Ilgajam savaitgaliui: keptas starkis su krekeriais

Star­kis – viena ska­niau­sių ir ver­tin­giau­sių žuvų gyve­nan­čių Bal­ti­jos jūroje. Kaž­kuom pri­mena menkę, taip pat balta, nela­bai riebi, tvirta, skani. Taip pat turi mažai ašakų, todėl labai lengva išda­ri­nėti. Kaip ir menkę (ir beje, dau­gelį kitų žuvų), per­pjau­nate pilvą nuo žiaunų iki apa­ti­nio peleko, išimate vidu­rius, nupjau­nate galvą, pjau­nate aštriu pei­liu per nugarą palei aša­kas iki pag­rin­di­nės kremz­lės, o tada tą patį pada­rom iš apa­čios – gau­name vieną filė, tada tą patį darome iš kitos pusės. Belieka nuplėšti odą.

Reikės:
~500 gr. bal­tos žuvies filė (menkė, star­kis, gal net pan­ga­sija ar jūros lydeka tiktų);
~100 gr. svies­ti­nių, tru­putį sūdytų kre­ke­rių;
80 gr. sviesto;
0,5 citri­nos.

Paimame kepimo indą ir pate­pame jį sviestu. Į šį kepimo indą sude­dame supjaus­tytą žuvies filė. Ją pabars­ty­kite tru­pu­čiu drus­kos, pipiru, užspau­s­kite keletą laše­lių citri­nos sulčių.

Starkis
Starkis
kasuvalgyti.lt

Starkis
Starkis
kasuvalgyti.lt

Kre­ke­rius sudė­kite į mai­šelį ir nau­do­dami kočėlą sutraiš­ky­kite, turite gauti smul­kius trupinukus.

Starkis
Starkis
kasuvalgyti.lt

Starkis
Starkis
kasuvalgyti.lt

Tru­pi­nius suber­kite į dubenį, ant jų užpil­kite ištirp­dytą sviestą ir gerai viską išmai­šy­kite. Šią masę uždė­kite ant žuvies vir­šaus bei kaž­kiek iš šonų.

Starkis
Starkis
kasuvalgyti.lt

Starkis
Starkis
kasuvalgyti.lt

Kepimo indą dėkite į iki 180 laips­nių įkai­tintą orkaitę. Kep­kite apie 15–20 min (pri­klau­so­mai nuo žuvies sto­rio). Ska­naus!

Starkis
Starkis
kasuvalgyti.lt

Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis