Močiutės didžkukulių su mėsa receptas

Cepelinai – neatsiejama lietuvių virtuvės dalis. O jeigu jie paruošti pagal močiutės receptą – atsisakyti neįmanoma!

Reikės:


12 bulvių;


3 virtų bulvių;


0,5 kg virtos kiaulienos;


0,5 valgomojo šaukšto sviesto;


3 svogūnų; druskos.


Padažui panaudokite 3 šaukštus grietinės, 1 šaukštą aliejaus ir 100 g lašinukų.


Pirmiausiai bulves išplaukite, nuskuskite, sutarkuokite ir nusunkite susidariusį skystimą. Skystyje nusėdus krakmolui, į jį sudėkite gautą bulvių masę. Sugrūskite ir virtas bulves, nepamirškite druskos. Viską reikia gerai išmaišyti.


Mėsą sumalkite, pakepinkite svogūnus ir juos sudėkite į mėsos masę. Svarbu, kad pagardintumėte druska, pipirais, o svogūnai būtų susmulkinti.


Tuomet iš gautos bulvių masės formuokite cepelinus. Gabalėlius išplokite, į kiekvieną iš jų dėkite po šaukštą mėsos masės. Kraštus sulenkite, užtvirtinkite ir formuokite pailgos formos cepelinus.


Kai suformuosite visą turimą masę, galite į pasūdytą vandenį dėti cepelinus ir virti juos apie 25 minutes. Karts nuo karto galite pamaišyti, bet tai daryti reikia itin atsargiai.


Beverdant cepelinams, pradėkite ruošti padažą. Pakepinkite lašinukus, jiems ištirpus, riebaluose paskrudinkite svogūnus, o išvirtus cepelinus dar galite pagardinti ir grietine.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis