Nustebinkite artimuosius: šokoladiniai kiaušiniai-saldainiai Velykoms

Ant Velykų stalo nepamirškite patiekti ir saldumynų.

Šįkart pateikiame trijų rūšių saldainių receptus: juodojo šokolado su karamelės įdaru, baltojo šokolado su pieniško šokolado ir Brigadeiro kremo įdaru bei pieniško šokolado su tuo pačiu Brigadeiro kremo įdaru.

Asmeninio albumo nuotr.


Juodojo šokolado saldainiams su karamele reikės:
Juodojo šokolado;
Šiek tiek sviesto;
Šlakelis grietinėlės.

Karamelei:
Rudasis cukranendrių cukrus (~stiklinė);
~100 ml riebios grietinėlės;
Truputis sviesto.

Paruošimas:
Juodąjį šokoladą sulaužyti gabalėliais, įdėti truputį sviesto, įpilti šlakelį grietinėlės ir ištirpinti ant garų, t.y. statom puodą su verdančiu vandeniu, ant jo kitą indą su šokoladu ir laukiam, kol šokoladas ištirps.

Karamelei paruošti geriau naudoti rudąjį cukrų - tada gaunamas tikresnis karamelės skonis. Cukrų berti į keptuvę ir laukti, kol išsilydys ir pradės tamsėti. Tada supilti kambario temperatūros grietinėlę ir įdėti sviestą. Maišant kaitinti tol, kol masė taps vienalytė. (Beje, tokią karamelę galima naudoti ne tik saldainiams, bet ir kaip užpilą lietiniams arba su vaniliniais ledais. Skanumas neišpasakytas).

Į saldainių formeles pilti šiek tiek šokolado ir dėti į šaldytuvą, kad truputį sustingtų. Tada dėti po truputį karamelės, vėl leisti atšalti ir, galiausiai, pilti dar sluoksnį šokolado. Keletą valandų saldainius palaikyti šaldytuve ir galite skanauti.

Asmeninio albumo nuotr.

Pieniško šokolado saldainiams su Brigadeiro kremu reikės:
Pieniško šokolado;
Šiek tiek sviesto;
Šlakelis grietinėlės.

Kremui:
Pusė indelio kondensuoto saldinto pieno;
50 g baltojo šokolado;
Pusė šaukšto sviesto;
Šlakelis kvapnaus stipraus alkoholinio gėrimo.

Paruošimas:
Šokoladą su sviestu ir grietinėle ištirpdyti garų vonelėje. Apie Brigadeiro saldainius jau esu rašiusi, tik šį kartą masę viriau trumpiau, kol ji nespėjo visiškai sutirštėti. Ir pyliau lašelį alkoholio (galėjau daugiau šliūkštelėti, nes nelabai jautėsi, todėl jei pilsit, tai drąsiau).

Kremui kondensuotą pieną supilti į kaitinimo indą. Įdėti sviestą ir sutarkuotą baltąjį šokoladą. Indą statyti ant silpnos ugnies ir nuolat maišant kaitinti, kol masė pradės tirštėti. Tada indą nuimti nuo ugnies ir įpilti šiek tiek stipraus, bet kvapnaus alkoholinio gėrimo (priklauso nuo jūsų skonio, tai gali būti ir romas, ir brendis, ir kokia trauktinė). Viską gerai išmaišyti ir leisti atvėsti.

Saldainius formuoti taip pat kaip ir iš juodojo šokolado - pilam truputį šokolado, leidžiam atvėsti ir šiek tiek sustingti, po to kremas ir vėl šokoladas. Po kelių valandų imam saldainius iš formelių ir vaišinam svečius ar valgom patys.

Asmeninio albumo nuotr.

Baltojo šokolado saldainiams reikės:
Baltojo šokolado;
Šiek tiek sviesto;
Šlakelis grietinėlės;
Pieniško šokolado;
Brigadeiro kremo (žr. aukščiau).

Paruošimas:
Baltąjį šokoladą ištirpinti su sviestu ir grietinėle. Į saldainių formeles pilti šiek tiek baltojo šokolado, leisti atvėsti. Po to pilti truputį pieniško šokolado, vėl leisti atvėsti, įpilti šiek tiek kremo ir paskutinis sluoksnis vėl baltojo šokolado. Palaikyti kelias valandas šaldytuve.

Asmeninio albumo nuotr.

Saldainius geriau laikyti vėsioje vietoje, nes šokoladas lydytas su sviestu ir grietinėle, dėl ko jis tampa minkštesnis ir greičiau tirpsta. Skanių saldainių ir smagių Velykų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis