Mieliniai riestainiai su aguonomis

Mieliniai kepiniai skaniausi vos iškepti. Ir visai nesunku pasigaminti mielinės tešlos. Užtat kaip smagu formuoti iš jos kepinius.

Reikės:
1 kiaušinio,
300 ml pieno,
400 g miltų,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus,
60 g sviesto,
35-40 g mielių.

Aptepui reikės:
kiaušinio trynio,
3 šaukštų pieno,
2 šaukštų aguonų.

Kaip gaminti
* Miltus sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
* Dubenyje ištirpinkite sviestą, supilkite į jį pieną. Į drungną mišinį palengva įmaišykite mieles.
* Mielių mišinį sumaišykite su miltais ir suminkykite tešlą. Minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir pusvalandžiui palikite šiltai, kad pakiltų.
* Pakilusią tešlą truputį paminkykite, padalinkite į keturias dalis. Iš kiekvienos iškočiokite po stačiakampį. Supjaustykite jį vienodo pločio (maždaug 3 cm) juostomis. Imkite po dvi juostas ir suvykite jas į virvelę. Galus sujunkite, kad gautųsi žiedas. Padėkite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite 20 minučių šiltai, kad pakiltų.
* Pakilusias riestes aptepkite pieno ir kiaušinio plakiniu, užberkite aguonų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15–20 min.

Daugiau kepinių raceptų:
Vengriškas aguonų štrudelis
Migdolinis desertas pagal virtuvės šefę A.Gečienę

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis