5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti

 (1)
Jei norite išsaugoti puikią figūrą, jokiais būdais nevenkite pusryčių ir itin atidžiai rinkitės produktus, kuriuos vartosite ryte. Šiame tekste pateikiami keli itin naudingi patarimai, padėsiantys jūsų pusryčius paversti idealiais.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Pusryčiai – tai turbūt svarbiausias visos dienos maistas, kurį, deja, daugelis linkę praleisti. Specialistai tvirtina, kad toks požiūris jokiais būdais negali būti vertinamas kaip teisingas, nes organizmui po naktinio susilaikymo nuo maisto būtinos jėgos. Be to, tinkami pusryčiai – dailios figūros garantas.

Egzistuoja dietų, laikantis kurių leidžiama iki vidurdienio valgyti bet ką, nes dienos eigoje organizmas spės suvirškinti gautas kalorijas. Vis tik dietologai taip elgtis nerekomenduoja. Be jokios abejonės, niekas jums negali sutrukdyti pusryčiams suvalgyti karštą bandelę su džemu, bet nepamirškite: toks maistas – tai greitieji angliavandeniai, taigi po valandos ar pusantros ir vėl norėsite valgyti. Dar svarbu nepamiršti, kad tokie pusryčiai stipriai padidins cukraus lygį kraujyje, todėl jausitės aptingę ir pavargę nuo pat ryto.

Taigi kokie turėtų būti pusryčiai, kad jaustumėtės guvūs ir energingi, organizmas funkcionuotų tinkamai ir be didesnių sunkumų atsisveikintų su kilogramų pertekliumi? Svarbiausia taisyklė šioje srityje – balansas. Ryte vartojamo maisto porcijoje turi būti baltymų, sudėtinių angliavandenių ir skaidulų, o bendras pusryčių kaloringumas neturėtų viršyti 500 kcal. Štai 5 pavyzdiniai pusryčių variantai, atitinkantys šiuos kriterijus.

1. Varškė su vaisiais
Klasikinis pusryčių variantas, apie kurį neretai pamirštama, - neriebi varškė su pjaustytais vaisiais. Šiems pusryčiams paruošti laiko daug tikrai neprireiks, o lengvi baltymai suteiks energijos, kurios rytais kartais taip trūksta. Rekomenduojame rinktis sezoninius vaisius arba tiesiog išbandyti paprasčiausią varškės ir obuolių duetą.

2. Jogurtas su uogomis ir dribsniais
Dar vienas puikus pusryčių receptas – natūralus jogurtas su uogomis ir dribsniais (tiks kukurūzų arba avižų). Atkreipkite dėmesį, kad uogas galima naudoti tiek šviežias, tiek ir šaldytas, nes šaldomos jos nepraranda vitaminų ir naudingųjų medžiagų. Dribsnius geriau rinktis natūralius, be papildomų ingredientų, taigi pirktiniai pusryčių mišiniai nėra tinkami, nes jų sudėtyje per daug cukraus.

5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti
© Shutterstock

3. Omletas su daržovėmis
Jei žinote, kad visaverčiai pietūs jūsų šiandien laukia vėliau, nei įprasta, geriausia pusryčiams suvalgyti ką nors sotesnio, pavyzdžiui, paprastą omletą, pagardintą šviežiomis daržovėmis ir lėkštėje pabarstytą žalumynais. Svarbi taisyklė norintiems atsikratyti nepageidaujamų kilogramų: omletą ruoškite be sūrio ir nekepkite jo ant sviesto.

5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti
© Shutterstock

4. Avižos su riešutais ir vaisiais
Laikas visiems laikams pamiršti apie neskanią košę, kurią per prievartą tekdavo valgyti vaikystėje. Mūsų dienomis egzistuoja daugybė būdų avižas paversti gardžiu pusryčių patiekalu – juk visiškai nesudėtinga į košę įdėti šiek tiek riešutų ir sezoninių vaisių. Jei vis tik rytais laiko sveikiems pusryčiams ruošti neturite visiškai, galite košę paruošti vakare ir palikti ją šaldytuve iki ryto.

5. Sumuštinis su vištiena ir daržovėmis
Svarbu žinoti, kad šiuo atveju kalbama ne apie sumuštinius su sviestu, sūriu ir dešra (daugelis iš mūsų pratę valgyti būtent tokius), o apie sveiką sumuštinį, jokiais būdais nepakenksiantį figūrai. Ruošiant tokį pusryčių sumuštinį pakanka laikytis vos kelių elementarių taisyklių. Pirma, kaip pagrindinį ingredientą naudokite virtą vištienos ar kalakutienos filė. Antra, duona turi būti viso grūdo. Paskutinė taisyklė – sumuštinį praturtinkite kuo didesniu salotų lapų ir šviežių daržovių kiekiu. Jei laikysitės pastarosios taisyklės, porcija bus didesnė, o kalorijų kiekis padidės minimaliai.

5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti
© Shutterstock
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Nepakeičiamieji pomidorai: 6 receptai

Pomidorai yra ta daržovė (tiesą sakant, botanikos prasme – uoga), be kurios daugelis gamindami maistą neišsiverstume nė dienos. Švieži ir kepti, džiovinti ir sutrinti, kaip pagrindinis patiekalo ingredientas ir kaip pagardas jie tinka visur ir visada.

Patikėkite, tai skaniausiu būdu paruošti baravykai (2)

Šiam patiekalui tiks švieži ir šaldyti baravykai, o užtruksite tik pusvalandį!

Be galo skanūs marinuoti kopūstai, kurie išlieka traškūs

Gardžių ir traškių marinuotų kopūstų receptas, kuris padės papildyti rudens gėrybių atsargas žiemai.

Ypatingi žemaičių blynai, kuriuos pamėgsite iškart (6)

Šiems žemaičių blynams ypatingą skonį suteikia kitokia negu įprasta bulvių tešla.

Dar neišbandyti receptai su cukinija

Cukinijos – mažai kalorijų turinčios daržovės. Dietologai tvirtina, kad jos pašalina iš organizmo toksinus ir cholesterolį.

Savaitgalio atradimas: pyragas su grybais ir grietinėle

Ruduo – pats metas pasimėgauti patiekalais su grybais!

Greitas obuolių pyragas, kuris pavyks kiekvienam (2)

Niekaip neatrandate naujo obuolių pyrago recepto? Išbandykite šį!

Neįmanoma atsilaikyti: cukinijų ir paprikų pyragas

Viso grūdo miltai, šviežios paprikos ir cukinijos, vos šiek tiek sviesto ir sūrio – tai galima vadinti sveiku maistu, tinkamu savo figūra besirūpinančiam žmogui.

Nepajėgsite atsispirti: cukinijų ir sūrio pyragas (10)

Pats metas išbandyti šį ypatingą, bet lengvai paruošiamą pyragą!

Tobulas cukinijų ir svogūnų apkepas (1)

Mūsų savaitgalio atradimas - išbandykite ir Jūs!