Reikės:
~500 gr. baltos žuvies filė (menkė, starkis, gal net pangasija ar jūros lydeka tiktų);
~100 gr. sviestinių, truputį sūdytų krekerių;
80 gr. sviesto;
0,5 citrinos.
Paimame kepimo indą ir patepame jį sviestu. Į šį kepimo indą sudedame supjaustytą žuvies filė. Ją pabarstykite trupučiu druskos, pipiru, užspauskite keletą lašelių citrinos sulčių.
Krekerius sudėkite į maišelį ir naudodami kočėlą sutraiškykite, turite gauti smulkius trupinukus.
Trupinius suberkite į dubenį, ant jų užpilkite ištirpdytą sviestą ir gerai viską išmaišykite. Šią masę uždėkite ant žuvies viršaus bei kažkiek iš šonų.
Kepimo indą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15–20 min (priklausomai nuo žuvies storio). Skanaus!