Naujųjų metų šventei: 3 patiekalai, atnešiantys sėkmę

Kiekviena šalis turi įdomių, netradicinių, o kartais net neįtikėtinų papročių bei ritualų Naujųjų metų šventei. Bučinys laikrodžiui mušant 12 valandą, skambančios šampano taurės bei fejerverkai – turbūt populiariausi naujametinės nakties ritualai. Tačiau, ar teko girdėti apie Naujųjų metų patiekalus, kurie jums gali atnešti sėkmę visiems ateinantiems metams?

Greita ir gardu: suktinukai su kiauliena

Tikima, kad kiaulienos valgymas naujųjų metų išvakarėse jums, be abejonės, atneš sėkmę. Kubiečiai, ispanai, portugalai, taip pat austrai bei vengrai tiki, kad kiaulės simbolizuoja progresą bei atradimus. Taip yra todėl, kad šie gyvūnai padarys bet ką, kad pasiektų geresnį, skanesnį kąsnį. Maisto ekspertė šventei siūlo pasigaminti itin greitai paruošiamus suktinukus su kiauliena.

„Maltą kiaulieną sumaišykite su rūkytos paprikos milteliais, druska, pipirais ir įvairių žolelių mišiniu. Įkaitinkite keptuvėje šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepkite maltą mėsą kartu su smulkiai supjaustytu raudonuoju svogūnu. Dvi nedideles cukinijas supjaustykite pailgais griežinėliais. Stenkitės pjaustyti kuo ploniau, jei taip neišeina, galite į pagalbą pasitelkti bulvių skustuką. Ant didesnės lentelės ištieskite lavašo lakštą, o ant jo užtepkite pomidorų tyrės. Ant viršaus paskirstykite pasiruoštą mėsą, dėkite cukinijos griežinėlius ir viską apibarstykite kietuoju sūriu. Stipriai prispausdami susukite lavašą į ritinėlį ir supjaustykite 5 cm gabaliukais. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir vieną šalia kito sudėkite pasiruoštus suktinukus. Suktinukų viršų aptepkite kiaušinių plakiniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suktinukai šiek tiek parusvės“, – pasakoja prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen bei kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič.

Gausios salotos su granatais

Kaip rašoma spaudos pranešime, pradėkite naujus metus sveikomis, sėkmę nešančiomis salotomis. Artimųjų Rytų kultūroje, granatai simbolizuoja gerovę, vaisingumą, sėkmę bei turtus, todėl jų valgymas sutinkant naujus metus – tiesiog būtinybė. Kai kuriose Europos valstybėse tikima, kad būtent lapinės daržovės atneš sveikatą bei laimę, todėl kulinarė siūlo pasigaminti gausias salotas su granatais bei fetos sūriu.

„Suplėšykite įvairių, jūsų mėgstamų lapinių salotų – gražgarsčių, Lollo Rosso, Lollo Biondo, romaninių salotų bei špinatų lapų. Į salotas įmaišykite įvairiaspalvių mažųjų pomidorų, supjaustykite nedideliais gabaliukais avokadą bei fetos sūrį. Salotas apipilkite sezamų aliejumi, užšlakstykite citrinos sulčių ir apibarstykite granatų sėklomis. Rekomenduoju salotas patiekti nedideliuose indeliuose – taip, kad visi svečiai galėtų paragauti sėkmę nešančių salotų“, – pataria kulinarė.

Dieviškas Nutelos keksas su paslaptimi

Pyragas, kurio forma primena žiedą, simbolizuoja nesibaigiantį gyvenimo ratą, ilgaamžiškumą bei turiningą gyvenimą. Jei pritrūkote laiko, tačiau vis tiek norite nustebinti svečius, ekspertė jums siūlo pasigaminti dangiško skonio pyragą su taip visų mėgstama Nutela.

„Dideliame inde suplakite 3 kambario temperatūros kiaušinius, tuomet įdėkite 400 g Nutelos ir gerai išmaišykite. Kai masė jau taps vientisa, suberkite 130 g miltų ir vėl gerai išmaišykite. Kekso formą ištepkite sviestu ir apibarstykite sezamo sėklomis, tuomet supilkite pasiruoštą masę. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir keksą kepkite apie 20 minučių. Kol keksas kepa, pasiruoškite kremą – 200 g kreminio sūrio sumaišykite su 200 g Nutelos. Kai iškepęs keksas jau pravės, pasitelkdami konditerinį maišelį, papuoškite jį pasiruoštu kremu. Šventinei nuotaikai sukurti, galite kekse paslėpti riešutą – tas, kuriam paklius gabaliukas su riešutu, gali laimėti kokį nors prizą“, – patarimais dalinasi N. Juchnevič.

Šaltinis: www.1000receptu.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis