Lazanija su burokėliais

 (1)
Kiek neįprastas lazanijos receptas. Paeksperimentuokime!
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:
6 lazanijos lakštai (pastaruoju metu aš naudoju šviežius lazanijos lakštus, kurių nereikia apvirti);
200 g trintos varškės;
3 valg. šaukštai grietinės (galima naudoti natūralų jogurtą be priedų);
Svogūnas;
Fermentinis sūris;
Indelis smulkintų konservuotų pomidorų;
Pusės citrinos sultys;
Sojų padažas;
Džiovintos petražolės;
Druska, pipirai.

Lazanija su burokėliais
© Asmeninis albumas

Paruošimas:
Varškę sumaišyti su grietine, druska, pipirais ir džiovintomis petražolėmis. Burokėlius sutarkuoti, ant jų užspausti citrinos sultis ir užpilti keletą šaukštų sojų padažo. Burokėlius taip pamarinuoti apie pusvalandį.

Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti keptuvėje. Į indą, kuriame keps lazanija, įdėti kelis šaukštus smulkintų konservuotų pomidorų (galima naudoti trintus pomidorus). Dėti vieną lazanijos lakštą, ant jo gausiai uždėti pamarinuotų burokėlių. Dėti kitą lakštą ir jį aptepti varškės mase. Toliau dėti sekantį lakštą, o ant jo uždėti apkepintus svogūnus ir šiek tiek smulkintų pomidorų. Sekantį lakštą vėl aptepti varškės mase, ant sekančio vėl dėti burokėlius, o ant paskutinio – uždėti likusius pomidorus ir gausiai pabarstyti tarkuotu sūriu. Lazaniją kišti į įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių, kol sūris gražiai apskrus.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

5 sveikiausi vasaros užkandžiai šeimai kelionėms ir iškyloms

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Žingsnis po žingsnio: rūkytų bulvių salotos (1)

Ir bulves galima rūkyti. Pabandykite!

Trijų skonių ledų tortas

Skanu, sotu ir žymiai įdomiau už įprastinį tortą! Ar gali būti geresnis receptas karštai dienai?

Pica su žiedinio kopūsto ir brokolio padu

Šį kartą išbandžiau kitokį picos variantą, padą dariau ne mums taip įprastą, o iš žiedinio kopūsto ir brokolio. Picos įdaras gali būti labai įvairus, mėsiškas, tik padažas ir sūris ar kaip mano vegetariškas, čia jau pagal jūsų skonį.

Prancūziškas varškės pyragas

Šis sekmadienis - tai diena, kai savo brangiausioms dėmesį galime rodyti įvairiausiomis formomis. Mes nusprendėme išbandyti šį pyragą ir nenusivylėme!

Greitai pagaminamas citrinų pyragas

Kartais ir leidžiant laiką namuose galima pakeliauti. Pavyzdžiui, šis pyragas sukels asociacijas, o gal kai kuriems net ir prisiminimus apie Italiją.

3 patarimai, kaip patiekti maistą ir sužavėti svečius

Maistas – kone svarbiausias mūsų palydovas, be kurio neįsivaizduojame nei savo kasdienybės, nei šventinių akimirkų. Vis labiau vertiname patiekalus, džiuginančius ne tik skrandį, bet ir akis, o vaizdo, skonio bei aromato derinys – jau tapo įprastu kriterijumi ko ne kiekvieniems pietums ar vakarienei.

Savaitgalio eksperimentams: pica su antiena ir figomis (1)

Kodėl nepasilepinus pica? Pateikiame receptą žinsgnis po žingsnio!

Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas

Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams.