Konservuojame žiemai: obuolių-persikų uogienė

Kol yra alyvinių obuolių ir persikų, pasigaminkite šio gėrio ir jūs. Paprasta ir skanu. Sunkiausias ir ilgiausiai trunkantis darbas - supjaustyti vaisius.

Sudėtis:
1 kg obuolių;
1 kg persikų;
1 kg cukraus;
Pusė puodelio vandens;
Vanilės lazdelė.

Paruošimas:
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Persikus taip pat nulupti, išimti kaulus ir supjaustyti panašaus dydžio gabalėliais, kaip ir obuolius. Vaisius užpilti cukrumi, įpilti vandens, įmesti perpjautą vanilės lazdelę ir puodą, uždengus dangčiu, statyti ant vidutinės ugnies virimui. Virti, kol vaisiai sukris ir nebekils putos.

Nežinau, kodėl, bet dažniausiai uogienes palieku atvėsti ir tada kitą rytą dar kartą užvirinu, paverdu kelias minutes ir pilstau į švariai išplautus ir verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius. Užsuku dangteliais ir apverstus stiklainius palieku atvėsti.

Skanaus pasiruošimo žiemai!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis