Mango ir šalavijų sėklų (chia) pudingas

Receptas, kuris padės žvaliai pasitikti naują savaitę!

2 porcijoms reikės:
250 ml migdolų pieno,
3 šaukštų šalavijų sėklų,
2 šaukštai kokosų drožlių,
1 mango,
agavų nektaro (arba medaus) pagal skonį,
vanilės pastos pagal skonį,
vandens.

Pudingą pasiruoškite iš vakaro, ryte liks tik sutrinti šviežią mangą. Į nedidelį stiklainėlį supilkite pieną, suberkite šalavijų sėklas ir kokosų drožles. Pagal skonį pagardinkite agavų nektaru (arba medumi) ir vanile. Stiklainėlį užsukite ir gerai papurtykite, kad turinys susiplaktų. Statykite į šaldytuvą nakčiai, kad sėklos išbrinktų. Ryte išimkite stiklainėlį iš šaldytuvo, patiekite pudingą stikliniuose indeliuose.
Sutrinkite nuluptą ir kubeliais pjaustytą mangą (kad būtų lengviau sutrinti, įpilkite šlakelį vandens). Paruoštą tyrę užpilkite ant šalavijų sėklų pudingo ir pagardinkite kokosų drožlėmis.

Patarimas
Ruošiant tokius pudingus, šalavijų sėklos linkusios nusėsti į apačią, o reikia, kad jos tolygiai pasiskirstytų ir gražiai išbrinktų. Todėl po gero pusvalandžio stiklainėlį dar kartą gerai papurtykite, suplakite turinį.

Patiekalo autorė ir fotografė – Esta Galgatavičiūtė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis