5 paslaptys, kaip išvirti tobulus naminius virtinukus

Šiandien virtinukai arba koldūnai parduodami kiekvienoje parduotuvėje, tačiau su naminiais jų nesulyginsi. Dalijamės paslaptimis, kurios padės jums savomis rankomis pagaminti idealius virtinukus.

Tikriausiai pasaulyje nėra žmogaus, kuris nemėgtų vienokių ar kitokių virtinukų. Atrodo jie itin gardžiai, o su įdaru galima eksperimentuoti be galo, be krašto. Bulvės, grybai, kopūstai, varškė, uogos – galimų variantų išties daug.

Tai patiekalas, kuris visada laimi: paprastas, skanus, o ir paruošimas nereikalauja daug laiko. Tad, dalinamės idealių naminių virtinukų paslaptimis.


1. Naudokite tik pačius šviežiausius ingredientus


Ruošiant pačius skaniausius virtinukus pusė sėkmės – skani tešla. Kad ji būtų kokybiška, būtina naudoti tik pačius šviežiausius produktus. Tokiu atveju, tešla išeis būtent tokia, kokia ir turi būti – o virtinukai – švelnūs, labai skanūs ir keliantys apetitą.


Tešlos receptas visiškai paprastas. Jums reikės miltų, šiek tiek vandens, aliejaus ir kiaušinio (beje, be pastarojo galima apsieiti). Kuo mažiau ingredientų naudosite, tuo geriau. Tik tokiu atveju ingredientų kokybė – dar svarbesnė. Ir miltai, ir vanduo, ir aliejus turi būti ne vidutiniški, o išties labai kokybiški produktai.


Jeigu ruošiatės gaminti virtinukus su varškės ar uogų įdaru, yra prasmės įdėti šiek tiek grietinės ar sviesto. Tešlos konsistencija labiau tiks prie jų saldaus skonio.


Naminiai virtinukai
Naminiai virtinukai
Unsplash



2. Tešlą užmaišykite pagal visas taisykles


Teisinga virtinukų tešla – elastinga masė. Iš tokios tešlos lengva pagaminti norimos formos virtinukus ir tuo pačiu jų nesuplėšyti. Kad tešla išeitų būtent tokia, reikia laikytis kelių svarbių taisyklių.


Tešlą maišykite kambario temperatūroje. Vanduo tešlai turi būti ledinis. Jeigu į ingredientų sąrašą neįtraukiate kiaušinio, tokiu atveju patariame rinktis tvirtų rūšių kviečių miltus. Beje, miltus būtina persijoti. Tokiu būdu jie prisisotins deguonies ir gausis švelni, putli ir beprotiškai skani tešla.


Tešlą minkyti reikia mažiausiai dešimt minučių. Šiame procese galima ją visaip tampyti ir lankstyti. Tai leis geriau formuotis glitimui, kuris ir suteikia tešlai elastingumo. Tada iš tešlos padarykite kamuolį, apklokite jį drėgnu rankšluosčiu ir palikite ilsėtis maždaug pusvalandžiui.


Galiausiai turite gauti pakankamai minkštą tešlą. Ji neturi lipti prie rankų. Tačiau vistiek nepamirškite apibarstyti jos nedideliu kiekiu miltų.


3. Virtinukus rūpestingai sulipdykite


Ruošiant virtinukus, be lipdymo tikrai neapsieisite. Iš pradžių tešlą gerai iškočiokite. Ji turi būti pakankamai plona ir lygi. Tada su stikline ar specialia forma išspauskite tešlos apskritimus. Tai bus mūsų būsimieji virtinukai.


Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite šiek tiek iš anksto paruošto įdaro. Tada tešlą sulenkite pusiau ir užspauskite kraštus. Būtinai prieš tai kraštelius patepkite trupučiu vandens arba kiaušinio baltymu. Kadangi kaštuose tešla paprastai būna plonesnė, tai ir išverda ši dalis daug greičiau. Paprasta gudrybė padės tam užkirsti kelią.


4. Virtinukus virkite teisingai


Virtinukams virti geriausiai tiks didelis platus puodas. Į jį virtinukus dėti reiktų tik tada, kai užverda vanduo. Tiesa, nepamirškite prieš tai į vandenį įberti šiek tiek druskos ir gerai išmaišyti.


Kai virtinukus sudėsite į vandenį, ugnį sumažinkite iki vidutinės. Virtinukus atargiai pamaišykite lopetėle, kad jie nesuliptų. Vidutiniškai virimas turėtų trukti tris-keturias minutes. Paprastai išvirę virtinukai išplaukia į vandens paviršių patys, tačiau geriau juos vis dėlto prižiūrėti. Kad užkirstumėte kelią situacijai, kai patiekalas pervirs ir nespėsite sukontroliuoti situacijos.


Naminiai koldūnai
Naminiai koldūnai
Unsplash


5. Eskperimentuokite su virtinukų įdaru


Virtinukai – tai patiekalas kurį ruošiant galite maksimaliai panaudoti savo vaizduotę ir fantaziją. Šis patiekalas tiesiog sukurtas gastronominiams eksperimentams. Tiesą sakant, kalba eina apie virtinukų įdarą.


Egzistuoja dvi pagrindinės įdarų rūšys: saldūs ir nesaldūs. Pirmuoju atveju viskas maksimaliai paprasta ir suprantama. Įdarą virtinukams galima paruošti iš varškės, uogų, ar varškės ir uogų mišinio. Tokius virtinukus patiekti ant stalo geriausia su grietine ar uogiene.


Jeigu norite paruošti nesaldžius virtinukus, pasirinkimų eksperimentams nei kiek ne mažiau. Bulvės, grybai, kopūstai – štai vos keli patys skaniausi variantai. Jūs nepasigailėsite, jeigu į visiems įprastus ingredientus įbersite prieskonių, žolelių, smulkiai pjaustytų svogūnų ar česnakų. Taip virtinukai taps dar skanesni ir aromatingesni.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis