Greitai pagaminamas pyragas su maskarponės kremu

Maskarponės sūris yra tas produktas, iš kurio lengviausia pagaminti kremą. Sūris tirpte tirpsta burnoje, todėl kremas būna švelnaus skonio, purios ir tuo pat metu pakankamai „tvirtos“ konsistencijos.

Reikės:
3 kiaušinių,
220 g cukraus,
2 stiklinių miltų,
žiupsnelio druskos,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio cinamono,
200 g ištirpinto sviesto,
2–3 smulkiai sutarkuotų morkų,
0,5 stiklinės šaldytų aviečių ar kitų uogų.

Kremui:
100 g maskarponės sūrio,
250 g varškės,
1 stiklinės miltinio cukraus,
2 šaukštelių vanilinio cukraus,
0,5 apelsino nutarkuotos žievelės.

Išsukite kiaušinius su cukrumi. Sumaišykite su jais miltus, druską, kepimo miltelius ir cinamoną. Supilkite į masę ištirpintą sviestą, sudėkite morkas ir atitirpintas uogas. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite iki 200 ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Trintuvu ar virtuvės kombainu kambario temperatūros maskarponės sūrį ištrinkite su varške, vaniliniu cukrumi, apelsinų žievele, įmaišykite miltinį cukrų ir vėl išsukite, kol masė taps vientisa. Dalimi kremo pertepkite per pusę perpjautą atvėsusį pyragą, likusiu kremu papuoškite pyrago viršų.

Beje, vietoj maskarponės galite naudoti tepamąjį sūrį „Philadelphia“, jis ne toks riebus. O jei šaldytų uogų atsargos pasibaigė, vietoj jų į pyragą berkite gabaliukais supjaustytų konservuotų ananasų – jų skonis puikiai derės.

Svarbu! Morkų pyragą (kaip ir visus minkštos tešlos kepinius) pirmiausia reikia gerai atvėsinti ir tik tada imtis jų puošybos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis