Dienos receptas: greitai pagaminami pyragėliai su mėsa arba beveik kibinai

Naminiai, kvepiantys, minkšti, bet tuo pačiu traškūs pyragėliai su mėsa – tikriausiai daugelio močiučių firminis patiekalas. Be galo skanu kaip įdarą naudoti grybus. Po 40 minučių šie pyragėliai jau garuos ant jūsų šeimos stalo.

12 pyragėlių reikės:


6 lakštai šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos;


~300 g kiaulienos faršo;


Pusė svogūno;


Druska, pipirai;


Kiaušinis patepimui.


Asmeninio albumo nuotr.


Gaminimas:


Faršą sumaišyti su druska, pipirais ir smulkiai pjaustytu svogūnu. Tešlos lakštus atšildyti ir perpjauti per puse. Ant pusės lakšto tešlos dėti šaukštelį paruošto faršo, tešlą sulenkti ir tvirtai užspausti kraštus. Kad būtumėt tikri, jog tešla neprasiskirs, galima kraštus užspausti lengvai paspaudžiant šakute. Pyragėlius dėti į kepimo skardą, aptepti plaktu kiaušiniu ir pašauti į 180-190 laipsnių orkaitę 20 minučių. Žinoma, pyragėliai skaniausi dar šilti.


Asmeninio albumo nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis