Netikras zuikis su kiaušiniu

Kai šviežių daržovių metas – vienas malonumas iš jų ruošti salotas, pagardus, garnyrus prie mėsos. Iš šviežių, troškintų arba keptų ant žarijų. Prie netikro zuikio tinka visi variantai.


Reikės:

200 g kiaulienos lašinukų,

2 kiaušinių,

2-3 virtų nuluptų kiaušinių,

0,3 kg kiaulienos,

0,7 kg jautienos,

3 riekelių piene išmirkyto batono,

svogūno ropelės,

2-3 česnako skiltelių,

2 morkų,

alyvuogių aliejaus,

žiupsnio kvapiųjų pipirų,

arbatinio šaukštelio druskos,

žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,

½ arbatinio šaukštelio čiobrelių.

 

Kaip gaminti

* Lašinukus susmulkinkite kuo mažesniais gabaliukais, jei neturite mėsmalės.

* Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

* Morkas nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.

* Susmulkintus svogūną ir morkas apkepinkite aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišykite į maltą mėsą.

* Kiaulieną, jautieną, lašinukus ir batoną gerai išmaišykite (arba sumalkite), įmaišykite kiaušinius. Įberkite kvapiuosius ir juoduosius pipirus, čiobrelius, suberkite likusią druską ir gerai išmaišykite.

* Iš paruoštos masės suformuokite „zuikį“, gražiai įsprauskite į vidurį virtus kiaušinius, viršų užlyginkite.

* Skardą patepkite aliejumi. Ant jos atsargiai perkelkite mėsos ritinį. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min.

* Patiekite su šviežiomis arba troškintomis daržovėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis