Išbandykime prieš šventes: keptos silkės

Tai – tradicinis švedų patiekalas. Keptos silkės neatsiejamos ir nuo žemaitiškos virtuvės. Jos valgomos ir šiltos, ir šaltos, bet būtinai – su karštomis virtomis bulvėmis, o dar geriau – su bulvių koše.

Reikės: 5 sūdytų silkių, 3–4 kiaušinių, 4 stiklinių pieno, 2 šaukštų garstyčių, džiūvėsėlių, po ryšelį petražolių ir krapų, druskos ir pipirų pagal skonį, aliejaus kepti.

Pirmiausia paruoškite silkių filė – nupjaukite galvas, uodegas ir pelekus, išimkite vidurius ir nugarkaulį, išrinkite ašakas, perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius ir garstyčias, plakdami pamažu supilkite pieną ir dar paplakite. Nepamirškite druskos ir pipirų. Į šį marinatą sudėkite silkes ir palikite valandai. Į lėkštę išberkite džiūvėsėlius. Į kiekvieną silkę įdėkite petražolių ir krapų, suglauskite, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje po 5 minutes iš abiejų pusių. Karštas silkes patiekite su šilta bulvių koše.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis