5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti

Jei norite išsaugoti puikią figūrą, jokiais būdais nevenkite pusryčių ir itin atidžiai rinkitės produktus, kuriuos vartosite ryte. Šiame tekste pateikiami keli itin naudingi patarimai, padėsiantys jūsų pusryčius paversti idealiais.

Pusryčiai – tai turbūt svarbiausias visos dienos maistas, kurį, deja, daugelis linkę praleisti. Specialistai tvirtina, kad toks požiūris jokiais būdais negali būti vertinamas kaip teisingas, nes organizmui po naktinio susilaikymo nuo maisto būtinos jėgos. Be to, tinkami pusryčiai – dailios figūros garantas.


Egzistuoja dietų, laikantis kurių leidžiama iki vidurdienio valgyti bet ką, nes dienos eigoje organizmas spės suvirškinti gautas kalorijas. Vis tik dietologai taip elgtis nerekomenduoja. Be jokios abejonės, niekas jums negali sutrukdyti pusryčiams suvalgyti karštą bandelę su džemu, bet nepamirškite: toks maistas – tai greitieji angliavandeniai, taigi po valandos ar pusantros ir vėl norėsite valgyti. Dar svarbu nepamiršti, kad tokie pusryčiai stipriai padidins cukraus lygį kraujyje, todėl jausitės aptingę ir pavargę nuo pat ryto.


Taigi kokie turėtų būti pusryčiai, kad jaustumėtės guvūs ir energingi, organizmas funkcionuotų tinkamai ir be didesnių sunkumų atsisveikintų su kilogramų pertekliumi? Svarbiausia taisyklė šioje srityje – balansas. Ryte vartojamo maisto porcijoje turi būti baltymų, sudėtinių angliavandenių ir skaidulų, o bendras pusryčių kaloringumas neturėtų viršyti 500 kcal. Štai 5 pavyzdiniai pusryčių variantai, atitinkantys šiuos kriterijus.


1. Varškė su vaisiais

Klasikinis pusryčių variantas, apie kurį neretai pamirštama, - neriebi varškė su pjaustytais vaisiais. Šiems pusryčiams paruošti laiko daug tikrai neprireiks, o lengvi baltymai suteiks energijos, kurios rytais kartais taip trūksta. Rekomenduojame rinktis sezoninius vaisius arba tiesiog išbandyti paprasčiausią varškės ir obuolių duetą.


2. Jogurtas su uogomis ir dribsniais

Dar vienas puikus pusryčių receptas – natūralus jogurtas su uogomis ir dribsniais (tiks kukurūzų arba avižų). Atkreipkite dėmesį, kad uogas galima naudoti tiek šviežias, tiek ir šaldytas, nes šaldomos jos nepraranda vitaminų ir naudingųjų medžiagų. Dribsnius geriau rinktis natūralius, be papildomų ingredientų, taigi pirktiniai pusryčių mišiniai nėra tinkami, nes jų sudėtyje per daug cukraus.


Shutterstock


3. Omletas su daržovėmis

Jei žinote, kad visaverčiai pietūs jūsų šiandien laukia vėliau, nei įprasta, geriausia pusryčiams suvalgyti ką nors sotesnio, pavyzdžiui, paprastą omletą, pagardintą šviežiomis daržovėmis ir lėkštėje pabarstytą žalumynais. Svarbi taisyklė norintiems atsikratyti nepageidaujamų kilogramų: omletą ruoškite be sūrio ir nekepkite jo ant sviesto.


Shutterstock


4. Avižos su riešutais ir vaisiais

Laikas visiems laikams pamiršti apie neskanią košę, kurią per prievartą tekdavo valgyti vaikystėje. Mūsų dienomis egzistuoja daugybė būdų avižas paversti gardžiu pusryčių patiekalu – juk visiškai nesudėtinga į košę įdėti šiek tiek riešutų ir sezoninių vaisių. Jei vis tik rytais laiko sveikiems pusryčiams ruošti neturite visiškai, galite košę paruošti vakare ir palikti ją šaldytuve iki ryto.


5. Sumuštinis su vištiena ir daržovėmis

Svarbu žinoti, kad šiuo atveju kalbama ne apie sumuštinius su sviestu, sūriu ir dešra (daugelis iš mūsų pratę valgyti būtent tokius), o apie sveiką sumuštinį, jokiais būdais nepakenksiantį figūrai. Ruošiant tokį pusryčių sumuštinį pakanka laikytis vos kelių elementarių taisyklių. Pirma, kaip pagrindinį ingredientą naudokite virtą vištienos ar kalakutienos filė. Antra, duona turi būti viso grūdo. Paskutinė taisyklė – sumuštinį praturtinkite kuo didesniu salotų lapų ir šviežių daržovių kiekiu. Jei laikysitės pastarosios taisyklės, porcija bus didesnė, o kalorijų kiekis padidės minimaliai.


Shutterstock


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis