6 receptai skirtingiems tartų įdarams

Taigi tarte pagrindą jau išklojote formoje arba net ir šiek tiek apkepėte. Ir jau žinote, kad norite saldaus ar nedesertinio patiekalo. Liko pasirinkti – kokio. Siūlome įdarų receptų.

Vytinto kumpio ir svogūnų

Reikės: 120 g vytinto kumpio, 4 didelių svogūnų, 1 šaukšto kvietinių miltų, 300 ml 10 proc. riebumo grietinėlės, 4 kiaušinių, 1 šaukštelio druskos, juodųjų pipirų, 2 šaukštų smulkintų šviežių arba 2 šaukštelių džiovintų čiobrelių.

Kumpį supjaustykite juostelėmis, pakepinkite keptuvėje ir nusausinkite virtuviniu popieriumi. Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais ir ant silpnos ugnies pakepinkite kumpio riebaluose.

Miltus ir kumpio gabaliukus sumaišykite su svogūnais ir palikite atvėsti. Kiaušinius sumaišykite su grietinėle, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Svogūnų mišinį dėkite ant nekepto pyrago pagrindo ir užpilkite kiaušinių mišinį. Kepkite 40–50 minučių 170–190 °C temperatūros orkaitėje ant apatinių grotelių.

Lašišų ir pelėsinio sūrio

Reikės: 150 g švelniai sūdytų lašišų, 100 g baltųjų pelėsių sūrio, 3 kiaušinių, 200 ml 10 proc. riebumo grietinėlės, 1 šaukštelio citrininių pipirų.

Į indą dėkite susmulkintas lašišas ir sutrupintą baltųjų pelėsių sūrį. Išplakite kiaušinius, supilkite grietinėlę, pagardinkite citrininiais pipirais, lengvai išmaišykite ir supilkite ant nekepto pagrindo. Kepkite 175 °C temperatūros orkaitėje apie 25 minutes, kol pyragas gražiai pagels.

Špinatų, svogūnų, sūrių ir varškės

Reikės: 250 g šviežių špinatų, 6 nedidelių svogūnų, tarkuotų muskatų, 2 šaukštų sviesto, alyvuogių aliejaus, 50 g tarkuoto parmezano, 50 g tarkuotos mocarelos, 50 g smulkintų petražolių, 50 g smulkintų mėtų, 100 g smulkintų alyvuogių, 400 g grūdėtosios varškės, 3 kiaušinių, 1–2 šaukštelių druskos, 1 mažos dėžutės vyšninių pomidorų.

Plonomis skiltelėmis supjaustytus svogūnus su sviestu ir muskatais dėkite į keptuvę ir kelias minutes pakaitinkite. Suberkite susmulkintus špinatus, pakaitinkite, pagardinkite druska ir pipirais, palikite atvėsti. Išplakite kiaušinius, suberkite sūrius, varškę, alyvuoges, petražoles, mėtas.

Viską gerai išmaišykite. Sukrėskite įdarą ir įspauskite pusiau perpjautus vyšninius pomidorus. Ant pomidorų užberkite druskos ir pipirų. Masę dėkite ant nekepto pagrindo ir kepkite 200°C temperatūros orkaitėje 35 minutes. Palikite atvėsti ir tiekite su salotomis.

Svogūnų ir bulvių

Reikės: 1 šaukšto aliejaus, 4 svogūnų, 3 bulvių, druskos ir pipirų, 100 g ožkų sūrio, 3 česnako skiltelių, 3 šaukštai šviežių smulkintų čiobrelių, 3 kiaušinių, 200 ml grietinės.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant silpnos ugnies kepinkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir bulves, kol truputį suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite sutrintus česnakus, įberkite čiobrelių ir maišydami kaitinkite dar kelias minutes. Mišinį sukrėskite ant 10 minučių orkaitėje pakepinto pagrindo, užberkite sutrupinto ožkų sūrio. Kiaušinius išplakite su grietine ir užpilkite ant pyrago. Kepkite 160–180 °C temperatūroje dar 40–50 minučių,

Cukinijų ir paprikų

Reikės: 1 vidutinio dydžio cukinijos, 2 raudonų paprikų, 1 svogūno, 2 kiaušinių, 100 ml 10 proc. riebumo grietinėlės, 100 ml pieno, 80 g ožkų sūrio, druskos ir juodųjų pipirų, 50 g tarkuoto puskiečio sūrio.

Paprikas ir cukinijas supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite svogūną. Maišydami daržoves kelias minutes pakepinkite ir pagardinkite druska bei pipirais. Plaktuvu išplakite kiaušinius. Įmaišykite pieną ir grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais. Ant 10 minučių pakepinto pagrindo dėkite daržovių kubelius ir sutrupintą ožkų sūrį. Supilkite kiaušinių ir grietinėlės mišinį, užberkite sūrio. Kepkite 170–190 °C temperatūroje dar 30 minučių.

Trijų sūrių ir kriaušių

Reikės: 1 stiklainis (425 g) kriaušių puselių sirupe, 150 g tarkuoto ementalio ir mocarelos mišinio, 125 g mėlynųjų pelėsių sūrio juodųjų pipirų, smulkintų čiobrelių, ir petražolių, 2 kiaušinių, 100 ml plakamosios grietinėlės.

Kriaušių puseles nusausinkite virtuviniu popieriumi ir supjaustykite skiltelėmis. Ant nekepto pagrindo sudėkite mėlynųjų pelėsių sūrį, o ant jo – kriaušių skilteles. Kiaušinius išplakite su grietinėle. Suberkite susmulkintus žalumynus, pipirus ir tarkuotų sūrių mišinį ir supilkite ant kriaušių. Kepkite 180–200 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių.

Žaliųjų citrinų

Reikės: 300 kondensuoto pieno, 3 trynių, 1 kiaušinio, 100 g žaliųjų citrinų sulčių.

Kondensuotą pieną sumaišykite su kiaušiniu ir tryniais, nedidelėmis porcijomis maišydami supilkite žaliųjų citrinų sultis. Išplakite iki vientisos masės. Ant 10 minučių pakepinto pagrindo sudėkite įdarą ir kepkite 8–10 minučių iki 150ºС įkaitintoje orkaitėje..

Šokoladinis

Reikės: 200 g juodojo šokolado, 300 ml grietinėlės, 1 šaukšto sviesto, 2 kiaušinių.

Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, suberkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, įdėkite sviestą ir ant mažos ugnies maišydami ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti. Dubenyje šakute išplakite kiaušinius, maišydami supilkite į šokolado masę. Išplakite iki vientisos masės. Ją pilkite ant apkepinto ir atvėsinto pagrindo, stengdamiesi neištepti jo kraštų. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis