Lazanija su burokėliais

 (1)
Kiek neįprastas lazanijos receptas. Paeksperimentuokime!
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:
6 lazanijos lakštai (pastaruoju metu aš naudoju šviežius lazanijos lakštus, kurių nereikia apvirti);
200 g trintos varškės;
3 valg. šaukštai grietinės (galima naudoti natūralų jogurtą be priedų);
Svogūnas;
Fermentinis sūris;
Indelis smulkintų konservuotų pomidorų;
Pusės citrinos sultys;
Sojų padažas;
Džiovintos petražolės;
Druska, pipirai.

Lazanija su burokėliais
© Asmeninis albumas

Paruošimas:
Varškę sumaišyti su grietine, druska, pipirais ir džiovintomis petražolėmis. Burokėlius sutarkuoti, ant jų užspausti citrinos sultis ir užpilti keletą šaukštų sojų padažo. Burokėlius taip pamarinuoti apie pusvalandį.

Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti keptuvėje. Į indą, kuriame keps lazanija, įdėti kelis šaukštus smulkintų konservuotų pomidorų (galima naudoti trintus pomidorus). Dėti vieną lazanijos lakštą, ant jo gausiai uždėti pamarinuotų burokėlių. Dėti kitą lakštą ir jį aptepti varškės mase. Toliau dėti sekantį lakštą, o ant jo uždėti apkepintus svogūnus ir šiek tiek smulkintų pomidorų. Sekantį lakštą vėl aptepti varškės mase, ant sekančio vėl dėti burokėlius, o ant paskutinio – uždėti likusius pomidorus ir gausiai pabarstyti tarkuotu sūriu. Lazaniją kišti į įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių, kol sūris gražiai apskrus.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Savaitgalio atradimams: bulvių-mėsos apkepas

Paprasta, skanu, sotu - kartais daugiau ir nereikia.

Kitoks gruziniškos charčio sriubos paruošimo variantas

Išbandykime tikrąjį charčio! Gal patiks?

Ilgojo savaitgalio eksperimentams: tuno ir pievagrybių pyragas

Šiandien norime Jums pasiūlyti labai skanų pyragą, kuris puikiai tiks kaip karštas pagrindinis patiekalas su salotomis pietums ar vakarienei, ar galima tiekti kaip užkandį švenčių metu.

Būtina išbandyti: drėgnas šokoladinis pyragas

Savaitgalį pradžiuginkime save ir artimuosius. Šis receptas tikrai tam pasitarnaus!

Savaitgalio receptas: bulvės-vėduoklės

Norisi kažko paprasto ir gardaus? Išbandykime šį bulvių receptą. Jas galite valgyti kaip užkandį arba pasitelkti garnyrui.

Savaitgalio gardumėlis: užkeptos bulvių puselės (1)

Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti, galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių ir, ko tik užsinorėsite.

Nesušalkite: keptų paprikų sriuba

Tokį savaitgalį norisi recepto, kuris sušildytų. Išbandykime kartu!

Gardumėlis: plikytų sausainių tortas

Sekmadienis - tai laikas, kai galima sau pagaliau leisti ir ilgiau pasisukioti virtuvėje. Šįkart siūlome išbandyti plikytų sausainių tortą.

Savaitgalio gardumėlis: vištienos suktinukai su šonine

Savaitgaliui paruošėme receptą, kuris ir skanus, ir estetiškai akiai malonus: vištienos suktinukus su šonine. Jie tiks tiek įprastiems pietums, tiek ir šventinam stalui.

Savaitgalio gardumėlis: malta mėsa įdarytos bulvės

Savaitgalį kartais norisi eksperimentuoti, o kartais norisi tiesiog išbandyti tokį receptą, kuris žinai, kad nenuvils. Būtent tokį šiandien Jums paruošėme!