Bulvių salotos su fetos sūriu

Atsibodo įprastos salotos? Išbandykime šiandien kai ką naujo kartu!
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:
3 bulvės
1 didelė saldžioji bulvė (batatas);
1 svogūnas;
Pusė cukinijos;
100 g sūrio Feta;
Petražolės;
Aliejus;
Balzaminis actas;
Sojų padažas;
Citrinos sultys.

Paruošimas:
Bulves (paprastas ir saldžias) išvirti, atvėsinti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ar truputį mažesniais šiaudeliais, sudėti į indelį, gausiai apibarstyti druska ir užpilti verdančiu vandeniu. Taip paruošti svogūnai bus švelnesnio skonio. Po 10-15 min. vandenį nupilti ir svogūnus nusausinti.

Cukiniją supjaustyti šiaudeliais ir apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Į salotinę sudėti susmulkintas bulves, svogūnus, cukiniją ir kubeliais pjaustytą fetos sūrį.

Užpilui sumaišyti aliejų, sojų padažą, balzaminį actą ir truputį citrinos sulčių. Ragaukite, kol užpilo skonis bus tinkamas jums. Užpilą supilti į salotas, įberti sukapotų petražolių ir gerai išmaišyti. Skaniausia, kai mišrainė pastovi sumaišyta bent valandą.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Trijų skonių ledų tortas

Skanu, sotu ir žymiai įdomiau už įprastinį tortą! Ar gali būti geresnis receptas karštai dienai?

Pica su žiedinio kopūsto ir brokolio padu

Šį kartą išbandžiau kitokį picos variantą, padą dariau ne mums taip įprastą, o iš žiedinio kopūsto ir brokolio. Picos įdaras gali būti labai įvairus, mėsiškas, tik padažas ir sūris ar kaip mano vegetariškas, čia jau pagal jūsų skonį.

Prancūziškas varškės pyragas

Šis sekmadienis - tai diena, kai savo brangiausioms dėmesį galime rodyti įvairiausiomis formomis. Mes nusprendėme išbandyti šį pyragą ir nenusivylėme!

Greitai pagaminamas citrinų pyragas

Kartais ir leidžiant laiką namuose galima pakeliauti. Pavyzdžiui, šis pyragas sukels asociacijas, o gal kai kuriems net ir prisiminimus apie Italiją.

3 patarimai, kaip patiekti maistą ir sužavėti svečius

Maistas – kone svarbiausias mūsų palydovas, be kurio neįsivaizduojame nei savo kasdienybės, nei šventinių akimirkų. Vis labiau vertiname patiekalus, džiuginančius ne tik skrandį, bet ir akis, o vaizdo, skonio bei aromato derinys – jau tapo įprastu kriterijumi ko ne kiekvieniems pietums ar vakarienei.

Savaitgalio eksperimentams: pica su antiena ir figomis (1)

Kodėl nepasilepinus pica? Pateikiame receptą žinsgnis po žingsnio!

Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas

Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams.

Paprastos taisyklės, kaip Velykų neapkartinti virškinimo sutrikimais

Per šventes valgydami daug ir gausiai sukeliame savotišką stresą ne tik skrandžiui, bet ir visam organizmui, kuris, nebepajėgdamas susidoroti su dideliu maisto kiekiu, sukelia virškinimo problemų. Gydytojai ir vaistininkai pataria, kokių svarbiausių taisyklių reikia laikytis prie šventinio stalo, kad geros nuotaikos ir laiko su artimaisiais netrikdytų sveikatos sutrikimai.

2 užkandžiai Velykų stalui, kuriems pakaks 10 minučių (1)

Jei vis dar sukate galvą, kuo nustebinti svečius, paruošėme kelias paprastas, bet gardžias idėjas!

Naminė granola, kuriai niekas neprilygs

Šį kartą siūlau pasigaminti sveikesnę granolą, kuri kvepia obuoliais ir cinamonu. Labai skanu ją valgyt kartu su jogurtu, bei vaisiais arba užpylus tiesiog augaliniu pienu.