35 kibinams padaryti reikės:
1 kg sprandinės riebesnės (jei nelabai riebi, tada reikia dėti šoninės arba lašinių);
~1 kg miltų;
4 svogūnai;
4 kiaušiniai (nuotraukose 5, nes buvo labai maži);
450 g margarino;
200 g grietinės;
mairūno, druskos, pipirų.
Pirmiausia ruošiame tešlą. Kiaušinius iškuliame į dubenį, tik atskirai puodelyje pasiliekame vieną trynį. Įdedame šaukštelį druskos, beveik visą grietinę (pasiliekam vieną didelį šaukštą mėsai) ir išplakame.
Tada sudedame supjaustytą kambario temperatūros margariną ir miltus. Viską gerai išminkome. Tešla turi būti minkšta, netrupanti, nelimpanti. Tešlą reikia dėti į šaldytuvą ir atšaldyti. Galima ir per naktį.
Tuo tarpu susmulkiname mėsą, svogūnus, viską gerai sumaišome, nepamirštam sudėti likusią grietinę, prieskonius, druską, pipirus. Ir vėl viską gerai išmaišome.
Imame gabalėlį tešlos, kočiojame blyną, dedame mėsą, užspaudžiame.. ir taip, kol baigsis tešla arba mėsa. Kiek esu daręs kibinus, visada pas mane nelieka nieko, t.y. nei mėsos nei tešlos.
Aišku, kai kurie kibinai gaunasi prigrūsti mėsos, o kiti dideli, bet su nedaug įdaro. Kibinus aptepame paliktu išplaktu tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug 30 minučių.
Skanaus!