Reikės:
200 g kiaulienos lašinukų,
2 kiaušinių,
2-3 virtų nuluptų kiaušinių,
0,3 kg kiaulienos,
0,7 kg jautienos,
3 riekelių piene išmirkyto batono,
svogūno ropelės,
2-3 česnako skiltelių,
2 morkų,
alyvuogių aliejaus,
žiupsnio kvapiųjų pipirų,
arbatinio šaukštelio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
½ arbatinio šaukštelio čiobrelių.
Kaip gaminti
* Lašinukus susmulkinkite kuo mažesniais gabaliukais, jei neturite mėsmalės.
* Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
* Morkas nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.
* Susmulkintus svogūną ir morkas apkepinkite aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišykite į maltą mėsą.
* Kiaulieną, jautieną, lašinukus ir batoną gerai išmaišykite (arba sumalkite), įmaišykite kiaušinius. Įberkite kvapiuosius ir juoduosius pipirus, čiobrelius, suberkite likusią druską ir gerai išmaišykite.
* Iš paruoštos masės suformuokite „zuikį“, gražiai įsprauskite į vidurį virtus kiaušinius, viršų užlyginkite.
* Skardą patepkite aliejumi. Ant jos atsargiai perkelkite mėsos ritinį. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
* Patiekite su šviežiomis arba troškintomis daržovėmis.