Močiutės blynų receptas: skaniau nebūna

 (32)
Šis receptas Jums pravers ne tik per Užgavėnes, tačiau pradžiugins šeimą ir bet kurią dieną.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Pagal šį receptą pavyks iškepti apie penkiolika blynų. Pradėkite nuo bulvių – sutarkuokite 5 nedideles bulves. Pasiruoškite 2 stiklines, kuriose per pusę būtų sumaišytas pienas ir virintas vanduo.

Kitas etapas – mielių paruošimas. 50 gramų mielių sumaišykite su 3 šaukštais šilto vandens, taip pat įpilkite šaukštą cukraus ir šiek tiek druskos. Šią masę išmaišykite.

Tuomet į bulvių masę pilkite miltus. Gali prireikti daugiau nei 3 šaukštų – juos pilkite tol, kol masė bus tiršta ir vientisa. Tada jau galite pilti ir paruoštas mieles. Jeigu mėgstate, į šią masę galite įdėti ir sutrintą pusę svogūno.

Močiutės blynų receptas: skaniau nebūna
© Vida Press

Blynų masė jau beveik paruošta: belieka supilti vandenį, įmušti vieną kiaušinį, pridėti kelis šaukštus grietinės. Viską sumaišykite ir palaukite 10 minučių – gauta masė turi iškilti.

Jeigu matote, kad masė per tiršta, galite dar įpilti vandens. Kepkite ant įkaitintos keptuvės.

Blynus galite pagardinti kiaušiniene ir lašinukais arba valgyti tiesiog su sviestu. Tikras žiemos sezono gardėsis!

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Trijų skonių ledų tortas

Skanu, sotu ir žymiai įdomiau už įprastinį tortą! Ar gali būti geresnis receptas karštai dienai?

Pica su žiedinio kopūsto ir brokolio padu

Šį kartą išbandžiau kitokį picos variantą, padą dariau ne mums taip įprastą, o iš žiedinio kopūsto ir brokolio. Picos įdaras gali būti labai įvairus, mėsiškas, tik padažas ir sūris ar kaip mano vegetariškas, čia jau pagal jūsų skonį.

Prancūziškas varškės pyragas

Šis sekmadienis - tai diena, kai savo brangiausioms dėmesį galime rodyti įvairiausiomis formomis. Mes nusprendėme išbandyti šį pyragą ir nenusivylėme!

Greitai pagaminamas citrinų pyragas

Kartais ir leidžiant laiką namuose galima pakeliauti. Pavyzdžiui, šis pyragas sukels asociacijas, o gal kai kuriems net ir prisiminimus apie Italiją.

3 patarimai, kaip patiekti maistą ir sužavėti svečius

Maistas – kone svarbiausias mūsų palydovas, be kurio neįsivaizduojame nei savo kasdienybės, nei šventinių akimirkų. Vis labiau vertiname patiekalus, džiuginančius ne tik skrandį, bet ir akis, o vaizdo, skonio bei aromato derinys – jau tapo įprastu kriterijumi ko ne kiekvieniems pietums ar vakarienei.

Savaitgalio eksperimentams: pica su antiena ir figomis (1)

Kodėl nepasilepinus pica? Pateikiame receptą žinsgnis po žingsnio!

Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas

Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams.

Paprastos taisyklės, kaip Velykų neapkartinti virškinimo sutrikimais

Per šventes valgydami daug ir gausiai sukeliame savotišką stresą ne tik skrandžiui, bet ir visam organizmui, kuris, nebepajėgdamas susidoroti su dideliu maisto kiekiu, sukelia virškinimo problemų. Gydytojai ir vaistininkai pataria, kokių svarbiausių taisyklių reikia laikytis prie šventinio stalo, kad geros nuotaikos ir laiko su artimaisiais netrikdytų sveikatos sutrikimai.

2 užkandžiai Velykų stalui, kuriems pakaks 10 minučių (1)

Jei vis dar sukate galvą, kuo nustebinti svečius, paruošėme kelias paprastas, bet gardžias idėjas!