Nenusivils nei vienas: kepti kiaulienos šonkauliukai

Labai papras­tas, leng­vas recep­tas. Ypa­tin­gai tiks, jei netu­rite laiko kažką ruošti arba tie­siog tin­gite.

Reikės:

1 kg kiau­lie­nos šonkaulių;

5 čes­nako skiltelių;

4 v.š. aly­vuo­gių aliejaus;

4 v.š. bal­za­mico acto;

1 a.š. kumino;

1 a.š. rozmarino;

1 a.š. pipirų;

1 a.š. druskos.


Supjaus­tome šon­kau­liu­kus po vieną kau­liuką arba kaip jums ska­niau. Visus kitus ingredi­en­tus sude­dame į dubenį ir išmai­šome (čes­nako skil­te­les, žinoma, rei­kia susmulkinti).


kasuvalgyti.lt


kasuvalgyti.lt


kasuvalgyti.lt


Tada imame po vieną šon­kau­liuką gerai apvo­lio­jame mari­nate ir dedame į maišą. Likusį mari­natą irgi supi­lame ant šon­kau­liukų ir viską mari­nuo­jame bent porą valandų. Karts nuo karto mai­šelį papur­ty­kite ar apverskite.


kasuvalgyti.lt


kasuvalgyti.lt


Pama­ri­navę, imame skardą, sude­dame šon­kau­liu­kus, į tar­pus dedame skil­te­lėmis pjaus­ty­tas bul­ves, kurias pabars­tome druska ir trintu kuminu (arba kuo tik norite) ir kepame iki 180 laips­nių įkai­tin­toje orkai­tėje apie 45 min.


kasuvalgyti.lt


Štai ir tiprstantys burnoje šonkauliukai. Ska­naus!


Šaltinis: kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis