Močiutės blynų receptas: skaniau nebūna

 (32)
Šis receptas Jums pravers ne tik per Užgavėnes, tačiau pradžiugins šeimą ir bet kurią dieną.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Pagal šį receptą pavyks iškepti apie penkiolika blynų. Pradėkite nuo bulvių – sutarkuokite 5 nedideles bulves. Pasiruoškite 2 stiklines, kuriose per pusę būtų sumaišytas pienas ir virintas vanduo.

Kitas etapas – mielių paruošimas. 50 gramų mielių sumaišykite su 3 šaukštais šilto vandens, taip pat įpilkite šaukštą cukraus ir šiek tiek druskos. Šią masę išmaišykite.

Tuomet į bulvių masę pilkite miltus. Gali prireikti daugiau nei 3 šaukštų – juos pilkite tol, kol masė bus tiršta ir vientisa. Tada jau galite pilti ir paruoštas mieles. Jeigu mėgstate, į šią masę galite įdėti ir sutrintą pusę svogūno.

Močiutės blynų receptas: skaniau nebūna
© Vida Press

Blynų masė jau beveik paruošta: belieka supilti vandenį, įmušti vieną kiaušinį, pridėti kelis šaukštus grietinės. Viską sumaišykite ir palaukite 10 minučių – gauta masė turi iškilti.

Jeigu matote, kad masė per tiršta, galite dar įpilti vandens. Kepkite ant įkaitintos keptuvės.

Blynus galite pagardinti kiaušiniene ir lašinukais arba valgyti tiesiog su sviestu. Tikras žiemos sezono gardėsis!

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

3 sveikesnio maisto gaminimo taisyklės

Ar žinote, kad net jei kasdien valgytumėte vien ekologiškus vaisius, daržoves ir kruopas, tai nereikštų, kad maitinatės sveikai? Sveikas maistas ar ne, dietologų teigimu, itin priklauso nuo to, kaip jis paruoštas. Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas išskyrė maisto gaminimo būdus, kuriuos rekomenduoja sveikai besimaitinti siekiantiems žmonėms.

Obuolių pyragas, kurį pamėgs visa šeima (7)

Sode jau prikritę daug alyvinių obuolių. Tad nedelskite – siūlome išbandyti paprastą obuolių pyrago receptą, kurį pamėgs visa šeima!

Keptos bulvės indiškai

Lietuviška virtuvė gausi receptų, kurių vienas svarbiausių ingredientas - bulvės. Visgi, kartais verta ir paeksperimentuoti.

Idealus receptas rudenišką dieną: sūrio pyragėliai su kumpiu

Kai lyja, norisi susikurti jaukią atmosferą namuose, o vienas iš būdų - ką nors pasigaminti.

Švilpikų receptas, kurį būtina išbandyti (13)

Šiam receptui tikrai sunku atsispirti... O gal ir nereikia, juk savaitgalis, tada galima leisti pasilepinti.

Konservavimas vėl madingas: 3 būdai, kaip greitai ir paprastai išsaugoti rudens gėrybes (1)

Pasidžiaugus gausiu rudens gėrybių derliumi kasmet iškyla klausimas: ką daryti su daržovių, vaisių, uogų ir grybų pertekliumi, idant vėliau netektų jo išmesti? Idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas sako, kad gyventojai iš naujo atranda daržovių ir vaisių konservavimą namuose. Jis ir kiti maisto gaminimo bei mitybos specialistai pasidalijo rekomendacijomis, kaip greitai ir paprastai konservuoti maisto produktus.

Ne tik užkandis: 5 faktai apie pistacijas

Nuo sėkmės simbolio iki privalomo šokolado ingrediento. Viena seniausių riešutų rūšių – pistacijos – mėgstamos visame pasaulyje. Nuo senų laikų buvo tikima, kad egzotiški žalieji riešutai ne tik traškus ir skanus užkandis. Štai keletas įdomių faktų, kurie atskleis ne tik pistacijų kilmę, bet ir privers nustebti.

Skanusis KUGELIS su traškia sūrio pluta (7)

Šviežių bulvių derlius nesibaigia, todėl siūlome jums gardaus kugelio receptą.

Pagalvokime apie Kalėdas: gardumynai, kuriuos vertėtų ruošti jau dabar (4)

Į tokį keistą klausimą tikriausiai nė negalvodami atsakytume – ne, dar tikrai ne, juk dabar vasara! O kartu – ir pats vaisių sezonas, tad, jei pagaminsime naminių cukatų, žiemą nebereikės sukti galvos, kokiomis savo rankų darbo dovanėlėmis nudžiuginti draugus.

Jei išsisaugojote vyšnių: 7 receptai

Vyšnių – pačių skaniausių vasaros uogų – sezonas nėra ilgas, tad jei jau turite sušaldytų šaldytuvuose, paruošėme keletą gardžių receptų.