Kūrybiškas sprendimas: lengvai pagaminamos spalvingos salotos

Bent šiandien patiekime salotas kitaip. Ne šiaip banaliai salotų dubenyje sluoksniuojant raudonus pomidorus, žalius agurkus ir geltonus kukurūzus, bet ir išbandant neįprastą daržovių pjaustymo būdą. Kas tai?

Be specialaus prietaiso neišsiversite

Kad nuo to, kaip supjaustytos daržovės, priklauso ir patiekalo skonis – visiems žinoma tiesa. Manote, kad ją jau patikrinote visais įmanomais būdais? Bet jei nepjaustėte jų lyg makaronų (ar, kaip tai vadina anglakalbės šalys, spiralėmis), dar yra ką išbandyti. Tiesa, kad spiralės būtų ilgos lyg spagečiai, plonos ir tobulai vienodos, peilio neužteks, prireiks specialios pjaustyklės – įprastesnės yra mechaninės, bet galima įsigyti ir elektrinių. Dažniausiai jomis galima supjaustyti trijų storių „makaronus“ – plonesnius ar storesnius, priklauso nuo peiliuko.

Ką pagaminti?

Ne visos daržovės gali būti pjaustomos šiuo būdu, o tik tos, kurios yra pakankamai tvirtos struktūros: burokėliai, salierai, morkos, cukinijos, agurkai, moliūgai, kaliaropės, ridikai, batatai, kopūstai ir netgi obuoliai ir jauni brokolių kotai.

Daržovių „makaronus“ (jie iš tiesų gali atstoti tikruosius makaronus, o ir su šiais sumaišius paprasta pagaminti gardų patiekalą) tinka virti, troškinti arba kepti, ir tai trunka trumpiau, nei prireiktų paruošti net ir kubeliais supjaustytus produktus. Dar traškesni jie būna pagaminti garuose. O tų daržovių, kurias valgome žalias, „makaronai“ labai tinka gaivioms salotoms ruošti – jos atrodo originaliai ir dekoratyviai, ypač jei patiektos atskirose skaidraus stiklo stiklinaitėse. Dar jų galima dėti ne tik į makaronų, bet ir į ryžių patiekalus, berti į sriubas, troškinius. Taip supjaustyti produktai itin tinka rytietiškiems valgiams gaminti.

Originali idėja, kuri pritiks šventėms – trispalvės salotos

Burokėlių, cukinijų ir morkų „makaronus“ sluoksniuokite stikliniuose indeliuose, pagardinkite sodraus skonio padažu. Jį pagaminkite iš kapotų bazilikų, išspaustos česnakų skiltelės, alyvuogių aliejaus, raudonojo vyno acto ir medaus. Prieš patiekdami salotas bent valandą palaikykite kambario temperatūroje, kad skoniai susimaišytų.

Lengvai pagaminamos spalvingos salotos

X Marokietiškos salotos su morkų „makaronais“. Spiralėmis supjaustytas morkas pakepkite 7 minutes, įberkite razinų, kepkite dar porą minučių, įdėkite migdolų plokštelių, kapotų petražolių, malto kumino ir pagardinkite padažu. Jį pagaminkite iš šių ingredientų: alyvuogių aliejaus, daržovių sultinio, medaus, tarkuotos imbierų šaknies, druskos ir pipirų.

X Burokėlių „makaronų“ ir gorgoncolos salotos. Burokėlių „makaronus“ apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, kmynais ir kepkite orkaitėje iki 10 minučių, kol suminkštės. Pagaminkite padažą iš alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių ir Dižono garstyčių. „Makaronus“ sumaišykite su špinatais, kapotais graikiniais riešutais, trupintu gorgoncolos sūriu ir apliekite padažu.

X Cukinijų „makaronų“ salotos su pomidorais ir pestu. Į cukinijų „makaronus“ sudėkite supjaustytus pomidorus, mocarelą, alyvuoges ir sumaišykite su pestu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis