Močiutės blynų receptas: skaniau nebūna

 (32)
Šis receptas Jums pravers ne tik per Užgavėnes, tačiau pradžiugins šeimą ir bet kurią dieną.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Pagal šį receptą pavyks iškepti apie penkiolika blynų. Pradėkite nuo bulvių – sutarkuokite 5 nedideles bulves. Pasiruoškite 2 stiklines, kuriose per pusę būtų sumaišytas pienas ir virintas vanduo.

Kitas etapas – mielių paruošimas. 50 gramų mielių sumaišykite su 3 šaukštais šilto vandens, taip pat įpilkite šaukštą cukraus ir šiek tiek druskos. Šią masę išmaišykite.

Tuomet į bulvių masę pilkite miltus. Gali prireikti daugiau nei 3 šaukštų – juos pilkite tol, kol masė bus tiršta ir vientisa. Tada jau galite pilti ir paruoštas mieles. Jeigu mėgstate, į šią masę galite įdėti ir sutrintą pusę svogūno.

Močiutės blynų receptas: skaniau nebūna
© Vida Press

Blynų masė jau beveik paruošta: belieka supilti vandenį, įmušti vieną kiaušinį, pridėti kelis šaukštus grietinės. Viską sumaišykite ir palaukite 10 minučių – gauta masė turi iškilti.

Jeigu matote, kad masė per tiršta, galite dar įpilti vandens. Kepkite ant įkaitintos keptuvės.

Blynus galite pagardinti kiaušiniene ir lašinukais arba valgyti tiesiog su sviestu. Tikras žiemos sezono gardėsis!

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Tai bent originalumas: česnakinis agrastų pagardas prie mėsos (5)

Šis pagardas labai tinka prie mėsos, žuvies ir net sumuštinių.

Užkandis, kurio greit nebeliks ant stalo: traškios cukinijos su parmezanu (3)

Šiam užkandžiui labiausiai tinka jaunos cukinijos, kurių žievė dar yra minkšta, o sėklos pilnai nesusiformavę.

Ekspertas perspėja: netinkamai paruošta šalta arbata gali būti kenksminga

Lietuvoje bręstant sveikos gyvensenos kultui, šiltomis vasaros dienomis žmonės vis dažniau ieško, kuo pakeisti gaiviuosius saldžius gėrimus. Arbatos žinovas Andrius Žilinskas pasakoja, kaip tinkamai ruošti šaltą arbatą, kad tai būtų išties sveikas pakaitalas, ir kokių klaidų daryti nevalia.

Intrigos prieskonis: pica ant žarijų

Kodėl verta picą kepti ant tikros ugnies? Ne vien dėl to, kad dabar tas metas, kai norisi kuo dažniau naudotis proga užkurti lauko kepsninę. Bet ir todėl, kad pica pakvimpa gardžiu dūmo aromatu, o svarbiausia, ji traški ir tokia tikra – orkaitėje sunkiai pavyktų taip iškepti.

Patiks ne tik vaikams: pats paprasčiausias guminukų receptas

Vaišėms galime pagaminti daug įmantriausių skanumynų, bet vaikai (ir ne tik jie...) pirmiausia sunaikina guminukus. Tad kodėl nesuteikus jiems šio malonumo?!

10 idealios uogienės paslapčių (4)

Jei norite, kad uogienė būtų skani, reikia žinoti kelias jos virimo paslaptis.

Lauko virtuvė: 7 receptai, kuriuos būtina išbandyti

Originalūs ir nesudėtingi receptai sukurti tam, kad galėtume tobulai suderinti du malonumus – džiaugsmo teikiančio maisto gaminimą ir taip išsiilgtą pasibuvimą lauke.

5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti (1)

Jei norite išsaugoti puikią figūrą, jokiais būdais nevenkite pusryčių ir itin atidžiai rinkitės produktus, kuriuos vartosite ryte. Šiame tekste pateikiami keli itin naudingi patarimai, padėsiantys jūsų pusryčius paversti idealiais.

10 tobulų varškėčių paslapčių (24)

Kokie turi būti idealūs pusryčiai? Savaime suprantama, tai turi būti apskrudę ir apetitą keliantys varškėčiai su grietine arba uogų padažu. Tokie pusryčiai nepalieka jokių šansų kitiems patiekalams ir akimirksniu visus namiškius suburia prie pietų stalo.

Mango ir šalavijų sėklų (chia) pudingas

Receptas, kuris padės žvaliai pasitikti naują savaitę!