Obuolių pyragas su kondensuotu pienu

Mūsų virtuvėje tęsiasi obuolių pyragų sezonas. Šiandien ant stalo obuolių pyragas su kondensuotu pienu.

Sudėtis:
200 g sviesto;
Stiklinė rudojo cukraus;
Stiklinė miltų;
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių;
2 kiaušiniai;
Pusė indelio kondensuoto pieno;
3-4 obuoliai;
Migdolų drožlės.

Asmeninio albumo nuotr.

Paruošimas:

Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir sumaišyti su kondensuotu pienu. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti kepimo miltelius ir miltus, vėl gerai išsukti, kol tešla taps tirštos grietinės konsistencijos.

Į kepimo formą, išteptą riebalais, sukrėsti tešlą, ant viršaus sudėti obuolius su kondensuotu pienu, pabarstyti migdolų drožlėmis kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Kepti apie 40 minučių, bet

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis