Burokėlių ir jogurto užtepėlė

Barščiai, salotos su pupelėmis – įprasti patieklai iš burokėlių. O ką neragauto iš jų paruošti? Išbandykite burokėlių užtepą su jogurtu.

Paruošite kiek mažiau nei 1 l.
Ruošite 5 min.
Virsite 10 min.

Reikės:
500 g virtų, nuluptų ir susmulkintų burokėlių,
400 g skardinė konservuotų ir nusunktų avinžirnių,
240 ml natūralaus jogurto,
2 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių,
2 arbatinių šaukštelių maltų kuminų,
1 arbatinio šaukštelio maltos kalendros,
1 sutrinta česnako skiltelė,
pluoštelio žalių kalendros lapelių,

Kaip gaminti
* Visus komponentus, išskyrus žalius kalendrų lapelius suberkite ir supilkite į elektrinę smulkintuvę ir sutrinkite iki tyrės.
* Patiekite pabarstytą žaliais kalendrų lapeliais. Skanu užsitepti ant lavašo arba su pita.

Naudinga žinoti

Lavašą patepkite aliejumi, užberkite aguonų ir 180 laipsnių orkaitėje pakepkite apie 5-10 min. Iškeptą sulaužykite gabaliukais.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis