registracija el. paštu: dievinu.lt@gmail.com, vietų kiekis ribotas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis